Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"!!!

Γιατί με τον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο και γιατί «8 προτάσεις»











από την Μαρία Σιώτου
Οικονομολόγος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Μπορεί με κάποιον να είσαι φίλος, μπορεί να είσαι γνωστός, μπορεί ακόμα και να έχει παντρευτεί η ξαδέρφη σου τον κουμπάρο του υποψηφίου δημάρχου. Μπορεί όλα αυτά να είναι θεμιτά και να γίνεται μια ωραία ατμόσφαιρα….όμως δεν μπορεί αυτό να κρύβει πολιτική θέση. 
Μπορεί , επίσης, να θεωρείς ότι η διοίκηση ενός Δήμου είναι ένα κομμάτι τηςεπιχειρηματικής σου δραστηριότητας, ή ένα κομμάτι της κοινωνικής σου δραστηριότητας ή ένα κομμάτι της ματαιόδοξης φύσης σου…όμως , δεν μπορεί αυτό να παράγει έργο.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω μια σειρά από λόγους και αιτίες, για τους οποίους ο καθένας μας να επιλέγει να τραβάει τον δρόμο του από εδώ ή από εκεί. Η κάθε επιλογή μας να τιμάει το μυαλό μας ή να το ευνουχίζει. Γιατί πραγματικά, τα όρια είναι πολύ κοντά και η καθημερινή τριβή με την προβληματική πραγματικότητα, εύκολα σε φτάνουν στο σημείο να χάσεις κομμάτια της αθωότητας σου, της εντιμότητας σου , της παραγωγικότητας σου και ουσιαστικά της δυναμικής σου.
Γενικές κουβέντες αλλά ουσιαστικές για μένα. Γιατί κακά τα ψέματα , για να περάσεις στην πράξη , πρέπει να έχεις μάθει και λίγη θεωρία. Βάση όλων, οι αγνές προθέσεις και πολιτική θέση ταιριαστή με την γενική τοποθέτηση του συνδυασμού σου. Αναμφισβήτητα, όμως, βασική προτεραιότητα είναι να υπάρχει η μελέτη, το πρόγραμμα, η συνειδητοποίηση των προβλημάτων και η επίλυση τους. Όλα τα άλλα είναι λίγο πολύ παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Διανύουμε μια περίοδο, όπου η οικονομία έχει ξεπεράσει την πολιτική. Η επιβίωση έχει ξεπεράσει το όνειρο. Χρειάζονται ρεαλιστικές και πραγματικές προτάσεις για να μπορείς να διατηρήσεις –τουλάχιστον- το επίπεδο ζωής σου. Τι πρόταση μπορεί να διαπραγματευθεί κανείς, όταν κλείνοντας ο κρατικός προϋπολογισμός την στρόφιγγα χρηματοδότησης στους Δήμους, μπορεί να μην καταφέρεις να ανάβεις τα φώτα στους δρόμους? Τι θα γίνει με τα σχολικά κτίρια που είναι πλέον ευθύνη των Δήμων? Τι θα προκύψει αν κατασπαταλάς χρήματα για έργα μη ανταποδοτικά για τον δημότη?
Για να μπορώ να σκέφτομαι ότι υπάρχουν λύσεις , ακόμα και στα δύσκολα, επιλέγω 8 προτάσεις εμπεριστατωμένες, δημιουργικές αλλά εφικτές, μελετημένες και ήδη πραγματοποιημένες. Να γιατί 8 προτάσεις.

Για να μπορώ να λέω ότι οι κομματικές ταμπέλες είναι παρελθόν, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι καλός γνώστης των αυτοδιοικητικών , ότι διαλέγει ομάδα και συλλογικότητα. Να γιατί με τον Χάρη.



Τα βιογραφικά μπορεί να γράφουν πολλά, να εννοούν λιγότερα και να σημαίνουν ελάχιστα. Οι σημερινοί άνθρωποι διεκδικούμε μικρό ηρωισμό, μακάρι όμως να μπορούσαμε να είμαστε παρόντες και μαχητικοί στην καθημερινότητά μας.
Μια γυναίκα που μεγάλωσε στον Χολαργό, έζησε τα μαθητικά της χρόνια στου Παπάγου, εργάστηκε 25 χρόνια οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα, έκανε οικογένεια και παιδί συνεχίζοντας να ζει στην ίδια περιοχή, δεν μπορεί παρά να γνωρίζει τα τοπικά προβλήματά και να επιθυμεί να συμβάλει στην επίλυση τους με απλές, βιώσιμες και πραγματοποιήσιμες ιδέες.
Ανήκω σε μια ελάχιστα πολιτικοποιημένη γενιά που ξυπνάει από τον λήθαργο , για να αντιμετωπίσει τις ενοχές της και να δραστηριοποιηθεί, επιλέγοντας για αυτό την τοπική αυτοδιοίκηση ως πρωταρχική κυψέλη κοινωνικής δράσης.
Η απόφαση να συμμετέχω στην υπερκομματική προσπάθεια του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου με τον συνδυασμό «8 προτάσεις για τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού», προέκυψε ως αναζήτηση ενός χώρου που σέβεται και προωθεί τις συλλογικές διαδικασίες, τις φρέσκες ιδέες και την δημιουργική δράση. Η αξιοσύνη μας θα κριθεί από την αναβάθμιση της ζωής των συνδημοτών μας και ελπίζω , ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών, θα καταφέρουμε να γευτούμε αυτή την ικανοποίηση.
Με λένε Μαρία Σιώτου και αγαπώ πολύ την περιοχή που με μεγάλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου