Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! 15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!


mavrikis-xeg
Ο πέλεκυς του δικαστηρίου έπεσε πολύ βαρύς για τον Χρήστο Μαυρίκη. Πριν από λίγο το Ε' Τριμελές Εφετείο μετά από συνεδρίαση 5 περίπου ωρών, εξέδωσε την απόφασή του για τον κατηγορούμενο! 15 χρόνια φυλακή για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης στην περιοχή Υμηττού και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων!
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός ως προς τον καταλογισμό των ποινών, ζητώντας να επιβληθεί πονή 20 ετών στον κατηγορούμενο, βάσει του Ν.1608, χωρίς μάλιστα να του δοθεί κανένα ελαφρυντικό. Αντιθέτως, το δικαστήριο επέβαλε την ανωτέρω ποινή με αναστολή, με την υποχρέωση του κατηγορουμένου να εμφανίζεται στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, αφού προηγουμένως καταβάλλει χρηματική εγγύηση 7.000  ευρώ εντός 5 ημερών! Ως προς τον καταλογισμό αυτής της ποινής, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απαγορευτεί η έξοδός του Χ. Μαυρίκη από τη χώρα, καθώς και να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ! 
Ο Χρήτος Μαυρίκης, εκπλαγείς από την απόφαση του δικαστηρίου, είπε ότι είναι απράδεκτο να αποφαίνεται το ποινικό δικαστήριο  για μια υπόθεσηπου εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια, με το Δημόσιο να μην έχει ακόμη αποφανθεί για το αν τελικά η επίμαχη δασική έκταση είναι δημόσια ή όχι. Ο Χ. Μαυρίκης υποράμμισε ότι, "την ώρα που το Δημόσιο δεν έχει αποφανθεί εάν η δασική έκταση του Υμηττού είναι δημόσια, έρχεται το Εφετείο και με τιμωρεί με εξοντωτική ποινή 15 χρόνια, επειδή όπως λέει, καταπάτησα δημόσια δασική έκταση. Μα αφού δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από τα αστικά δικαστήρια εάν είναι δημόσια ή όχι η έκταση. Αυτή, η σε βάρος μου απόφαση  του Εφετείου, συνιστά λόγω αναίρεσης στον Άρειο Πάγο", συμπλήρωσε ο Χ. Μαυρίκης.
Ο καταδικασθείς, αναμένεται εντός των επομένων ημερών να καταθέσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Θυμίζουμε ότι  η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο μετά από συνέντευξη του Χρήστου Μαυρίκη στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" το 2007, την οποία έστειλε με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου.
Σημειώνεται τέλος ότι η υπόθεση, βαίνει προς οριστική παραγραφή το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου