Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή-απάντηση του παραγωγού πατάτας κ. Γαλόπουλου, ο οποίος και εκπροσωπεί πολλούς παραγωγούς στο Νευροκόπι, αναφορικά με άρθρο μας  «ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ! ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 25 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!». Τον ευχαριστούμε. 

"Με θλίψη μου διάβασα την ανάρτησή σας με τίτλο «ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ! ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 25 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!» με ημερομηνία 17/3/2012.  Ειλικρινά δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίο προβήκατε σε αυτή.  Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα γεγονότα:
Σε επικοινωνία που είχα εγώ ο ίδιος μαζί σας, σας γνωστοποίησα πως οι τιμές που έχουμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε τις πατάτες Νευροκοπίου ως «Ομάδα Παπατοπαραγωγών» στην περιοχή σας είναι στην τιμή των 0,30 ευρώ τα 30 κιλά και 0,32 ευρώ τα 20 κιλά.  Εσείς από την πλευρά σας ερχόμενοι σε επικοινωνία με άλλον -μεμονωμένο- παραγωγό του Νευροκοπίου, που δεν ανήκει στο Σύλλογό μας, σας πρότεινε την τιμή των 0,28 ευρώ.  Ειλικρινά δεν κατανοώ το πρόβλημα.  Οι τιμές μας είναι ενδεικτικές και αυτό το τονίζω για να θέσω υπ’ όψιν σας και μία ακόμη παράμετρο.  Για τη φετινή χρονιά, προκειμένου να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και πάλι του χρόνου, οι τιμές μας ισοδυναμούν με το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να έχουμε αφήσει απλήρωτους τους γεωπόνους μας, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε και απλήρωτα εφόδια.
Όσον αφορά στους τόνους στους οποίους αναφέρεστε, σας εξήγησα και τηλεφωνικά πως για να μπορέσει να έρθει φορτηγό στην Αθήνα θα πρέπει και αυτό να καλύψει τα έξοδά του.  Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λέτε ότι «δεν καταδέχονται πλέον να έρθουν στην Αθήνα και να πουλήσουν το προϊόν τους σε 400-500 άτομα, επειδή, λένε, είναι...ψωροπαραγγελία οι 11 τόνοι πατάτες!»
Η μοναδική αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε αυτοκίνητο που να έχει τη δυνατότητα να έρθει στην Αθήνα για αυτή την ποσότητα.  Θεωρώ ότι αυτό -αν μη τι άλλο- είναι κατανοητό.  
Όλο αυτό το διάστημα, από την αρχή της προσπάθειάς μας αποδείξαμε πως θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας!  Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να μένει η παραγωγή μας αδιάθετη στις αποθήκες και θα ήταν ανόητο από μέρους μας να μη φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των καταναλωτών μας.  Επαναλαμβάνουμε όμως… στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας!
Σε άλλο σημείο της ανάρτησής σας αναφέρετε πως: «Η  σημερινή τιμή πατάτας στο Super Market, είναι 0,39 λεπτά και οι κύριοι παραγωγοί από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδος, μάς πουλάνε την πατάτα από 0,30 έως 0,37 λεπτά, με ελάχιστη παραγγελία 25 τόνους!!! Είναι να τρελαίνεσαι!!!»  Να σας θυμίσω πως πριν το «κίνημα της πατάτας» λάβει τις διαστάσεις που έλαβε από ένα σημείο και μετά, η τιμή της πατάτας άγγιζε τα 0,80 ακόμη και 0,90 ευρώ στα σούπερ μάρκετ.  Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σαν τελευταία παρατήρηση, να διευκρινίσω ότι η πατάτα μας -αυτή που διατίθεται αυτή την περίοδο- σε καμία περίπτωση δεν είναι καλοκαιρινή, αλλά φθινοπωρινή!
Θεωρώ πως τόσο η ανάρτησή σας όσο και τα όσα περιγράφετε σε αυτή είναι ατυχή σχόλια και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να συνεχιστεί όλο αυτό.  Ο μοναδικός λόγος της επιστολής μου είναι για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας.


Με εκτίμηση, 
Νίκος Γαλόπουλος 
Πατατοπαραγωγός Κ. Νευροκοπίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου