Στο δίκτυο βιώσιμης κινητικότητας οι παιδικές χαρές στις 8Προτάσεις
Με αφορμή την εγκύκλιο που έστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τον επανέλεγχο και τις αυτοψίες στις παιδικές χαρές μετά το θλιβερό ατύχημα στον Αλιμο, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού για τις 8 Προτάσεις επεσήμανε τα εξής:
«Εχω τονίσει επανειλημμένως σε άρθρα μου τόσο στην εφημερίδα 30 ΜΕΡΕΣ όσο και στο site myota.gr τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές, τους αμέτρητους κινδύνους που κρύβουν με την συνεχή παραβίαση των προδιαγραφών ΕΛΟΤ, αλλά και την πλημμελή συντήρηση τους από τους δήμους γενικότερα.
Τον Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση POLIS είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ όλους τους κατασκευαστές παιδικών χαρών, να συζητήσω μαζί τους και να εντοπίσω τα προβλήματα που παρουσιάζονται και τα λάθη που γίνονται.
Ετσι συνυπολογίζοντας τις οικονομικές δυνατότητες των δήμων, τις νέες τεχνολογίες και προδιαγραφές και την συσσωρευμένη πια εμπειρία, εντάξαμε την λειτουργία των παιδικών χαρών στην Βιώσιμη Κινητικότητα και στην Ανάπτυξη μέσω της Εξυπνης Εξειδίκευσης, (http://8protaseis.gr/index. php/8/3) στις 8 Προτάσεις μας.
Πρέπει να κατανοήσουν τόσο οι συνυποψήφιοί μου, όσο και οι πολίτες, ότι μόνο εντάσσοντας μέσα στις δράσεις της Εξυπνης Εξειδίκευσης τις Παιδικές Χαρές μπορούν να εξασφαλιστούν χρήματα για μια άρτια κατασκευή, αλλά κυρίως για τη φύλαξη και την συντήρησή τους, σύμφωνα με την Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020).
Ετσι εντάξαμε τις Παιδικές Χαρές στο δίκτυο Βιώσιμης Κινητικότητας ως «στάσεις αναψυχής και ξεκούρασης» για να τεκμηριώσουν την ανάγκη της χρηματοδότησής τους.
Επινοήσαμε την ένταξη των Παιδικών Χαρών στις δράσεις των Εργαστηρίων Τέχνης Τοπικού Πολιτισμού για να εξασφαλίσουμε τον συνεχή εξωραϊσμό τους, την απαραίτητη κοινωνική λειτουργία τους και την χρηματοδότηση για την συντήρησή τους.
Και τέλος εντάξαμε τις Παιδικές Χαρές πλαίσιο μιας προγραμματικής σύμβασης με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ανέργων, για να εξασφαλίσουμε την φύλαξή τους, την σωστή λειτουργία τους, αλλά και το χαμηλό οικονομικό κόστος αφού οι Επιχειρήσεις αυτές επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ.
Με προεκλογικά πυροτεχνήματα και με ιδέες της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν λύσεις. Οι λύσεις απαιτούν σοβαρή, πολύχρονη επεξεργασία και συλλογή καλών πρακτικών άλλων δήμων, αλλά κυρίως απαιτούν γνώσεις για το νέο οικονομικό περιβάλλον που μπαίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που καθορίζονται και για το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να λειτουργήσουμε.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου