Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΔΗΜAΡΧΟΣ ΞΥΔΗΣ: "ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας προμηθεύτηκε πρόσφατα δέκα (10) χειροκίνητα σάρωθρα οδοκαθαριστή (6 για Χολαργό και 4 για Παπάγου) ώστε, σταδιακά, να καταργηθεί το γνωστό και παραδοσιακό «καροτσάκι-σκούπα φαράσι», αλλάζοντας σιγά-σιγά «σελίδα» στον τομέα της καθαριότητας.
Αυτά τα νέα, μοντέρνα και όμορφα σχεδιασμένα σάρωθρα θα χρησιμοποιούνται για την καθαριότητα των οδών, πεζοδρομίων, κοινοχρήστων χώρων κλπ. και παρουσιάζουν τα ακόλουθα βασικά πλεονεκτήματα:
α.   πολύ   μεγάλη    ευελιξία,   
αποτελεσματικότητα, απόδοση και αξιοποίηση κάθε ώρας εργασίας του προσωπικού (20 φορές μεγαλύτερη καθαριζομένη επιφάνεια),
β.   θεαματική αύξηση της εργονομίας,
γ.  θεαματική  αύξηση  του  βαθμού  αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού των οδοκαθαριστών,
δ.   εξάλειψη  των  κινδύνων  ανάπτυξης  προβλημάτων  μυοσκελετικών και σπονδυλικής στήλης των εργαζομένων στην καθαριότητα,
ε.   εντυπωσιακή αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου μας,
στ. εξάλειψη της σκόνης κατά τη σάρωση, λόγω φιλτραρίσματος του αέρα εξαγωγής.
Το κόστος για την προμήθεια των παραπάνω δέκα (10) νέων μοντέρνων σαρώθρων ανήλθε στο ποσό των 8.500,00 € και καταβλήθηκε από τα έσοδα του Δήμου μας.


Πέραν αυτού, ο Δήμος μας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προμήθειας δύο (2) μικρών αναρροφητικών αυτοκινουμένων σαρώθρων (ένα για Χολαργό και ένα για Παπάγου), τα οποία είναι πολύ κατάλληλα για την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και ιδιαίτερα πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών και πεζοδρόμων.

Αυτά τα αυτοκινούμενα αναρροφητικά σάρωθρα διαθέτουν:
α.  δύο (2) βούρτσες σάρωσης,
β.  κλειστή και πολύ εργονομική καμπίνα οδηγού,
γ. κάδο  χωρητικότητας  500  λίτρων, με  δυνατότητα  απευθείας  υδραυλικής εκκένωσης,
δ.  δεξαμενή νερού 165 λίτρων,
ε.  πολύ ισχυρό σύστημα αναρρόφησης και πολύ αξιόπιστο κινητήρα πετρελαίου

και παρουσιάζουν τα ακόλουθα βασικά πλεονεκτήματα:
α.  δεν απαιτείται ειδικότητα «χειριστή» για την οδήγησή τους,
β.  έχουν πολύ μεγάλη ευελιξία κινήσεων,
γ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν  ως πολυμηχανήματα (πλυστικό, χλοοκοπτικό, εκχιονιστικό κλπ.), μετά την προμήθεια των αντιστοίχων εξαρτημάτων.
Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των παραπάνω δύο σαρώθρων ολοκληρώθηκε προ 10ημέρου (το κόστος προμήθειάς τους ανήλθε στο ποσό των 73.800,00 €) και αναμένεται η έγκριση του αποτελέσματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.
Για την προμήθεια αμφοτέρων των παραπάνω τύπων σαρώθρων οι δημότες ουδόλως επιβαρύνθηκαν οικονομικά.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι από τον Οκτώβριο 2013 έχει περιληφθεί στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών έτους 2014 της Χώρας μας η προμήθεια ενός ακόμα μεγάλου αναρροφητικού σαρώθρου, ωφέλιμης χωρητικότητας 5,5-7 κ.μ. Αναμένουμε τη σχετική έγκριση, προκειμένου να  ξεκινήσουμε τις διαδικασίες της προμήθειας. Η σχετική πίστωση, ύψους 210.000,00 €, υπάρχει και είναι γραμμένη στον Προϋπολογισμό τρέχοντος έτους του Δήμου μας.
Πάντα στην υπηρεσία των δημοτών μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Υποναύαρχος Π.Ν.  ε.α.

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΞΥΔΗ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή