Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ! "ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ"


Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο Έλληνας-ραγιάς όπως εμφανίζεται σε διεθνές επίπεδο, με πολιτικούς του βεληνεκούς Σαμαρά-Βενιζέλου, καταδεικνύεται και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί μας ταγοί τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ενώ η γειτονική χώρα μετέτρεψε τον ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τέμενος και το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει με τον της Αγίας του Θεού Σοφίας ναό στην Κωνσταντινούπολη, οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει  τις εργασίες για τη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό!

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και θα καταλάβετε. Όλα γύρω από τον χώρο όπου θα χτιστεί το τέμενος έχουν γίνει… γυαλί! Καθάρισαν τα πάντα και σε λίγο ετοιμάζονται να περάσουν στο χώρο οι εκσκαφείς και οι μπουλντόζες για να αρχίσουν να τίθενται τα θεμέλια του τεμένους!

 

Η Δράση Ανεξάρτητων Πολιτών «Όχι Στο τζαμί», σχολιάζει και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί πλέον στον Βοτανικό:

«Έλληνες σε ετοιμότητα! 
Το κατοχικό καθεστώς μαζί με τους ανθέλληνες μιζαδόρους ξεκίνησε τα έργα στον Βοτανικό. 
Στις φωτογραφίες φαίνεται μία έκταση άνω των 50 στρεμμάτων εκτός της παραχωρημένης έκτασης του Ναυτικού Οχυρού, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους εντεταλμένους και ορκισμένους τρομοκράτες εισβολείς!
Όσο κάποιοι κάθονται στο πληκτρολόγιο, οι Μπόμπολας, Περιστέρης, Κόκκαλης, Ιωάννου & Παρασκευαΐδης παραδίδουν Γη και Ύδωρ στους απόγονους του Ξέρξη»!
Την ώρα λοιπόν που οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να βεβηλώσουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγιά-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, μετατρέποντάς την σε τέμενος, η ελληνική Πολιτεία όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται αλλά σπεύδει να ικανοποιήσει την απαίτηση Ερντογάν να κτιστεί τέμενος στον Βοτανικό! Μάλιστα, ο Τούρκος ηγέτης απαιτεί και δεύτερο επίσημο τζαμί, το Φετιχιέ τζαμί, που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη!

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα των μνημονίων και της εθνικής ταπείνωσης. Ο Νίκος Στέλπας περιγράφει τα όσα φοβερά και τρομερά  διαδραματίζονται σε βάρος της Ορθοδοξίας στην Τουρκία υπό το ραγιαδίστικο βλέμμα των πολιτικών μας ολετήρων: Στις 28 Ιουνίου 2013, η κυβέρνηση του ΑΚΡ επαναλειτούργησε την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας ως τέμενος. Το συγκεκριμένο ιστορικό μνημείο είχε μετατραπεί σε μουσείο πριν από 52 χρόνια. Λαμβάνοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μόλις λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, το ΑΚΡ αποσκοπούσε στην ενίσχυση των ποσοστών του στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας ως τεμένους, η τουρκική κοινωνία σταδιακά άρχισε να εστιάζει την προσοχή της στο μέλλον της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Το προηγούμενο διάστημα, στις καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές της γειτονικής χώρας κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών, το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να ρίξει στο τραπέζι τον «άσο» που έκρυβε στο μανίκι του, την Αγία Σοφία!!!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την πλευρά του παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τη νέα συζήτηση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας. Πριν από λίγες ημέρες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε σε έντονο ύφος τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τεμένους. Πηγή της «Κ», αναλύοντας τον προβληματισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη, υπογραμμίζει μια σημαντική πτυχή του όλου ζητήματος: «Το ΑΚΡ, το οποίο δεν επιθυμεί να επισκιάσει τις σχέσεις του με τη Δύση εξαιτίας των οικονομικών και διπλωματικών συμφερόντων της Τουρκίας, ενδέχεται να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης»...
Η Ελλάδα ταπεινώνεται για μια ακόμη φορά. Και το χειρότερο: υποδουλώνεται στους ισλαμιστές και τους Τούρκους με τα χέρια των ελλήνων καταστροφέων.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Η δημιουργία τεμένους στην Αθήνα θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, για τη χώρα γενικότερα.  Ο επικεφαλής της Δράσης Ανεξάρτητων Πολιτών «Όχι Στο τζαμί», Ανδρέας Χαϊκάλης, έχει επισημάνει τους τεράστιους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας με τη δημιουργία τεμένους.

«Αν φτιάξουμε τέμενος στην Αθήνα παραβιάζουμε μονομερώς και αυτοβούλως την Συνθήκη της Λωζάννης που ορίζει ρητά πως τζαμιά μπορούν να λειτουργούν μόνο εντός των ορίων της Θράκης και μόνο για την εκεί αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα.  Το τζαμί αποτελεί χώρο προσευχής, ενώ το τέμενος αποτελεί έναν χώρο που τέμνεται από την κυριαρχία μας και δίδεται στους ισλαμιστές. Παύει να αποτελεί Ελληνικό έδαφος! Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας εξαιτίας της δημιουργίας τεμένους. Και αυτό δεν είναι αποκύημα της νοσηρής μου φαντασίας, αλλά μία απλή διαπίστωση από τις καταστάσεις στις οποίες έχουν περιέλθει πόλεις της «πολιτισμένης και καλά οργανωμένης» δύσης όπου έχουν αναγνωριστεί μειονότητες, έχουν κατασκευαστεί τεμένη και οι εντεταλμένοι ισλαμιστές απαιτούν αλλαγές στα ήθη και τα έθιμα, αλλά και σε νόμους των Κρατών αυτών, προκειμένου να εναρμονιστούν οι γηγενείς με τις δικές τους συνήθειες. Άλλωστε, παρόμοιες καταστάσεις έχουμε ήδη ζήσει και ουκ ολίγες φορές στην Ελλάδα με ισλαμιστές να διαδηλώνουν, να καταλαμβάνουν πλατείες, δημόσια κτίρια και να απαιτούν παράλογα πράγματα, την στιγμή δε που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα εισβάλλοντας νύχτα και παραβιάζοντας τα σύνορά μας. Για να μην αναφερθώ δε στην γεωμετρική αύξηση συγκεκριμένων εγκλημάτων με δράστες άνω του 90% αλλοδαπούς ισλαμιστές, όπως βιασμοί και ληστείες. Το ζήτημα όμως του τεμένους εγείρει και άλλα προβλήματα, όπως τα προβλήματα μεταξύ των ισλαμιστικών σεχτών που έχουν μεταξύ τους αβυσσαλέο μίσος με εκφάνσεις απίστευτης βίας και θυσιών, που σίγουρα θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των Ελλήνων και στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας».
"Ελεύθερη Ώρα"

4 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!


    Τέμενος:
    ΟΧΙ Τέμενος, είναι καί λέγεται ΤΖΑΜΙ‏

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΕΜΕΝΟΣ

    {ΟΙ ΒΑΡ ΒΑΡ ΟΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ }

    Το Τέμενος, τέμνω, τέμενος είναι οριοθετημένος (τεχνητά ή όχι) χώρος μέσα στο οποίο λατρευόταν μια θεότητα ή συνηθέστερα ένας ήρωας στην αρχαία Ελλάδα.
    Ήταν συνήθως αλσύλλια που περιέκλειαν βωμούς ή και άλλες πρόχειρες, τυχαία τοποθετημένες κατασκευές για την τέλεση ιεροπραξιών.
    Αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας θρησκείας, ιδίως στις απαρχές της, καθώς και μέσα από την οριοθέτηση και καθιέρωση του χώρου προήλθαν τα ιερά.

    Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες, γεγονός που καταδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έννοιας.

    Δυο από τα πιο γνωστά τεμένη ήταν αυτά του Πέλοπα στην Ολυμπία (Πελόπιον) και του Οφέλτη στη Νεμέα.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CE%BC%CE%B5%
    CE%BD%CE%BF%CF%82

    Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες,...
    άρα είναι αδόκιμος όρος αυτός πού χρησιμοποιείται.

    ΕΠΟΜΈΝΩΣ δέν λέγεται ΤΕΜΕΝΟΣ.
    Άς τό πούν τζαμί, ΝΑΟ η οτιδήποτε άλλο.
    Διότι είναι ΤΖΑΜΙ.
    (κτήριο όπου συναθροίζονται οι πιστοί του Ισλάμ για να προσευχηθούν).

    π.χ.
    Ένα τζαμί ( / m ɒ s k / ? Αραβικά : مسجد masjid , πληθυντικός مساجد Masajid ), capi
    μερικές φορές γράφονται Mosk , είναι ένας τόπος λατρείας για τους οπαδούς του Ισλάμ .
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mosque

    Mas-, məsjid
    Masjid
    Όρισμοί masjid
    ουσιαστικό
    Αραβική λέξη για ένα τζαμί.
    «Η λέξη στα αραβικά είναι masjid, ξέρετε, σημαίνει
    τόπος προσκυνήματος, στην πραγματικότητα."

    Al-Masjid Al Haram- ( αραβικά : المسجد الحرام , το ιερό τέμενος ή The Grand Mosque )
    το ιερό τέμενος πού λένε αυτοί δέν είναι ΤΕΜΕΝΟΣ είναι
    τhe Grand Mosque = τό μεγλαλο τζαμί.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Masjid_al-Haram


    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    stavretta

    http://stavretta.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9101.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ*
    *ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ* *& ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ*
    *υπουργός κος Παναγιώτης Λαφαζάνης*
    Tετάρτη 13/5/2015 6:20μμ
    http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=234&language=el-GR
    Επικοινωνία με το Υπουργείο
    Το μήνυμά σας έχει σταλεί επιτυχώς. Ευχαριστούμε!

    ΘΕΜΑΤΑ:
    *1ον) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΕΜΕΝΟΣ, είναι καί λέγεται ΤΖΑΜΙ‏*
    *2ον) ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ*

    http://stavretta.blogspot.gr/2015/05/1-2.html
    https://plus.google.com/109312180618499727008/posts?hl=el

    *ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ*

    EΛΛHNEΣ ΣTEIΛETE ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ.

    *ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ*
    stavretta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ*
    *ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ*
    *ΨΗΦΙΣΤΕ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ - ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ.*
    *ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ*
    *ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ*
    *ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ 1.000.000 ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ*

    *ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ:*
    https://secure.avaaz.org/el/petition/SYRIZA_GRAFEIO_PROThYPOYRGOY_ANAIRESI_ANAKLISI_KTIVVSIMO_TENENOYS_VOTANIKOS/?eaPTQib

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

    ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
    ΕΙΝΑΙ "TO ΠΡOBΛHMA TΩN AΛΛOΔAΠΩN"

    *ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΕΧΩ ΝΟΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ.*

    *ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ/ΕΣ ΠΡΟΣ ΦΕΥΓΩ ΚΑΠΟΥ.*

    ΠΡΟΣΟΧΗ - SOS

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΟΙ
    ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΛΛΑΝΔΟΙ, ΔΑΝΟΙ, ΝΟΡΒΗΓΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ....ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΑΤΣΙΟΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ .

    ΔΙΟΤΙ

    Ως αλλοδαπό φυσικό πρόσωπο νοείται εκείνο που έχει άλλη (εκτός της ελληνικής) ιθαγένεια ή που δεν έχει την ιθαγένεια κανενός κράτους (ανιθαγενής).
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%82

    Ετυμολογία
    αλλοδαπός < αρχαία ελληνική ἀλλοδαπός
    "άλλο / δά /πός " (άλλη / έδη-γή-έδαφος / πούς - πόδι) αυτός που το πόδι του πατούσε σε άλλη γή.

    Επίθετο
    αλλοδαπός -ή -ό
    που δεν είναι υπήκοος της χώρας στην οποία βρίσκεται
    που αναφέρεται, ανήκει ή προέρχεται από ξένη χώρα.

    Ουσιαστικό
    αλλοδαπός αρσενικό (θηλυκό: αλλοδαπή)
    ο υπήκοος μιας ξένης χώρας

    Συνώνυμα
    ξένος

    *ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ*

    ******************************************************

    *π.χ.*
    *Οταν 17.000 Έλληνες ζητούσαν άσυλο από τους Σύρους!*
    http://stavretta.blogspot.gr/2015_05_03_archive.html

    *Ισραήλ : ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ 05 10 14 ΤΕΛ ΑΒΙΒ*
    https://youtu.be/FeqmclhjZfw

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    stavretta

    ΑπάντησηΔιαγραφή