Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Ο ΔΟΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α/ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΑΠΑΚΗ

Λάβαμε την παρακάτω σημαντική επιστολή από αναγνώστη μας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αναφέρεται στον προδοτικό ρόλο του Π. Αραπάκη τότε Α/ναυάρχου της χούντας Ιωαννίδη, ο οποίος διέταξε τα ελληνικά υποβρύχια να αποχωρήσουν από την Κύπρο και να αφήσουν τα τουρκικά αποβατικά να συνεχίσουν ανενόχλητα την αποβίβαση!!! O Αραπάκης ήταν μεγαλοστέλεχος της μασονικής στοάς "Πυθαγόρας"
Διαβάστε την επιστολή: 
"Κύριε Βραχιολίδη,
Τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένας παλιός αλφαβητικός κατάλογος με τα μέλη της μασονικής στοάς "Πυθαγόρας".
Ο κατάλογος, που πρέπει να είναι από τα μέσα της δεκαετίας του '50, περιέχει ονόματα, επαγγέλματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.
 Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι ότι ο κατάλογος περιέχει κάποια ονόματα που μετέπειτα συμμετείχαν στη χούντα Ιωαννίδη, όπως π.χ. το όνομα του αντιναύαρχου Πέτρου Αραπάκη, του Αρχηγού Ναυτικού της χούντας, που διέταξε τα ελληνικά υποβρύχια να αποχωρήσουν από την Κύπρο και να αφήσουν τα τουρκικά αποβατικά να συνεχίσουν ανενόχλητα την αποβίβαση! Ο Αραπάκης αναφέρεται ως πλωτάρχης(!), με διεύθυνση κατοικίας Αριστείδου 162, Καλλιθέα και τηλέφωνα 96198, γραφ. 24987, 31506. Δεδομένου ότι ο Αραπάκης με το βιβλίο του "Το τέλος της σιωπής" που εξέδοσε το 1999, καυχάται ότι αυτός έφερε τον Καραμανλή το 1974 και δεδομένου ότι υπηρέτησε στο Παρίσι την ίδια εποχή που ο Καραμανλής ήταν εκεί αυτοεξόριστος, όλα συνηγορούν ότι ο Αραπάκης ήταν πράγματι σε συνεχή επικοινωνία με τον Καραμανλή και στην ουσία ήταν ο άνθρωπός του μέσα στην χούντα!
 Στον κατάλογο αναφέρεται 2 φορές και το όνομα Δημήτριος Ιωαννίδης, με διευθύνσεις κατοικίας Τροίας 19 και Σωζοπόλεως 62, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν πρόκειται για τον αρχιπραξικοπηματία, γιατί δεν γνωρίζω ποιά ήταν η τότε διεύθυνση κατοικίας του.
Επίσης αναφέρεται και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σπυρίδων Τετενές, οδός Σπ. Βασιλειάδου 28, ο οποίος παραιτήθηκε στις 8 Ιουλίου 1974!
 Επίσης, αναφέρονται ο παλιός συνεργάτης του Καραμανλή, ο Γεώργιος Δ. Ράλλης, οδός Ακαδημίας 17, καθώς και ο μετέπειτα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Καραμανλή 1977, Ηλίας Παπαηλιού, οδός Ιλισσίων 21, τηλ. 662856, 34488.
Αν μέσα μόνο από μια στοά βρέθηκαν τόσα ονόματα υπουργών, φαντασθείτε τι θα βρίσκαμε αν είχαμε στη διάθεσή μας τα αρχεία όλων των στοών της χώρας...
 Φιλικά,
Β. Β.
Βιρτζίνια, ΗΠΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου