Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "TROKTIKO" ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΟ DOMAIN NAME "NERIT.GR" ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ! ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!

ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ! 

Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους ενοχλούνται από τη κατοχύρωση του domain name nerit.gr και έχει πληροφοριακό χαρακτήρα για να το σκεφτούν δύο φορές πριν (ξανά;) προχωρήσουν σε ενέργειες που αποτελούν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και των νόμων που διέπουν το διαδίκτυο παγκοσμίως.
Το troktiko.eu, πραγματοποίησε αίτημα κατοχύρωσης του domain name nerit.gr στις 12/06/2013, νόμιμα, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη κατοχύρωσης & ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της εταιρείας WEBTEC που είναι αδειοδοτημένος καταχωρητής ονομάτων .gr από την ΕΕΤΤ.
Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ’ επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.
Όπως είναι γνωστό (και μάλιστα με το αγγλικό δίκαιο των μνημονίων) [Domain name disputes  This guide is based on UK law] για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come firstserved» , οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.
Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.
troktiko troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου