Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ. ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙΔΩΝ

samaras-merkel-tsolak
"Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας αλλά μαθαίνουμε και από την ιστορία των άλλων, ιδιαίτερα από ηγέτες που παρέλαβαν ερείπια και έδωσαν ξανά αυτοπεποίθηση υπερηφάνεια και δύναμη στις χώρες τους". Αυτά τα απίστευτα είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του κατά τον χαιρετισμό του στα επίσημα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος Αντενάουερ στην Αθήνα.
Ο Τόνι Σαμαράς ή Τσολάκογλου εξήγγειλε "την αναβάθμιση ενός σημαντικού πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία μέσω του ιδρύματος Αντενάουερ".
Σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα επαίνεσε τόσον τον Κόνραντ Αντενάουερ, πρώτο καγκελάριο της μεταπολεμικής Δυτικής Γερμανίας από το 1949 ως το 1963, όσο και τον Γκούσταβ Στέεσσεμαν, ο οποίος επίσης διετέλεσε καγκελάριος το 1923 αλλά στη συνέχεια και μέχρι το θάνατό του, το 1929, διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "οι δύο αυτοί γερμανοί ηγέτες ανέλαβαν τις τύχες των χωρών τους μέσα σε συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης και εξωτερικής απομόνωσης, έθεσαν ως προτεραιότητα να αναστυλώσουν την αξιοπιστία των χωρών τους στο εξωτερικό και να αποκαταστήσουν την κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό ενώ είδαν την ηττημένη χώρα τους σύντομα να στέκεται ξανά στα πόδια της και να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις".
Eπισσήμανε δε, ότι και οι δύο κατηγορήθηκαν και στο εσωτερικό των χωρών τους και στο εξωτερικό ότι είχαν αποδεχθεί τους όρους των «ξένων δυναστών» και ότι έβαζαν το συμφέρον των χωρών τους πάνω από όλα.
Ντροπή σας κύριε Σαμαρά. Εμείς ως χώρα και ως λαός δεν επιθυμούμε ούτε θέλουμε να διδαχθούμε τίποτα από τους Γερμανούς. Τίποτα.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου