Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ!



 «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδόμημα στην άμμο» έλεγε ο Αδαμάντιος Κοραής .

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε , η κοινωνία μας ταλανίζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση . Η κοινωνική ομάδα που έχει πληγεί μέγιστα είναι οι νέοι.
Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες και κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση οι νέοι με τη βοήθεια των οικογενειών τους  αγωνίζονται και πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Έχω την ανάγκη να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συνδημότες μου αποφοίτους Λυκείων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Είμαι ένας από αυτούς που χειροκροτούν τον μόχθο, τον ιδρώτα και την προσπάθεια ετών ώστε να φτάσετε στην κατάκτηση του στόχου τους.

Μαζί με όλους τους δικούς τους ανθρώπους – τις οικογένειές, τους φίλους  θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τον δύσκολο αγώνα αυτών των παιδιών, ΜΠΡΑΒΟ για την επιμέλεια, την επιμονή και την υπομονή που έδειξαν.

Αυτοί οι συνδημότες μας έχουν την τύχη σήμερα να βιώνουν την δικαίωση της μεγάλης προσπάθειάς τους , να μπαίνουν σ’ ένα νέο άγνωστο μονοπάτι της ακαδημαϊκής ζωής, που  επιφυλάσσει τη χαρά της γνώσης.
Μπροστά τους ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος γνώσεων και ιδεών που καλούνται  να κατακτήσουν. Ευχή μου, η ψυχή και ο νους αυτών των παιδιών μας να είναι οι οδηγοί στις μελλοντικές επιλογές τους.

Όλοι όσοι  δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της επιλογής τους δεν πρέπει να απογοητεύονται. Με πίστη, επιμονή και προσπάθεια μπορούν να καταφέρουν πολλά, είτε εντός , είτε εκτός Πανεπιστημίου. Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσβατος και επίπονος αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι μας μπορούν θα φανούν αντάξιοι των απαιτήσεων όσο δεν διστάζουν να κυνηγούν το όνειρό τους και έχουν πίστη στις δυνάμεις τους.
Τέλος αναφερόμενος  στους μαθητές της Γ Λυκείου που τώρα ξεκινούν την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους ευχηθώ δύναμη κουράγιο επιμονή και προσήλωση στο στόχο τους. Αυτό το δύσκολο αλλά συναρπαστικό νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα .

Οι νέοι  , τα παιδιά μας είναι το αύριο αυτού του τόπου γι αυτό πρωταρχική μας  υποχρέωση - ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως οι σημερινές- είναι  να τους δώσουμε όλα τα εφόδια  ώστε να μπορέσουν  να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Αυτοί είναι το δυναμικό της χώρας μας να πάει μπροστά .


Με σεβασμό
 Βασίλης Γιαννακόπουλος
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου