Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

EINAI O ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ"


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
Τα ζητήματα που απασχολούν τη ζωή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και την οικουμενική διακονία της καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στην Ομογένεια της Πόλης τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Φανάρι ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, με την «Κοινωνική Συμφωνία», Σπύρος Καρανικόλας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα και το Γένος μας, που απειλείται η κοινωνική συνοχή και σταθερότητα στον τόπο μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν θα μπορούσα να μη δηλώσω το παρόν στη μάχη για την υπέρβαση της κρίσης. Για τη δημιουργία μιας νέας προοπτικής και μάλιστα από εμάς τους νέους που τόσα χρόνια κάποιοι μας ήθελαν στο περιθώριο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω αν δεν ερχόμουν πρώτα να προσκυνήσω σε αυτόν τον Ιερό τόπο για όλους τους Ορθοδόξους, για όλο το Γένος μας. Εδώ στο ταπεινό Φανάρι, που φωτίζει αδιάκοπα την Οικουμένη, χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας. Ήρθα να ζητήσω την ευλογία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθώ για όλα εκείνα τα θέματα που απασχολούν τον Πρώτο της Ορθοδοξίας Θρόνο και την Ρωμηοσύνη της Πόλης που δίνει το δικό της αγώνα στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Πρέπει όλοι να ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, να στηρίζουμε το Πατριαρχείο και την Ομογένεια μας και να παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή τους», δήλωσε στο www.Amen.gr ο κ.Σπύρος Καρανικόλας, Δρ Νομικής, για τη συνάντησή που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συζήτησης που είχαν  ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Υποψήφιος Βουλευτής με την "Κοινωνική Συμφωνία" συζήτησαν όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ρωμηοσύνη αλλά και την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας είχε συνεργαστεί με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, ως Σύμβουλος, μεταξύ άλλων και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στην Εκκλησία, στηρίζοντας τις δράσεις της ενορίας του και το Κοινωνικό της έργο, ενώ έχει χειροθετηθεί Αναγνώστης από τον Επίσκοπο Χριστουπόλεως Πέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν το Πάσχα τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε και η επικεφαλής της "Κοινωνικής Συμφωνίας", κυρία Λούκα Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου