Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤ

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ...ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ!
 
Οι ανακοινώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για απευθείας αγορές κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά δεν αφορά την χώρα μας. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως παρίας Μόνον εάν και εφόσον βγει από τα Μνημόνια θα ωφεληθεί!
Τρέχα γύρευε δηλαδή! Αφού πλέον η κρίση θα έχει φέρει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ένα ρημαγμένο κράτος!
Κατά τα άλλα, η απόφαση Νράγκι θεωρείται ήττα για την Γερμανία και ειδικά για τον Ρέσλερ ο οποίος χαρακτήρισε:«Άκρως επικίνδυνη και εσφαλμένη» την πολιτική της ΕΚΤ
Από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ, υποστήριξε ότι «Τέτοιου είδους μέτρα δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν πολιτικές ενέργειες εντός της ευρωζώνης»,
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει για το πώς αντιμετώπιζαν οι Γερμανοί την απόφαση Νράγκι: «Από τη μια πλευρά προσπαθεί να καθησυχάσει τη γερμανική κοινή γνώμη, η οποία έχει ενδοιασμούς ως προς το κόστος της οικονομικής κρίσης χρέους για τη χώρα. Από την άλλη πλευρά το εξωτερικό πιέζει την καγκελάριο να κάνει περισσότερα για να θέσει τέλος στην κρίση χρέους», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Θα ήταν καλύτερα να παραδεχθεί ότι απέτυχε η πολιτική της για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ» εκτιμά η Kölner Stadt Anzeiger.
«Η ΕΚΤ θα αγοράζει απεριόριστα κρατικά ομόλογα από χώρες που βρίσκονται σε κρίση και πλησιάζει έτσι τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών», τόνισε το στέλεχος του IfO Κάι Κάρστενσεν.
Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου