Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ Η… ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ «ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΜΑ»...ΑΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΤΟΝ …ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ!


  • «Πιστεύουμε σε μία Ευρώπη των Εθνών και όχι μία Ευρώπη των Τραπεζών»
  • «Σαμαράς και Βενιζέλος δημιούργησαν τις συνθήκες τις οποίες σήμερα εκμεταλλεύεται και κάνει κουμάντο η κ. Μέρκελ»
  • «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ συνετάχθησαν με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας! Αν η Τουρκία μπει στην Ευρώπη, θα μπουν 99 ευρωβουλευτές, ενώ εμείς έχουμε μόνο 21»
 συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης για μια ακόμη φορά είναι καταπέλτης σε βάρος των Σαμαρά-Βενιζέλου τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το ότι υπέταξαν την Ελλάδα στο άρμα της Μέρκελ, με αποτέλεσμα να η ΕΕ να επισημοποιείται ως γερμανοκρατούμενη και Ευρώπη της «Μηχανής του κιμά», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, καυτηριάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως υπογραμμίζει έχει συνταχθεί με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, κάτι που αν γίνει θα έχει τραγικές συνέπειες για τη χώρα μας. Γι’ αυτό και για πολλά άλλα ο Γ. Καρατζαφέρης ζητεί την ψήφο του λαού στις μεθαυριανές εκλογές για να συγκροτήσει μαζί με τους ευρωσκεπτικιστές ένα δυνατό μέτωπο που θα αντιταχθεί στα σχέδια υποδούλωσης των λαών στην Μέρκελ και τις τράπεζες.     

-Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα προκύψει απ’ τις εκλογές της 25ης Μαΐου, σε τι θα διαφέρει απ’ το παλαιό; Θα ανατείλει νέα εποχή για την Ε.Ε και ποια θα είναι αυτή; 
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Απ’ τη νέα περίοδο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αυτονομία έναντι της Ε.Ε. Δηλαδή, μπορεί να νομοθετήσει αυτόνομα και όχι βάσει οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το γεγονός αυτό, το καθιστά τον πλέον ισχυρό πυλώνα μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Άρα λοιπόν, το ποιοι θα πάμε εκεί θα αποφασίσει και το ποια Ευρώπη θα χτιστεί. Εάν το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή τα κόμματα που έχουν σήμερα το «πάνω χέρι», επικρατήσουν εκλογικά, θα έχουμε μια Ευρώπη «της μηχανής του κιμά», σαν και αυτή την οποία ζούμε και στην οποία θα κάνει κουμάντο η κ. Μέρκελ. Εάν πάλι, εμείς οι ΕυρωΣκεπτικιστές, φθάσουμε στο 30% σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο  -όπως ισχυρίζονται οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών- τότε θα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Φάρατζ και εγώ που διετέλεσα αντιπρόεδρος του ΕυρωΣκεπτικιστικού κόμματος για πολλά χρόνια, πιστεύουμε σε μία Ευρώπη των Εθνών και όχι μία Ευρώπη των Τραπεζών. Εμείς θέλουμε το κάθε κράτος να είναι αυτόνομο και να έχει τη δική του εξωτερική πολιτική και τη δική του Οικονομία και να έχει μια χαλαρή σχέση με τα άλλα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Αυτή είναι η δική μας θέση. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τι θέλουν: Εμάς, ή μια γερμανική Ευρώπη στην οποία  σήμερα, υποκλίνονται όχι μόνο το Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό κόμμα αλλά και σύσσωμη η Αριστερά.

-Πιστεύετε πως η Ε.Ε δεν είναι πια ένωση ισοτίμων κρατών και έχει μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο; Φοβάστε για την περαιτέρω εξέλιξή της σε κάτι ακόμα χειρότερο;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Σαφέστατα δεν είναι πια η Ευρώπη των ισοτίμων και ομότιμων κρατών, αλλά έχει εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο, αλλά θα υπήρχε κάτι ακόμα χειρότερο αν εμείς οι ΕυρωΣκεπτικιστές δεν είχαμε φρενάρει την καθιέρωση του ΕυρωΣυντάγματος με τα δημοψηφίσματα που έγιναν σε Γαλλία και Ολλανδία.

-Τελικά, μήπως το Κ.Κ.Ε δικαιώθηκε που τόσα χρόνια φωνάζει έξω από την Ε.Ε και το Ευρώ; Για ποιο λόγο να ήμαστε σε μια Ε.Ε που θα μας καθορίζει το νόμισμά μας, αν θα παράγουμε και πόσο θα παράγουμε και αν θα δανεισθούμε και με ποιο επιτόκιο θα δανεισθούμε;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Εάν ακούγαμε το Κ.Κ.Ε θα ήμασταν σήμερα μια σοβιετική επαρχία. Ας θυμηθούμε μόνο τις «ιστορικές υστερίες» του Κ.Κ.Ε τόσο για τη Μακεδονία, όσο και για τη Μικρασία. Έτσι, το ΚΚΕ ήταν και θα είναι πάντα η λάθος επιλογή. Σε ότι αφορά το σήμερα όμως και τη δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων, πρέπει να πούμε πως κάποιοι τα επέτρεψαν. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δημιούργησαν τις συνθήκες τις οποίες σήμερα εκμεταλλεύεται και κάνει κουμάντο η κ. Μέρκελ. Εγώ ήδη από το 2008, μίλησα και εξακολουθώ να μιλάω για μια «Συμμαχία του Νότου». Δηλαδή, τη σύμπλευση με Ιταλία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρο, Ισπανία, ενδεχομένως και με τη Γαλλία ώστε να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις βλέψεις της κ. Μέρκελ. Δεν έγινε όμως αυτό γι’ αυτό και σήμερα ήμαστε όμηροι αυτής της πολιτικής.

-Είναι μέσα στις προθέσεις σας να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να πείτε: «Φεύγουμε από το Ευρώ;»
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Σας υπενθυμίζω ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι. Το χτύπησα και το 2012 όταν έφεραν προς ψήφιση αυτά τα απεχθή μέτρα. Είπα όχι και έφυγα. Το έκανα και πολλές φορές στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ήμουν και ο πιο σκληρός πολέμιος του «ακριβού» ευρώ. Έχω κατ’ επανάληψη μιλήσει γι’ αυτό και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τον χρόνο.

-Ο κ. Καζάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα, μας αποκάλυψε πως στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συσταθεί ένας νέος ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, στον οποίο θα ενταχθεί όλη η περιουσία των Ελλήνων και θα είναι υπεράνω κάθε δικαιακού συστήματος, με συνέπεια να μην ελέγχεται δικαστικά. Πως το σχολιάζετε αυτό;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Δεν είμαι διαθέσιμος να προσφέρω το σβέρκο μου για καρπαζιές! Αυτό, δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα για την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επεκταθεί σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Το βρίσκω εξαιρετικά αδύνατο, σχεδόν απίθανο.

-Η ΝΔ όμως και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει εξετάσεις υπακοής απέναντι στην Ε.Ε. . Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, αν πάρει τις περισσότερες έδρες, μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Όλα αυτά είναι αστεία πράγματα. Πριν από τον κ. Τσίπρα, υπήρχε ο Παπανδρέου, ο οποίος έγινε Πρωθυπουργός, με το σύνθημα: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο». Ο οποίος υπηρέτησε το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ πιο πιστά από τον κάθε επόμενο, ο δε διάδοχός του, ο Σημίτης ήταν αυτός που μας έβαλε στην ΟΝΕ.

-Εσείς, αν επανεκλεγείτε ευρωβουλευτής, ποιοι θα είναι οι άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσετε στην Ευρωβουλή;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Από μακριά και αγαπημένοι! Μπορούμε να πάρουμε τα καλά από την Ευρώπη και να αποτινάξουμε τις κακές επιλογές που κάνει η Γερμανία. Εγώ πάω στην Ευρώπη για μια Ευρώπη των Εθνών και όχι για μια Γερμανική Ένωση της Ευρώπης στην οποία έχουν ενταχθεί ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και κάποιοι άλλοι.

-Ποιο θα είναι το κυριότερο που θα υποστηρίξετε στα εθνικά μας θέματα, που δεν  υποστηρίζουν τα άλλα κόμματα.
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Να μην μπει επ’ ουδενί η Τουρκία στην Ευρώπη. Δίνω μάχη 10 χρόνια, έχω κάνει 40 τροπολογίες και στις περισσότερες απ’ αυτές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ συνετάχθησαν με την Τουρκία και όχι με τις προτάσεις που εγώ έκανα. Αν η Τουρκία μπει στην Ευρώπη, θα μπουν 99 ευρωβουλευτές, ενώ εμείς έχουμε 21. Θα εξαφανιστούμε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και αυτοί θα ‘χουν μέσα καμιά δεκαριά. Έχουμε ανοιχτά μέτωπα στην Θράκη. Αντιδρούμε στις προκλήσεις των Αλβανών σχετικά με τους Τσάμηδες.
Ήμουν ένας από τους τρεις που ήμουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, θέση που θα διεκδικήσω και τώρα.

-Η πρώην βουλευτής του κόμματός σας, η κ. Τζαβέλα αυτομόλησε στην ΝΔ. Είστε ικανοποιημένος από το έργο της και πως σχολιάζετε την ενέργειά της αυτή;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Η κ. Τζαβέλα ήταν συνεργαζόμενη και γι’ αυτό δεν ήταν σε κανένα Όργανο του κόμματος. Ήταν μια επιλογή για να καλύψει τις ανάγκες που είχαμε τότε ως κόμμα. Σε συζήτηση που είχαμε, της είπα ότι δεν μπορώ να την συμπεριλάβω στο ψηφοδέλτιο γιατί είναι πολύ φιλελεύθερη, ενώ η δική μου προσπάθεια κινείται πιο πατριωτικά.
Στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν σωστή εκτός από μια, δυο τελευταίες ψηφοφορίες με τις οποίες διαφωνώ.

-Γιατί βάλλετε με πάθος κατά της Χ.Α; Θεωρείτε ότι σας πήρε μεγάλο μέρος από τους ψηφοφόρους σας, ή θωρείτε ότι είναι εχθρός της χώρας;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Τόσο πάθος, που είμαι το μόνο κανάλι που τους έδωσα βήμα να μιλήσουν. Και ο κ. Κασιδιάρης και η κ. Ζαρούλια και ο κ. Παναγιώταρος φιλοξενήθηκαν πολλές φορές στο κανάλι.
Με τέτοιο πάθος, που είπα πως αν η Χ.Α τεθεί έξω από τις ευρωεκλογές, θα πάρω το κόμμα μου και θα φύγω και εγώ απ’ αυτές. Αυτά είναι αστειότητες.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως είναι εχθροί της πατρίδας όσοι είναι με τον κατακτητή. Δεν μπορεί να έχουν πρότυπο τους Ναζί ή να έχουν για ύμνο τους, τον ύμνο της στρατιωτικής αστυνομίας του Χίτλερ. Δεν μπορεί να είναι παγανιστές, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη βία αντί του επιχειρήματος.
Δεν πιστεύω ότι η χώρα ωφελείται από τους Ναζιστές. Η Χ.Α εκπροσωπεί τους αγανακτισμένους, δικαιολογημένα, πολίτες, αλλά δεν είναι η λύση. Απόδειξη ότι δύο χρόνια μέσα στο Κοινοβούλιο δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική πρόταση.

-Είστε ο μόνος Πρόεδρος που κατέρχεστε υποψήφιος και θέλετε και σταυρό στο ευρωψηφοδέλτιο. Πως το χαρακτηρίζετε αυτό;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Είναι μια επιλογή του κ. Μιχελάκη ν’ αλλάξει κάτι το οποίο υφίστατο εδώ και πολλές δεκαετίες. Αποφάσισαν τα Όργανα του κόμματος να είμαι υποψήφιος και έτσι έγινε. Το όνομα μου δεν είναι στην κορυφή του ψηφοδελτίου αλλά στην μέση. Άρα παίρνει σταυρό ο Πρόεδρος και οι άλλοι τρεις σταυροί πάνε στους ισότιμους και ισάξιους υποψηφίους του ψηφοδελτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου