Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ"

Απάντηση σε άρθρο του κ. Αποστολόπουλου.

Με λύπη μου διαπιστώνω τις τελευταίες ημέρες κάποιους υποψήφιους Δημάρχους να εμφανίζονται εντελώς ανακόλουθοι με τις θέσεις τους και τις τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία 3 χρόνια και ως μέλη της Διοίκησης του Δήμου.
Σε σημείο μάλιστα που αρχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί δεν σχηματίσαμε μία και μοναδική παράταξη όλοι μαζί, αφού σε όλα συμφωνούμε.

Διότι αν συμφωνούσαμε στην έξυπνη πόλη και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αν συμφωνούσαμε στην βιώσιμη κινητικότητα, αν συμφωνούσαμε στις δράσεις για την απασχόληση, και αν τελοσπάντων συμφωνούσαμε στις 8 προτάσεις μας τις οποίες εμείς επιμόνως ζητούσαμε σε όλη την διάρκεια της τρέχουσας θητείας και αυτοί καταψηφίζανε, τότε ποιός ήταν ο λόγος των πολλαπλών δημoτικών σχημάτων;

Τελευταίο παράδειγμα ο κ. Αποστολόπουλος, όπου με άρθρο που έδωσε στην δημοσιότητα διατυπώνει την άποψή του στο θέμα τις καθαριότητας. Μια άποψη που ποτέ δεν υποστήριξε ως μέλος της διοίκησης, ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του που έχουν διατελέσει Αντιδήμαρχοι καθαριότητας. Ο κ. Αποστολόπουλος μας λέει ξαφνικά, πόσο απαραίτητη είναι η μελέτη καθαριότητας και μάλιστα τιτλοφορεί το άρθρο του «Νέες ιδέες για μια πιο καθαρή πόλη» .

Να υπενθυμίσω στον κ. Αποστολόπουλο οτι στην 13η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαίου 2011, όπου ως αντιπολίτευση ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση λόγω της κατάστασης με τα απορρίμματα στο Χολαργό, είχα αναφέρει και τεκμηριώσει την ανάγκη ύπαρξης μελέτης καθαριότητας, και ο ίδιος όχι μόνο δεν συμφώνησε, αλλά ούτε καν τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Να υπενθυμίσω στο κ. Αποστολόπουλο ότι στην 25η Συνεδρίαση του ΔΣ στις 20 Δεκεμβρίου του 2011, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2012, είχα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο προϋπολογισμός δεν είχε προβλέψει μελέτη καθαριότητας και είχα αναφερθεί στην σημασία της. Ο κ. Αποστολοπουλος, για ακόμη μια φορά όχι μόνο δεν τοποθετήθηκε, οχι μόνο δεν ανέφερε τίποτα για μελέτη καθαριότητας, αλλά υπερψήφισε τον προϋπολογισμό που δεν είχε πρόβλεψη για μελέτη καθαριότητας.

Να υπενθυμίσω στο κ. Αποστολόπουλο ότι στην ειδική συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου 2012, αναφέρθηκα ξανά στην ανάγκη ύπαρξης μελέτης για την καθαριότητα και για ακόμα μια φορά εκείνος απέφυγε να τοποθετηθεί.

Αν ο κ. Αποστολόπουλος, συμφωνούσε μαζί μας για την αναγκαιότητα της μελέτης καθαριότητας, γιατί δεν το εξέφρασε ποτέ και αντιθέτως ψήφιζε προϋπολογισμούς που δεν την περιελάμβαναν, μη στηρίζοντας τη πρόταση μας;

Γιατί δεν εκφράστηκε ποτέ ως μέλος της διοίκησης Ξύδη, για να γίνει μελέτη, εφόσον πίστευε όπως εμείς, ότι αποτελεί λύση για την καθαριότητα στο δήμο μας;

Και αν υποθέσουμε ότι οι συνεργάτες του, ασπάζονται τις θέσεις που εκφράζει δημοσίως, και αυτές τις «νέες ιδέες» που επικαλείται, γιατί δεν τις κάνουν πράξη; Να του θυμίσουμε ότι εδώ και 1,5 χρόνο Αντιδήμαρχος Χολαργού με αρμοδιότητα στην καθαριότητα, είναι η κ. Τσικρικώνη, η οποία δηλώνει υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του, και είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για την σημερινή κατάστασή της καθαριότητας στο Χολαργό.

Να του θυμίσουμε ότι και ο κ. Αυγουρόπουλος, που και εκείνος δηλώνει ότι είναι στο ψηφοδέλτιό του, ήταν επίσης Αντιδήμαρχος καθαριότητας της προηγούμενης διοίκησης η οποία καταδικάστηκε, με πρωτεύον θέμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, την κακή κατάσταση της καθαριότητας στο Χολαργό.

Πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, και γνωρίζει πάρα πολύ καλά, να καταδικάζει αυτούς που διοίκησαν και απέτυχαν. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά να ξεχωρίζει τις αντιγραφές, τα κακέκτυπα και τα προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Λυπάμαι να βλέπω ακόμα και σήμερα, νέους ανθρώπους, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φέρουν έναν τόνο αλλαγής και φρεσκάδας, να αναπαράγουν τις αποτυχημένες λογικές του παρελθόντος και να υπόσχονται απλά στους ψηφοφόρους λύσεις, που οι ίδιοι απέτυχαν ή αρνήθηκαν να εφαρμόσουν γιατί δεν τις πίστευαν.  

Είναι στενάχωρο, ακόμα και σήμερα, να βλέπει κανείς τους ίδιους ανθρώπους που ήταν στη διοίκηση να σου λένε ότι ξαφνικά έχουν λύσεις, αλλά δεν τις  εφάρμοσαν όταν μπορούσαν και ξαφνικά θα τις εφαρμόσουν στο μέλλον.

Αυτό όμως που μ’ ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι βλέπω ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν ως παλαιοί πολιτικοί να πιστεύουν ότι η κοινωνία έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Άκης Παπαγεωργίου
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Οικονομολόγος-Διοικητικός Επιστήμονας
MSCc Management,Org&Gov LSE




1 σχόλιο:

  1. Μιλάει και Παπαγεωργίου, ο ακόλουθος του χάρη....την επιστολή μόνος την έγραψε ή του την έδωσε έτοιμη ο κουγιουτμτζοπουλος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή