Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


        


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ "25ης ΜΑΡΤΙΟΥ" ΩΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
δημοτικού συμβούλου Παπάγου-Χολαργού

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την ανάρτηση στο διαδίκτυο της  επιστολής της κ. Ράνυ Γεωργουδάκη, με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙΓΚΑ-ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ 25ΗΣΜΑΡΤΙΟΥ» και θα ήθελα να αναφερθώ στην εξέλιξη των γεγονότων και φυσικά να διατυπώσω τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα.
        Όλα αυτά βέβαια με σκοπό αφενός μεν να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας την αλήθεια για την επιλογή της 25ης Μαρτίου ως θέση της Λαϊκής Αγοράς και να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, όπως δυστυχώς η προαναφερθείσα κυρία και αφετέρου εάν η θέση αυτή δεν εξυπηρετεί, τότε να ακουσθεί και η δική μου πρόταση.
        Η συζήτηση για τις τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς, ώστε ανά 4μηνο να εναλλάσσονται άρχισε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε στη 15η Τακτική Συνεδρίαση, στις 23 Ιουνίου 2011, όπου έγινε ευρύτατη διαλογική συζήτηση και ακούσθηκαν διάφορες απόψεις. Αρχικά ο αρμόδιος εισηγητής Αντιδήμαρχος  κ. Δασκαλόπουλος πρότεινε τις ακόλουθες τρεις θέσεις:  
          1η: Ευρυπίδου για τα οπωροκηπευτικά.
                       Αετιδέων για τα εμπορικά.
           2η: Φανερωμένης για τα οπωροκηπευτικά.
                Θεμιστοκλέους για τα εμπορικά.
           3η: Βεντούρη για τα οπωροκηπευτικά.
                 Ουρανίας για τα εμπορικά.
        Για την 3η θέση έγινε πολύ συζήτηση και  εκφράσθηκαν επιφυλάξεις από πολλούς ομιλητές, όπως από την πλευρά του Δημάρχου κ. Ξύδη, από τον Επίτιμο Δήμαρχο Χολαργού τον κ. Σκούρτη, τον κ. Αυγουρόπουλο, την κ. Πολυκαλά και τον υποφαινόμενο που επισημάναμε ότι η οδός Βεντούρη είναι πάρα πολύ στενή και με πολλά προβλήματα, άρα δεν κάνει για θέση Λαϊκής Αγοράς.  
        Σε αυτό το σημείο επεσήμανα ότι δεν πρέπει να επηρεασθούμε από του Παπάγου, όπου υπάρχουν τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς, από τις οποίες, η μία δηλαδή η οδός Πίνδου που είναι κεντρική αρτηρία, κόβεται μια ημέρα την εβδομάδα όταν έχει Λαϊκή. Αν θέλουμε να έχουμε τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς και στο Χολαργό τότε πρέπει να κόψουμε την 25ης Μαρτίου. Άλλη λύση δεν υπάρχει αρκεί να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να επιλύσει το πρόβλημα της κυκλοφορίας.  
        Η πρόταση που έκανα και η οποία αναγράφεται στη σελίδα 46 των επίσημων Πρακτικών της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης, στις σειρές 19 και 20 είναι ότι « οι θέσεις θα πρέπει να είναι δύο Ευρυπίδου και Φανερωμένης με εναλλαγή ανά 6μηνο ». ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.


        Την πρόταση μου αυτή των δύο θέσεων, που δεν έγινε δεκτή από τη Δημοτική Αρχή την ψήφισε ο κ. Αυγουρόπουλος (που ήταν και πρότασή του), εγώ και κάποιοι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
        Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Ιουλίου 2011 και κατά την 17η Τακτική Συνεδρίαση, ο κ. Δασκαλόπουλος κατόπιν έντονης πίεσης των κατοίκων της οδού Βεντούρη, πρότεινε την κατάργηση της οδού Βεντούρη από θέση Λαϊκής Αγοράς και αντί αυτής πρότεινε να μπει η οδός 25ης Μαρτίου. Η πρόταση αυτή του κ. Δασκαλόπουλου ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία. Εγώ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑ από τη συνεδρίαση ευρισκόμενος εκτός Αθηνών.
        Την πρόταση καταψήφισε ο κ. Αυγουρόπουλος, ενώ κάποιοι άλλοι από τους συνήθως αλαλάζοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, επέλεξαν την εύκολη και ανώδυνη λύση της Λευκής ψήφου. Αυτή είναι η αλήθεια για την επιλογή της 25ης Μαρτίου ως θέση της Λαϊκής Αγοράς, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
        Κατόπιν αυτών νομίζω η συντάκτης της επιστολής θα έπρεπε να ήταν πιο υπεύθυνα ενημερωμένη και να μη βασίζεται σε ανεύθυνα στοιχεία αλαλαζόντων Δημοτικών Συμβούλων ή πιθανών επίδοξων Υποψηφίων Δημάρχων, με μηδενική κατά γενική ομολογία μέχρι σήμερα προσφορά, τόσο προς όφελος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, όσο και της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εξ άλλου δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν και τα επίσημα πρακτικά.
        Θα ήθελα ακόμη να υπενθυμίσω στη συντάκτρια της επιστολής ότι το ρόλο μου ως Δημοτικού Συμβούλου τον εννοώ απολύτως και γνωρίζω να υποστηρίζω τα θέματα, τόσο του Παπάγου, όσο και του Χολαργού. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος  σας πληροφορώ ότι μέχρι σήμερα έχω κάνει εγγράφως και με πλήρη τεκμηρίωση προ Ημερησίας Διατάξεως επτά παρεμβάσεις-προτάσεις για σοβαρά θέματα του Χολαργού και δύο για αντίστοιχα θέματα του Παπάγου. Δε νομίζω ότι οι αλαλάζοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ή πιθανοί επίδοξοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν να επιδείξουν έστω και μία επίσημη και τεκμηριωμένη πρόταση.
Προκειμένου όμως ο διάλογος να είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός θα ήθελα να ενημερώσω τη συντάκτρια της επιστολής, ότι σήμερα 26 Απριλίου 2012 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προ Ημερησίας Διατάξεως θα καταθέσω πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση, που οι συνεργάτες μου και εγώ ετοιμάσαμε και αφορά στη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς σε άλλη περιοχή μακράν της 25ης Μαρτίου.
Τούτο είναι απολύτως αναγκαίο, γιατί μετά από τρεις περίπου μήνες λειτουργίας αποδείχθηκε ότι η επιλογή της 25ης Μαρτίου ως θέση της Λαϊκής Αγοράς  δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν εξυπηρέτησε τους κατοίκους του Χολαργού. Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια για την επιλογή της 25ης Μαρτίου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου