Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΨΕΥΤΗΣ, ΠΟΜΦΟΛΥΓΑΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (VIDEO)!




Στον προχθεσινό διαξιφισμό Σκουρλέτη-Κεδίκογλου και με αφορμή την δήλωση του πρώτου ότι "EINAI ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ" , ο κ. Κεδίκογλου, απάντησε αραδιάζοντας ψεύδη  και μπαρούφες.
 Δείτε το βίντεο να το ξαναθυμηθείτε:
 Ιδού λοιπόν τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (του γλυκού ύδατος): "Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά λύσεις, ο κ. Σκουρλέτης εύχεται να καούν άνθρωποι από ξυλόσομπες ή να πεθάνουν από το κρύο, για να κερδοσκοπήσει πολιτικά". 
Μα, οι άνθρωποι ΚΑΗΚΑΝ και ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ από τις σόμπες (βλέπε τα άτυχα αδερφάκια στην Καβάλα). Δηλαδή ο Κεδίκογλου, παρουσιάζει τα γεγονότα σαν "ευχές" του Σκουρλέτη!!!



Ο κ. Κεδίκογλου όμως συνέχισε τα ψεύδη και τις μπαρούφες του:

 "Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα είναι πολύ μικρότερες από την αύξηση της τιμής ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια. Στη δεκαετία αυτή, η τιμή του πετρελαίου υπερτετραπλασιάστηκε, παρασύροντας και το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος"!!!

Όπως είναι γνωστό, η τιμή του πετρελαίου στις 2-1-2003 ήταν ~38$/βαρέλι και το δολάριο ήταν 1:1 με το ευρώ. Άρα η τιμή του πετρελαίου για την Ελλάδα (και για τη ΔΕΗ) ήταν ~38€/βαρέλι. Σήμερα, μετά από 10 ακριβώς χρόνια το μεν πετρέλαιο έχει ~88$/βαρέλι και η ισοτιμία €/$ είναι ~1,32. Άρα στην Ελλάδα στοιχίζει ~66€/βαρέλι. Πέραν αυτού, φυσικά, η ΔΕΗ καίει ελάχιστο πετρέλαιο (~ το 4% ). Κυρίως καίει λιγνίτη και δευτερευόντως παράγει ρεύμα από τα Υ/Η εργοστάσια. Καίει και φυσικό αέριο. 

Όταν λοιπόν η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά ~80%, που και πάλι δεν είναι το αντιπροσωπευτικό μέτρο σύγκρισης για του λόγους που προανέφερα, γιατί ο Σκουρλέτης αφήνει τον άθλιο Κεδίκογλου να λέει ότι δήθεν η τιμή του πετρελαίου  υπερτετραπλασιάστηκε; (!!!)

Περαιτέρω, η τιμή του ρεύματος από τις 2-1-2003 μέχρι σήμερα διπλασιάστηκε, δηλ. υπερκάλυψε την αύξηση του πετρελαίου, κι' ας συμμετέχει αυτό ελάχιστα στο κόστος παραγωγής ρεύματος, λαμβανομένου φυσικά υπ' όψιν ότι το κόστος παραγωγής εξαρτάται και από το κόστος εργασίας που παραμένει καθηλωμένο εδώ και 3 χρόνια και θα βαίνει μειούμενο, αφού από 1-1-2013 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα εξομοιωθούν με αυτούς του δημοσίου.

 Γιατί ο Σκουρλέτης αφήνει τον άθλιο εκπρόσωπο των Αθλίων του Βίκτωρος Ουγκώ να εξαπατά τον κόσμο; Και γιατί δεν τα λένε αυτά η Χ.Α., το ΚΚΕ ή οι ΑΝΕΛ; Διότι είναι όλοι τους ανεπαρκείς.

Τα λέμε λοιπόν εμείς αφού είναι ανίκανοι να τα πουν ο Σκουρλέτης και οι λοιποί της αντιπολίτευσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου