Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΧΟΥΝΤΑ»


RAXIL-KAMMENOS
• Για τις επιθέσεις που δέχεται: «Επειδή δεν μπορούν να βρούνε ούτε το παραμικρό να με κατηγορήσουν, επιδίδονται σε "μικροκατινίστικες" τακτικές που στο τέλος καταλήγουν να εκθέτουν αυτούς που τις υιοθετούν»
• Για το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει γιατί θα αποτελέσει το πρώτο ρατσιστικό νομοσχέδιο για τους Έλληνες πολίτες. Θα γίνουμε ξένοι στην ίδια μας την πατρίδα»
• Για την τρικομματική: «Κυβέρνηση απειλών και εκβιασμών»
• Για τους λαθρομετανάστες: «Το μεταναστευτικό είναι η μεγάλη πληγή της πατρίδας μας, όχι με ευθύνη των λαθρομεταναστών, αλλά των πολιτικών που για κομματική εκμετάλλευση παίζουν μαζί τους και τους χρησιμοποιούν αναλόγως»
• Για συγκεκριμένους βουλευτές της ΝΔ: «Βούλτεψη, Γεωργιάδης και Πιπιλή, αποτελούν τον επίσημο μηχανισμό λασπολογίας της Νέας Δημοκρατίας»
• Για τη ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τελείως το ιδεολογικό της υπόβαθρο και αυτά που εφαρμόζει είναι αντίθετα προς το συμφέρον του κόσμου»
• Για τον εαυτό της και τον αγώνα της: «Η πολιτική για μένα δεν είναι δημόσιες σχέσεις, αλλά αγώνας, μια σύγκρουση με το κατεστημένο και την διαφθορά. Όσο και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την σκληρή αντιπολίτευση και ο κόσμος θα μαθαίνει την αλήθεια»
• Για τον σωματικό της έλεγχο που αρνήθηκε στη Βουλή: «Έχουν σκοπό να τα ελέγχουν όλα και ταυτόχρονα, να δίνουν ασυλία σε όσους οι ίδιοι θέλουν. Επιδιώκουν να επιβληθούν στις ζωές μας και να τις καθορίσουν»
• Για τον Πάνο Καμμένο: «Ο Πρόεδρος με στηρίζει συνεχώς και είναι αυτός που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω»
• Για την τύχη των ΑΝΕΛ στις εκλογές και τους δημοσκόπους: «Οι κύριοι αυτοί διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες εκλογές. Εμείς δεν ενεργούμε βάσει δημοσκοπήσεων, αλλά βάσει των αναγκών του κόσμου»
VRACHIOLIDIS-NEWαποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
 
Φίλες και φίλοι δεν χρειάζεται να κάνω κανένα πρόλογο. Σας αφήνω να διαβάσετε αμέσως τα όσα είπε η Ραχήλ Μακρή σε μια συνέντευξη-ποταμό. Η γυναίκα ξεχειλίζει από πατριωτισμό. Δεν πρόκειται περί κολακείας, κάθε άλλο. Θα το διαπιστώσετε ότι η γυναίκα δεν προσποιείται. Άλλωστε το έχει αποδείξει με την μέχρι σήμερα παρουσία της στην Βουλή. Και οι προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, μόνο τυχαίες δεν είναι. Ενοχλεί τους πολιτικούς δωσίλογους, η Ραχήλ Μακρή όμως δεν κάνει πίσω.
Πολλά απ' όσα λέει στη συνέντευξή της τα λέει για πρώτη φορά.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κυρία Μακρή, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να υπάρχει μια ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος σας. Την μια με το μπλουζάκι που φορούσατε στην Βουλή, μετά με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος σας. Γιατί γίνονται αυτά, ειδικά εναντίον σας; Ενοχλείτε τόσο πολύ και ποιους;

Ραχήλ Μακρή: Ενοχλούμε το καθεστώς, το σύστημα, αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Επειδή δεν μπορούν να βρούνε ούτε το παραμικρό να με κατηγορήσουν, επιδίδονται σε «μικροκατινίστικες» τακτικές που στο τέλος καταλήγουν να εκθέτουν αυτούς που τις υιοθετούν. Όταν δεν έχουν να ανταπαντήσουν στα επιχειρήματά μου επιδίδονται σε συκοφαντικές προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα, με παρόμοια τακτική, όπως η κ. Βούλτεψη, ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Πιπιλή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα τρία πρόσωπα αποτελούν τον επίσημο μηχανισμό λασπολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Και επακόλουθο είναι μετά από την απαράδεκτη επίθεση εναντίον μου να έχουν χάσει τελείως το κύρος τους στον κόσμο. Η πολιτική για μένα δεν είναι δημόσιες σχέσεις, αλλά αγώνας, μια σύγκρουση με το κατεστημένο και την διαφθορά. Είναι δύσκολη μάχη όμως θα την κερδίσουμε.

Μήπως όμως κυρία Μακρή έχουν επιλέξει εσάς, όχι τόσο διότι είστε μαχητική, αλλά εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα διαλυτικά για την κοινωνία μέτρα;
Ραχήλ Μακρή: Όταν δεν μπορούν να πολεμήσουν τον αντίπαλο τους κατά μέτωπο ακολουθούν υπόγειες μεθόδους και χτυπήματα «κάτω από τη μέση». Επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τελείως το ιδεολογικό της υπόβαθρο και αυτά που εφαρμόζει είναι αντίθετα προς το συμφέρον του κόσμου, όταν ένα άτομο τους ξεμπροστιάζει και τους εμποδίζει, προσφεύγουν σε άλλα «υπόγεια» και άνανδρα μέσα για να το υποτιμήσουν. Γι' αυτό το λόγο εδώ και ένα χρόνο έχουν εξαπολύσει λάσπη και όσο περνάει ο καιρός το φαινόμενο θα εντείνεται. Όμως, όσο και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την σκληρή αντιπολίτευση και ο κόσμος θα μαθαίνει την αλήθεια.

Αρνηθήκατε και τον σωματικό έλεγχο στη βουλή. Πού αποσκοπεί αυτός; Μήπως και σε κάτι άλλο που έχουν προετοιμάσει αλλά ξεκινούν από σας τους βουλευτές;
Ραχήλ Μακρή: Προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπρέπεια και τη δική μας, αλλά και ευρύτερα του Ελληνικού λαού. Έχουν σκοπό να τα ελέγχουν όλα και ταυτόχρονα, να δίνουν ασυλία σε όσους οι ίδιοι θέλουν. Η κίνηση αυτή έχει πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Επιδιώκουν να επιβληθούν στις ζωές μας και να τις καθορίσουν. Σε ένα βαθμό το έχουν πετύχει, όμως αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οφείλουν να σεβαστούν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχουμε Δημοκρατία, δεν έχουμε δικαιώματα, αλλά «χούντα» με το πιο σκληρό νόημα της λέξης.

Αυτός ο πόλεμος εναντίον σας, πόσο σας έχει κουράσει; Ο Πρόεδρός σας, σας στηρίζει δημοσίως; Δεν άκουσα κάποια πρόσφατη δήλωσή του...
Ραχήλ Μακρή: Η μάχη για το δίκαιο και ο αγώνας για την επιβίωση ποτέ δεν με κουράζει. Θα αγωνίζομαι μέχρι τη δικαίωση και την νίκη απέναντι σ' αυτούς που μας κατέστρεψαν τη ζωή. Απέναντι σ' αυτούς που υποθήκευσαν με τον χειρότερο τρόπο το μέλλον των παιδιών μας. Ο Πρόεδρος με στηρίζει συνεχώς και είναι αυτός που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι αγωνιστής. Έχουμε κοινό όραμα και προσπαθούμε από κοινού για την πατρίδα. Δεν χρειάζεται να δηλώσει την στήριξή του – κάτι που έχει κάνει επανειλημμένως – μου αρκεί που με υποστηρίζει η συνείδηση του και παλεύει για την πατρίδα μας.
raxil-makri
Αυτή την απλή ενδυματολογική της εμφάνιση βρήκαν οι πολιτικάντηδες για να προσβάλλουν την κ. Μακρή. Η ίδια τους απαντά με σθένος: «Όταν ένα άτομο τους ξεμπροστιάζει και τους εμποδίζει, προσφεύγουν σε άλλα "υπόγεια" και άνανδρα μέσα για να το υποτιμήσουν»

Το τελευταίο διάστημα τα κόμματα ασχολούνται αποκλειστικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Λες και όλα τα άλλα προβλήματα τα έχουν επιλύσει και η χώρα πρέπει τώρα να καταστείλει την ξενοφοβία. Ποια είναι η άποψή σας;
Ραχήλ Μακρή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει γιατί θα αποτελέσει το πρώτο ρατσιστικό νομοσχέδιο για τους Έλληνες πολίτες. Το νομοσχέδιο διαμορφώνει ακραίες καταστάσεις, αλλά στο άλλο άκρο. Θα γίνουμε ξένοι στην ίδια μας την πατρίδα. Θεωρώ ότι και αυτό είναι ένα από τα νομοσχέδια εκτρώματα που έχουν κατεβάσει και αν περάσει θα βιώσουμε τραγικές καταστάσεις για τον τόπο μας.

Παραπλήσιο με το προηγούμενο, είναι και το ζήτημα με το μουσουλμανικό τέμενος του οποίου η δημοπρασία ξεκίνησε. Την ίδια ώρα, βυζαντινά μνημεία ρημάζουν. Τελικά οι Έλληνες ψήφισαν βουλευτές για να κάνουν πολιτική υπέρ των αλλοδαπών και λαθρομεταναστών;
Ραχήλ Μακρή: Αποδεικνύεται πλέον ότι Βουλευτές της τρικομματικής όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν ποτέ στο παρελθόν, αλλά συνεχίζουν να μην υπερασπίζονται την παράδοση και την ιστορία μας. Είτε με λόγια, είτε με έργα. Το μεταναστευτικό είναι η μεγάλη πληγή της πατρίδας μας, όχι με ευθύνη των λαθρομεταναστών, αλλά των πολιτικών που για κομματική εκμετάλλευση παίζουν μαζί τους και τους χρησιμοποιούν αναλόγως. Κάνουν πολιτική υπέρ των συμφερόντων και της τσέπης τους, και δεν δίνουν σημασία για τις συνέπειες, ούτε υπολογίζουν Έλληνες ή μετανάστες. Το μόνο που βλέπουν είναι αριθμούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πολυτελή διαβίωση. Μια καρέκλα και υποταγή στα συμφέροντα.

Τις πιστεύετε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις; Σχεδόν όλες βγάζουν πρώτη τη ΝΔ η οποία μάλιστα «ανοίγει» υπέρ της την διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο πολύ ικανοποιημένος ο κόσμος από τον κ. Σαμαρά, την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 70% στους νέους;
Ραχήλ Μακρή: Πιστεύω τον κόσμο και τη συνείδηση του. Απεχθάνομαι την τρομοκρατία που προσπαθούν κάποιοι να του ασκήσουν και την παραπληροφόρηση. Ελπίζω ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα τι πιστεύουν και τι προσδοκούν. Όσο για τις δημοσκοπήσεις, άλλα έλεγαν στις εκλογές του 2012 και άλλα έβγαλε η κάλπη...

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις κρατούν τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» χαμηλά, λίγο πάνω από το 5%. Σας προβληματίζει αυτό;
Ραχήλ Μακρή: Τα ίδια έλεγαν και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Οι κύριοι αυτοί διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες εκλογές. Εμείς δεν ενεργούμε βάσει δημοσκοπήσεων, αλλά βάσει των αναγκών του κόσμου. Και όποιος βρίσκεται δίπλα στον κόσμο, κερδίζει και την εμπιστοσύνη του.

Πόσο φοβάστε για τις εξελίξεις στη χώρα μας στα εθνικά μας θέματα; Ήδη στην Τουρκία γίνεται χαμός και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η γείτονα χώρα για εσωτερική κατανάλωση, δημιουργεί θερμά επεισόδια σε βάρος της Ελλάδος.
Ραχήλ Μακρή: Το γεωπολιτικό σκηνικό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα άστατο και οι ισορροπίες ευαίσθητες. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πυγμή και τη βούληση να κρατήσει μια σταθερή γραμμή και στάση. Δυστυχώς, με ευθύνες της συγκυβέρνησης είμαστε έρμαιο. Ελπίζω μόνο στην γενναιοψυχία των ενόπλων δυνάμεων και στη φιλοπατρία του Ελληνικού λαού.

Ασφαλώς παραδέχεστε ότι η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη μεταπολεμική κρίση της. Εν ονόματι όμως της εθνικής ενότητας δεν βλέπουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνενώνονται σε μια πανεθνική προσπάθεια για να ρίξουν την κυβέρνηση και να σώσουν τη χώρα. 
 Συμπαθάτε με αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά την αντιπολίτευση. Δείχνετε κομματικά αγκυλωμένοι. Δεν ζητάω να μου μιλήσετε για λογαριασμό των άλλων κομμάτων, μιλήστε μου όμως για τους ΑΝΕΛ.
Ραχήλ Μακρή: Επανειλημμένως, ο Πρόεδρός μας έχει καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αφού οι πρακτικές της κυβέρνησης είναι επικίνδυνες για τον τόπο. Τελευταίο παράδειγμα η πρόταση μομφής που προτείναμε να καταθέσουμε, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ακολούθησε. Δεν μου αρέσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι δεν θέλει ενδόμυχα την πτώση της κυβέρνησης. Για τους λόγους ρωτήστε τους ίδιους.

Φοβάστε για τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα μας; Φοβάστε για το μέλλον της Ελλάδος κυρία Μακρή;
Ραχήλ Μακρή: Εδώ και χρόνια φοβάμαι για το μέλλον της χώρας και τι αποτέλεσμα θα έχουν οι αρνητικές εξελίξεις. Όταν μια κυβέρνηση εκλέγεται μετά από τρομοκρατία και φόβο, και όταν κυβερνά μέσα από εκβιασμούς και απειλές, το επόμενο που μπορεί να κάνει είναι να καταστρέψει τα πάντα για να επιβιώσει. Αυτά βλέπουμε να γίνονται με την ΕΡΤ και ακολουθούν και άλλες καταστροφές. Θα αγωνίζομαι μέχρι τέλους για να αποτρέψουμε τα αρνητικά και ελπίζω ότι μετά τη μπόρα που περνάμε θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Μετά φυσικά την πτώση του σημερινού καθεστώτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου