Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση από τον κ. Νικολάου αναφορικά με την αυριανή δίκη στο Εφετείο Αθηνών όπου κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος. Μετά την δήλωση του κ. Νικολάου ακολουθεί και σχόλιο-απάντηση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ:

"Κύριε Βραχιολίδη,
 Για μια ακόμη φορά σας εφιστώ την προσοχή αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μένα προσωπικά.
Σε απάντηση λοιπόν του δημοσιεύματος της 30ης Νοεμβρίου σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι παρών στο Δικαστήριο- αύριο 2 Δεκεμβρίου 2011-  και δεν ψάχνω τρόπο αναβολής για να εισαχθώ εσπευσμένως σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Αυτό είναι ψευδές και είναι στη σφαίρα της φαντασίας σας…

Για ενημέρωση των αναγνωστών σας  δηλώνω: “Πράγματι δικάστηκα σε οκτάμηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος από μεγαλοψυχία για να μη κλείσω εγκαίρως το café TEASE PLUS της 25ης Μαρτίου, όταν ο ιδιοκτήτης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με παρακαλούσαν να δώσω παράταση για να συμμορφωθεί στις παραβάσεις που είχε κάνει. -Πράγμα που και εσείς γνωρίζετε προσωπικά και είχατε την ίδια άποψη με αυτούς-
Τελικά δεν συμμορφώθηκε και αναγκάστηκα να το κλείσω.
 Το Δικαστήριο με έκρινε αυστηρά, διότι καθυστέρησα λίγους μήνες να πάρω την απόφαση να το κλείσω και αυτό ήταν «η μεγάλη μου παράβαση καθήκοντος», επειδή ένας Δήμαρχος έλαβε υπόψη του και τη κοινωνική διάσταση του θέματος».
 Έτσι δυστυχώς, μερικές φορές, με τα δικά της  κριτήρια λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Τα συμπεράσματα τα βγάζει κανείς μόνος του….
 Με τιμή,
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ"

Σχόλιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ:  Κύριε Νικολάου, η συγκεκριμένη ανάρτηση που αφορά στην αυριανή σας δίκη, παρέθεσε γεγονότα αλλά αναφέρθηκε και στην προσωπική σας ανησυχία σε σχέση με την έκβαση του δικαστηρίου λέγοντας "Τρέμει ο Νικολάου το Δικαστήριο". Παράλληλα το άρθρο προέβη και σε μια εκτίμηση αναφορικά με το αν παρευρεθείτε ή όχι στο δικαστήριο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα γεγονότα δεν νομίζω να διαφωνείτε κάπου. Όπως και η ανησυχία που διακατέχει και εσάς και οποιονδήποτε άλλον κατηγορούμενο οδηγείται για δεύτερη φορά στο εδώλιο. Η ανησυχία δε η δική σας μάλλον είνει μεγαλύτερη με δεδομένο ότι μία ενδεχόμενη (την απευχόμεθα) τιμωρία σας, θα σημάνει την έκπτωση από το αξίωμά σας. 
Εάν τέλος η εκτίμηση που κάνουμε για το αν θα πάτε στο δικαστήριο ή όχι, είναι εσφαλμένη, γι' αυτό είστε εδώ, να την επιβεβαιώσετε ή να την διαψεύσετε. Κάτι το οποίο κάνουμε αμέσως και δημοσιεύουμε την απάντησή σας. Η δημοκρατία αυτό επιτάσσει και έτσι πρέπει να λειτουργεί. 
Η  εκτίμηση που διατυπώνει ένας δημοσιογράφος για κάτι που πρόκειται να γίνει δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται συκοφαντική, δεδομένου ότι δεν αποτελεί γεγονός. Επί των γεγονότων όταν αυτά διαστρευλώνονται, τότε ναι, υπάρχει ψεύδος. Αφού λοιπόν μας διαβεβαιώνετε ότι θα παρευρεθείτε στο δικαστήριο, δεν έχουμε παρά να το αποδεχθούμε και να προβούμε στην σχετική δημοσίευση της ανακοίνωσής σας. 

Πάντως κε Νικολάου πρέπει να γνωρίζετε ότι η εφημερίδα μας ήταν ίσως η μόνη που δημοσίευσε ότι ενεργήσατε με κριτήρια κοινωνικά, αναφορικά με το σφράγισμα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Άλλωστε τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι δεν είχατε να ωφεληθείτε τίποτε προσωπικό από την επιχείρηση αυτή. Ούτε προεκλογικές εκδηλώσεις κάνατε στην καφετέρια, ούτε συχνάζατε εκεί. Είχαμε επίσης δημοσιεύσει ότι έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να αθωωθείτε παρά να καταδικασθείτε. Και επειδή οι δικαστές θα λάβουν υπόψη το κοινωνικό πλαίσιο των ενεργειών σας και επειδή έχετε έναν πολύ καλό δικηγόρο. 
Σας καλούμε να ξαναδιαβάσετε τα δημοσιεύματα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου