Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΖΟΡΜΠΑ ¨Η ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Συμμαχία Ευθύνης» και ο επικεφαλής Β. Γιαννακόπουλος νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους δημότες που με την ψήφο τους επιδοκίμασαν την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση, το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μας.
               
Ευχαριστούμε, επίσης, όλο το δίκτυο των εθελοντών που από τη δημιουργία της παράταξή μας έως σήμερα, ακούραστα, φιλότιμα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στήριξαν την κοινή προσπάθεια όλων μας.

Για όλους εμάς, η εμπειρία της ομαδικής συνεργασίας, των άριστων σχέσεων και της προσπάθειας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ετερόκλητες συγκυριακές συγκολλήσεις είναι μια απόδειξη της σωστής επιλογής να δημιουργήσουμε μια νέα παράταξη, με νέους ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες.

Στις εκλογές, είχαμε τη στήριξη από 2 στους 10 συνδημότες μας. Δεν καταφέραμε να πείσουμε τον 3ο –στους 10– δημότη που θα μας έφερνε στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Οι λόγοι εκτιμούμε ότι είναι πολλοί και θα αποτελέσουν πεδίο γόνιμης συζήτησης, γιατί το ζητούμενο είναι το αύριο της «Συμμαχίας Ευθύνης», που είναι άμεσα συνυφασμένο με την πόλη, τους δημότες , τα κινήματα, τους συλλόγους, τις οικογένειες, τις γειτονιές.

Θέλουμε και μπορούμε, από τη θέση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και στα νομικά πρόσωπα του δήμου, να αποτελούμε το σημείο αναφοράς, με σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, των δημοτών στα αιτήματα, στα προβλήματα, στις ιδέες, στις προτάσεις, στα παράπονα, στις αυθαιρεσίες.

Μαζί θα πορευτούμε το δρόμο της διεκδίκησης όσων απαιτούνται για να δώσουμε αξία στην πόλη, προχωρώντας τα «ωραία και μεγάλα» αλλά και επιλύοντας τα «μικρά, καθημερινά και σημαντικά».

Ωστόσο, οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν τελείωσαν. Την Κυριακή, έχουμε το 2ο γύρο.
Ως ενεργοί πολίτες δεν επιλέγουμε την αποχή. Δεν επιλέγουμε το άκυρο.

Καλούμε τους δημότες να επιλέξουν με αυτοδιοικητικά και μόνο κριτήρια για το μέλλον της πόλης.

Και στους δύο υποψήφιους δημάρχους και στις παρατάξεις τους, έχουμε ασκήσει κριτική (πολλές φορές σκληρή) για το έργο τους, για τις επιλογές τους, για το πρόγραμμά τους, για τη στάση τους απέναντι στα θέματα της πόλης.

Καλούμε τους υποψήφιους δημάρχους και τις παρατάξεις τους να δεσμευτούν:

·      Στην ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών και δομών
·      Στην ανάπτυξη και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας
·      Στην ανάπτυξη αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων
·      Στην ολοκλήρωση των σχεδιαζόμενων και υλοποιούμενων έργων
·      Στην εδραίωση της διαφάνειας (καμία απευθείας ανάθεση, έστω και 1000 ευρώ, χωρίς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, με προθεσμίες).

Μένουμε σταθεροί και αταλάντευτοι στις απόψεις μας, όπως εκφράστηκαν στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Ζητούμενο είναι το εφαρμόσιμο σχέδιο για την πόλη. Έχουμε κουραστεί από γενικόλογες υποσχέσεις, στρογγυλευμένες απόψεις, θολές προτάσεις.

Με τους μόνους που συζητάμε και συμφωνούμε για την πόλη είναι με τους δημότες. Δεν διαπραγματευόμαστε με παρατάξεις, δεν κατευθυνόμαστε από τοπικούς παράγοντες ή κόμματα.

Η ψήφος είναι σημαντική για τον καθένα και για όλους μαζί.


Βασίλης Γιαννακόπουλος
επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης
«Συμμαχία Ευθύνης»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου