Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ!

 Τα περίπτερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Το μεγάλο βάρος της οικονομικής κρίσης και το ελάχιστο περιθώριο κέρδος που τούς επιτρέπεται να έχουν, τούς έχει καταστήσει κυριολεκτικά σκλάβους. Εργάζονται σε τρελά ωράρια για το κέρδος...των προμηθευτών! Έχουν αναγκαστεί να δημιουργήσουν περίπτερα-μίνι μάρκετ μια και -ειδικά- οι Κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων και τα περιοδικά με τα έξτρα δώρα - ένθετα,  καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο χώρο που οι διαστάσεις του περιπτέρου τους δεν επαρκούν Έτσι έχουν επεκταθεί, σε κοινόχρηστο χώρο του δήμου και πληρώνουν από πάνω ετήσιο ενοίκιο-πρόστιμο στον εκάστοτε δήμο λόγω της  κατάληψης χώρου!
Το κέρδος των περιπτεριούχων από την καρτοκινητή τηλεφωνία, έχει συρρικνωθεί σε απίστευτο βαθμό.
Όπως μας λέει ο κύριος Βασίλης που διατηρεί περίπτερο εδώ και χρόνια στον Χολαργό, "η καρτοκινητή τηλεφωνία μας έδινε αρχικά ποσοστό κέρδους στο 8%. Σιγά-σιγά μειώθηκε, για να φτάσει στο 3,5%  και τώρα μας το μείωσαν  στο 2,5%! Για ποιο λόγο να δουλεύουμε εμείς; Για να έχουμε τα μηχανάκια της κινητής τηλεφωνίας, να εξαντλούμαστε σωματικά από το ωράριο και στο τέλος να μας δίνουν ψίχουλα του 2,5%; Και μάλιστα από όσο ακούω σε λίγο διάστημα θα ρίξουν το κέρδος μας στο 2%. Δεν πάει άλλο. Εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα για να βγάλουμε 20 € καθαρό κέρδος την ημέρα. Αυτό είναι σκλαβιά. Καλύτερα να πάω στην ...Αφρική να δουλέψω. Θα κρατήσω λίγο ακόμα το περίπτερο και μέχρι τον Φεβρουάριο θα το κλείσω και θα φύγω από 'δω".
Λίγα μέτρα πιο κάτω από το περίπτερο του κυρ-Βασίλη έχουν κλείσει τρία ακόμη περίπτερα! Μια βόλτα στις γειτονιές της Ατιικής αποτυπώνει την τραγική πραγματικότητα: Το θάνατο των περιπτέρων!
Μια ακόμη...επιτυχία του Παπανδρέου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου