Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ INDEPENDENT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ:"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ"!

Τις τελευταίες ημέρες σας έχουμε παρουσιάσει αρκετά άρθρα σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μονή Εσφιγμένου. Πώς όμως καλύπτουν τα συμβάντα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης;

Άρθρο της Independent ξεκινά αναφέροντας ότι «οι μοναχοί που αρνούνται να υπακούσουν σε διαταγή έξωσης πετούν βόμβες-μολότοφ κατά δικαστικών επιμελητών που επιχειρούσαν να εισέλθουν τη Δευτέρα το πρωί με εκσκαφείς σε μοναστήρι του Αγίου Όρους, στη Βόρεια Ελλάδα».

Οι ίδιοι οι μοναχοί, σύμφωνα με την Independent, αναφέρουν ότι βρίσκονται κλεισμένοι εντός των γραφείων των μοναστηριών τους στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, για δώδεκα ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν βιντεοσκοπημένα πλάνα που δόθηκαν από τους μοναχούς προς την Independent, που δείχνουν τους δικαστικούς επιμελητές να διατάζουν την παραβίαση της εισόδου της Μονής με μπουλντόζες.

Σημείωση pentapostagma.gr: Οι «ανεξάρτητοι» και «αντικειμενικοί» ρεπόρτερ του Independent δεν ασχολήθηκαν βέβαια με το να δικαιολογήσουν τον τίτλο του άρθρου τους.. Ποιο ντοκουμέντο *(γνήσιο) αποδεικνύει ότι οι μοναχοί κρατούσαν βόμβες-μολότοφ;;
Ο Πάτερ Σάββας, ένας εκ των μοναχών που διαβιούν εντός της Μονής, δήλωσε τηλεφωνικώς προς την Independent ότι περίπου 20-25 άντρες προσπάθησαν τη Δευτέρα να γκρεμίσουν την πόρτα του μοναστηριού με ένα όχημα τεραστίων διαστάσεων..
“Τελούμε υπό πολιορκία: προσπαθούν να διαλύσουν το ηθικό μας, περιμένοντας υπομονετικά τη στιγμή που θα τελειώσουν τα αποθέματα τροφίμων μας – περιμένουμε την επόμενη μεγάλη κίνηση από μεριάς τους,”, δήλωσε ο Πάτερ Σάββας.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου