Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ- ΟΕΕΚ Ή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;

ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ


Σε πλήρες κουκούλωμα οδεύει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ (τουλάχιστον), στο οποίο εμπλέκονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δικαστικοί υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), πρωταγωνιστεί το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Πρόεδρός του, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει σε επιστολές του ο κ. Γιώργος Μπούτος, ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν τον κατασταλτικό έλεγχο και αποκάλυψε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που –όπως είπαμε- ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ!
Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αν και είχαν ενημερωθεί από τον Ιανουάριο του 2011 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, αμφότεροι εποίησαν την νύσσα. Αντί να προωθήσουν τις διαδικασίες για να καθίσουν άμεσα στο σκαμνί οι εμπλεκόμενοι και αποδέκτες της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, έκλεισαν στο συρτάρι τους τις Πορισματικές Εκθέσεις των αρμοδίων οικονομικών επιθεωρητών (Μπούτου και Κουτελάκη), που διενήργησαν τον έλεγχο και καταλόγιζαν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στην απάτη, μεταξύ των οποίων και μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το γεγονός ότι κύριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ) και Δ. Αρσένης (γιος του Γεράσιμου Αρσένη), κινεί ευθείες υποψίες ότι για την συγκάλυψη της υπόθεσης, εκτός από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενεργοποιήθηκε και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα του κατασταλτικού ελέγχου, για να δούμε εάν επιτέλους θα αποδοθούν κατηγορίες στους εμπλεκόμενους ή θα παραγραφούν τα αδικήματα και τα λεφτά δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο Δημόσιο Ταμείο!
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου