Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE

DIMOSK-PUBLIC
Προβάδισμα για τη ΝΔ δίνει το πολιτικό βαρόμετρο για τον μήνα Ιούνιο (και πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ) της Public Issue για την Καθημερινή και το ΣΚΑΪ.
Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 11,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ με 6% και ΔΗΜΑΡ με 4,5%.
Σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαΐου, η ΝΔ έχει ανέβει κατά δύο μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει κατά μισή μονάδα.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 57% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 31%.
Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, δημοφιλέστεροι εμφανίζονται οι κκ. Σαμαράς και Κουβέλης με ποσοστό 42%.
Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Πάνος Καμμένος με 32%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 21% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%.
Αναλυτικά:
ΝΔ 29,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,5%
Χρυσή Αυγή 11,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%
ΚΚΕ 6%
ΔΗΜΑΡ 4,5%
"Όχι" στο λουκέτο της ΕΡΤ σε νέες δημοσκοπήσεις
Αντίθετη στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που βλέπουν το Σάββατο το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.
Δύο στους τρεις πολίτες αντιτάσσονται στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Vprc. Το 65% απαντά "όχι" στο λουκέτο, ενώ το 27% δηλώνει ότι συμφωνεί.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου