Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ! ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΛΑΡΗ

 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΟΙ κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΤΙΓΚΑΣ-ΡΙΖΟΣ

Η οικογένεια Βόλαρη έχει γράψει λαμπρή ιστορία όχι μόνο στον Χολαργό-Παπάγου αλλά σε όλο το Πανελλήνιο. Το όνομα Βόλαρης είναι έμβλημα στις πολεμικές τέχνες. Ο Γιώργος Βόλαρης υπήρξε από τους πρωτοπόρους που έφεραν το άθλημα του Judo και του Taekwondo  στην Ελλάδα. Ήταν αυτός που έφερε τα δύο αθλήματα στις πόλεις Χολαργού-Παπάγου και δίδαξε τους πρώτους μαθητές στα δύο προάστια. 





Και τα δύο αθλήματα οφείλουν πολλά στον Γιώργο Βόλαρη. Εάν δεν υπήρχε ο μεγάλος δάσκαλος, ίσως να μην υπήρχε Πανελληνίως αυτή η διάδοση στα αθλήματα και ούτε βεβαίως οι επιτυχίες που σημείωσαν τα αθλήματα στις Ολυμπιάδες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. 
Άξιος συνεχιστής του Γιώργου Βόλαρη, ήταν ο γιος του Μιχάλης. Τολμούμε δε να πούμε ότι στον Χολαργό-Παπάγου ο Μιχάλης έκανε παραπανίσια βήματα. Η αγάπη που του είχαν τα παιδιά και ο ιδαίτερος τρόπος που είχε να κερδίζει τη νέα γενιά, έφεραν πολύ περισσότερη νεολαία κοντά στο άθλημα. Ο Μιχάλης Βόλαρης έκανε ολόκληρες στρατιές νέων να αγαπήσουν με πάθος το Taekwondo και τα τελευταία χρόνια το Hap Kido. 
Γι΄αυτούς τους λόγους, η ηγεσία της  Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού όφειλε να δώσει το παρόν στην κηδεία του Μιχάλη Βόλαρη. Να του πει το ύστατο "χαίρε". Η απουσία της όμως προκάλεσε τις χειρότερες εντυπώσεις. Λυπούμεθα πολύ για τον τρόπο που ενήργησαν. Ο άνθρωπος κύριοι δεν έχει αξία μόνο όσο ζει, αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν φεύγει από τη ζωή. 

Ο Δημήτρης Νικολάου για μια κόμη φορά ήταν τυπικός και ήταν παρών στην εξώδιο ακολουθία του Μιχάλη Βόλαρη. Και μάλιστα ήταν ανυπόκριτα συγκινημένος. Το ίδιο και ο Κώστας Πολυχρόνης Τίγκας και ο Λουκάς Ρίζος. 
Τους τιμά η στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου