Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE


 Η έκπληξη της περσινής σεζόν, η Λεβάντε του Νίκου Καράμπελα, θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του Europa League, όπως ανέδειξε η κληρωτίδα της Νιόν.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας καλούνται να αντιμετωπίσουν την ομάδα που εδώ και 2 χρόνια διατηρεί τα πόδια της πέρα από το πάπλωμα και τα καταφέρνει περίφημα. Στο ρόστερ της δεν υπάρχει ο Φάνης Γκέκας πλέον, αλλά ο Ομπαφέμι Μάρτινς κι ένα πολύ δεμένο σύνολο προϋποθέτουν δυνατό ανταγωνισμό για το "εισιτήριο" της φάσης των 16.
Εξάλλου, οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να νικήσουν και την παράδοση που διατηρούν με τις ισπανικές ομάδες. Με τη Λεβάντε δεν έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν, αλλά σε 24 παιχνίδια με αντίπαλο από την ιβηρική χώρα, μετρούν 5 νίκες, 8 ισοπαλίες και 11 ήττες. Στην έδρα του έχει ρεκόρ 5-6-1, ενώ εκτός έδρας μετρά 10 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες, αναζητώντας ακόμα την "παρθενική" νίκη του. Τελευταία φορά που συνάντησαν Ισπανό αντίπαλο, πάντως, ήταν στις 6 Νοεμβρίου του 2007, όταν είχαν κρατήσει στο "Καραϊσκάκη" τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 0-0 για το Champions League.

Τα ζευγάρια της φάσης των 32

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Φενέρμπαχτσε
Ίντερ - Κλουζ
Λεβάντε - Ολυμπιακός
Ζενίτ - Λίβερπουλ
Ντιναμό Κιέβου - Μπορντό
Λεβερκούζεν - Μπενφίκα
Νιούκαστλ - Μέταλιστ
Στουτγκάρδη - Γκενκ
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρούμπιν
Άγιαξ - Στεάουα Βουκουρεστίου
Βασιλεία - Ντνιέπρ
Άνζι - Ανόβερο
Σπάρτα Πράγας - Τσέλσι
Γκλάντμπαχ - Λάτσιο
Τότεναμ - Λιόν
Νάπολι - Πίλζεν
kontra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου