Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

πηγή: dailynews24.gr
Να διορθωθεί άμεσα ο χάρτης των χωρών της Ευρωζώνης, από τον οποίο είχε παραλειφθεί το Καστελόριζο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν έπειτα από σχετική επιστολή της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε..
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από χθεσινή επιστολή της κ. Δαμανάκη προς την Γενική Διεύθυνση «Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις» (ECFIN) της Ε.Ε., με την οποία ζητούσε την αποκατάσταση του χάρτη που είχε εκδοθεί από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, παραλείποντας το Καστελόριζο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις έδωσε οδηγίες ώστε η παράληψη αυτή να διορθωθεί άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Νικόλαος Σαλαβράκος.
Σημειώνοντας ότι το ακριτικό νησί αποτελεί και όριο της Ευρώπης προς Ανατολάς, ο Ελληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει στον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι «επειδή το Καστελόριζο τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αντικείμενο αρπακτικής διαθέσεως της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος, τέτοιου είδους παραλείψεις είναι ύποπτες και καταδικαστέες».
Γι αυτό, τον καλεί να προβεί «άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για να αποσυρθεί από την κυκλοφορία ο νοθευμένος χάρτης της Ευρωζώνης και να αντικατασταθεί με χάρτη που θα αποκαθιστά την αλήθεια και θα αποτυπώνει το Καστελόριζο ως μέρος της ελληνικής επικράτειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου