Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦ

ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ
sef
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
Μέσα στη ζούγκλα του ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής σε έναν τελικό που δεν ολοκληρώθηκε αφού ο πάγκος του δέχθηκε επίθεση και διατάχθηκε πλήρης εκκένωση του γηπέδου που δεν έγινε ποτέ.
Πρωταθλητής στη... ζούγκλα ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος για 33η φορά στην ιστορία του καθώς μέσα στη «ζούγκλα» που δημιούργησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του Ολυμπιακού, 1.27΄πριν το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 76-72 υπέρ των «πράσινων», κατάφερνα να βγουν... ζωντανοί και νικητές!
Οι διαιτητές ζήτησαν πλήρη εκκένωση του ΣΕΦ αλλά κάποιοι... ανεγκέφαλοι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν παρά τις συνεχόμενες εκκήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Έτσι, οι διαιτητές αποφάσισαν οριστική διακοπή σε βάρος των γηπεδούχων και κάπως έτσι ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ των ανδρών δεν τελείωσε πότε...
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αφού μπάσκετ παίχθηκε μέχρι το 1.27΄πριν το φινάλε, η ομάδα του Πεδουλάκη εκμεταλλευόμενη το καθαρό της μυαλό και την ευστοχία της από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (76-72). Μέχρι εκεί λοιπόν που παιζόταν μπάσκετ, είναι νικητής...
Διότι αμέσως μετά, επικράτησαν οι ανεγκέφαλοι που πήγαν να «σπάσουν» το γήπεδο του πρωταθλητή Ευρώπης των δύο τελευταίων ετών, πιστεύοντας ότι έτσι θα «σπάσουν» τον «τσαμπουκά» των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης...
Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ο Διαμαντίδης με 18 πόντους και πέντε τρίποντα, εξαιρετικός ο Τσαρτσαρής με 14, 12 είχε ο Λάσμε. Πρίντεζης με 14 και Σπανούλης με 13 ήταν πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ούτε και πρόλαβαν βέβαια...
Το ματς:
Ο βασικός Λο και οι συνήθεις ύποπτοι
Ο Λο ήταν η διαφορά στην πεντάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, παίρνοντας τη θέση του Κατσίβελη δίπλα στους Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Καμία διαφοροποίηση για τον Παναθηναϊκό, που άρχισε και στον τρίτο τελικό με Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.
Τρίποντη εκτέλεση
Ο Ολυμπιακός με ώθηση από τον κόσμο του μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 8-3, με γκολ-φάουλ του Λο που πήρε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε σχεδόν τρία λεπτά για να σκοράρει, αλλά όταν έσπασε το ρόδι έβλεπε το καλάθι σαν κοφίνι. Εκμεταλλευόμενος την κακή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων και τη δική του παροιμιώδη ευστοχία από τα 6,75μ. (6/7 τρίποντα) βρέθηκε στο +10 (14-24). Ο Πρίντεζης με τρία τρίποντα κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και περιόρισε τη ζημιά για την ομάδα του με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (17-24).
Αντεπίθεση σε χρόνο ρεκόρ
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς πολύ γρήγορα και με εμφατικό τρόπο. Με τους Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς να «θωρακίζουν» την άμυνα, ολοκλήρωσε ένα 8-0 με γκολ-φάουλ του Κατσίβελη (22-24) και παρά τις προσωρινές απαντήσεις του Παναθηναϊκού (24-28), οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με καλάθια των Σπανούλη και Λο μετά από κλεψίματα (30-28). Η τεχνική ποινή στον Διαμαντίδη για διαμαρτυρία δεν αξιοποιήθηκε από τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά με τρίποντο του Περπέρογλου προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τέσσερις (36-32) φτάνοντας το επί μέρους σκορ στο 22-8. Το τρίποντο του Ματσιούλις και το έμμεσο αντίστοιχο του Χάινς από την πέμπτη ασίστ του Σπανούλη έγραψαν τον επίλογο στο ημίχρονο (39-35).
Στην κόψη του ξυραφιού
Οι αρχηγοί των ομάδων «αντάλλαξαν» τρίποντα στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους με τον Σπανούλη να κερδίζει και φάουλ (45-43). Οι «πράσινοι» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο μέσω Γκιστ, ενώ έφτασαν και στο +4 (45-49) από λέι απ του Ματσιούλις. Έχασαν, ωστόσο, με τρίτο φάουλ στα 5:50 πριν το τέλος της περιόδου τον Λάσμε και μαζί την πρωτοπορία (50-49) από το τρίποντο του Παπανικολάου. Ο Ματσιούλις συνέχισε το πράσινο βιολί από τα 6,75μ. (10/14 τρίποντα), ο Τσαρτσαρής και ο Ούκιτς συνέχισαν να δίνουν λύσεις και οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (55-58). Ο Σλούκας με ένα ακόμη τρίποντο-φάουλ και συνολικά έξι προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο φινάλε του δεκαλέπτου (61-60).
Μπάσκετ... διακοπή... ντροπή
Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να χαρεί το γρήγορο 4-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (61-64), καθώς ακολούθησε το τέταρτο φάουλ του Γκιστ. Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και με δύο τρίποντα από τον Διαμαντίδη έφτασαν στο +7 (63-70) στα 7:46 πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός με έξι αναπάντητους πόντους (69-70), ενώ το επεισόδιο Άντιτς-Διαμαντίδη, που χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή άναψε περισσότερο τα αίματα. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τους αντιπάλους τους άποντους για 4:21 και ολοκληρώνοντας ένα 9-0 πέρασαν μπροστά με 72-70. Δύο ζευγάρια βολών από Λάσμε και Διαμαντίδη κι ένα ακόμη καλάθι του Γκαμπονέζου σέντερ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +4 (72-76) 1:27 πριν το φινάλε.
Ακολούθησε βροχή αντικειμένων και κροτίδων από την κερκίδα, με αποτέλεσμα να φύγει τρέχοντας ο πάγκος των «πρασίνων» για τα αποδυτήρια και να ακολουθήσει αυτός του Ολυμπιακού, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερη από μία ώρα μέχρι να γίνει πλήρης εκκένωση του γηπέδου, όπως διέταξε το διαιτητικό τρίο. Όταν τελικά αυτή έγινε οι παίκτες επέστρεψαν στο παρκέ για τη... συνέχεια. Κάποιοι λίγοι όμως είχαν άλλη άποψη. Αποφάσισαν να μείνουν μέσα παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις και έτσι αποφασίστηκε οριστική διακοπή σε βάρος του Ολυμπιακού που δίνει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό.
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60,
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 9, Άντιτς 2, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 8, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Κατσίβελης 3.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 3, Κάρι 4, Ματσιούλις 11, Ούκιτς 10, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 18, Γκιστ 4, Γκουίν, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.
Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας.
* Είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του ματς, μία φωτοβολίδα βρήκε τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια για να εξεταστεί και επέστρεψε στο ζέσταμα πέντε λεπτά μετά. Ο Μίλαν Τόμιτς από μικροφώνου έκανε συστάσεις στον κόσμο ζητώντας υποστήριξη μόνο με τη φωνή τους.
* Περίπου μία ώρα πριν το τζάμπολ κουκουλοφόροι οπαδοί κατέστρεψαν μία τηλεοπτική κάμερα.
* Τον αγώνα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Λιμνιάτη και Ηλία Καντζούρη.
sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου