Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ!

Ο κ. Γαλόπουλος, παραγωγός πατάτας από το Νευροκόπι, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και διαμαρτυρήθηκε για το ρεπορτάζ μας που αφορούσε στις αυξήσεις τιμών πατάτας, θεωρώντας ότι το δημοσίευμα τον στοχοποιούσε πως είχε αυξήσει τις τιμές πατάτας!
Κατ' αρχήν,διαβάζοντας το δημοσίευμα το οποίο και επαναλαμβάνουμε για όσους δεν το θυμούνται, δεν βλέπουμε να γράφουμε κάτι τέτοιο.
Παρ' όλα αυτά ο κ. Γαλόπουλος ξεκαθάρισε ότι "ποτέ δεν άλλαξα προς τα πάνω την τιμή της πατάτας. Από την πρώτη στιγμή πουλούσα στην Αθήνα και σε όλους τους δήμους, την πατάτα προς 0,30 λεπτά. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν άλλοι παραγωγοί και ούτε μπορώ να τους ελέγξω όλους".
Εμείς καταγράψαμε ένα φαινόμενο το οποίο ούτε ο κ. Γαλόπουλος το αρνήθηκε, ότι δηλαδή κάποιοι πατατοπαραγωγοί έκαναν  τσαλιμάκια, αλλάζοντας προς τα πάνω τις τιμές. Από αυτή τηνκατάσταση υπήρξαν και θύματα δήμοι, όπως ο Δήμος Παλλήνης. Είχε εξασφαλίσει πατάτες με 0,28 λεπτά και ξαφνικά κάποιοι άλλαξαν τις τιμές και ο δήμος βρέθηκε από το τίποτα, εκτεθειμένος απέναντι στους παραγγελιούχους, ψάχνοντς δεξιά και αριστερά να καλύψει το πρόβλημα. 
Ιδού τι έγραφε το δημοσίευμα που εκνεύρισε τον κ. Γαλόπουλο. Τού ζητήσαμε να μας στείλει γραπτή απάντηση με e-mail , δεν την λάβαμε ακόμη, ωστόσο καταγράφουμε την άποψή του όπως την είπε τηλεφωνικά σε συνεργάτη μας.

"Με τους τόνους όμως να ξεφορτώνονται κατά χιλιάδες από τις αποθήκες των παραγωγών και το χρήμα να ρέει ζεστό στις τσέπες τους, άρχισαν τα παρατράγουδα: Πολλοί  πατατοπαραγωγοί  άρχισαν να αναδιαμορφώνουν τις τιμές (για Αθήνα) από 0,30-0,32 λεπτά το κιλό! Εκεί δηλαδή που οι καταναλωτές αγκάλιασαν τους παραγωγούς, οι οποίοι ήταν ανήμποροι να διαθέσουν το προϊόν τους (το πέταγαν ή το χάριζαν), ξαφνικά εμφανίζονται σε ρόλο…μεσάζοντα. Άρχισαν δηλαδή να αυξάνουν την τιμή τους, με διάφορες δικαιολογίες: «Είναι μακριά η απόσταση Νευροκόπι-Αθήνα, δεν μας συμφέρει» και τα συναφή!
Ο δε κ. Γαλόπουλος, παραγωγός Νευροκοπίου ο οποίος εκπροσωπεί 200 παραγωγούς της περιοχής, μιλώντας στον Μάκη Βραχιολίδη, εκδότη του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή", που ανέλαβε την πρωτοβουλία κινήματος της πατάτας για τον Χολαργό- Παπάγου, είπε: " Δεν προλαβαίνουμε να ξεφορτώνουμε. Οι Δήμοι έχουν μπει γερά στο παιχνίδι και παραγγέλνουν σωρηδόν τόνους πατάτας. Κάποιοι μάλιστα έχουν παραγγείλει χωρίς να ενημερώσουν προηγουμένως και χωρίς να ακούσουν εμάς, που ξέρουμε τι γίνεται. Οι πατάτες Νευροκοπίου  κοντεύουν να τελειώσουν από τις αποθήκες μας. Την Πέμπτη θα βρίσκομαι πίσω στο Νευροκόπι. Πάρτε με στο τηλέφωνο να συνεννοηθούμε πόσους τόνους πατάτας θέλετε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτε ακόμη". Τι θέλει να πει ο παραγωγός Νευροκοπίου; Το πιάσατε το νόημα;
Την ώρα που οι αποθήκες τους είναι γεμάτες, ο ίδιος λέει ότι κοντεύουν να αδειάσουν ή έχουν αδειάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου