Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ"

Οι προτάσεις μας για το καλοκαίρι 
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Αποστολόπουλου για συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θα θέλαμε εκ μέρους της παράταξης «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις» να δηλώσουμετην αμέριστη συμπαράστασή  μας, στην προσπάθεια και στον αγώνα που θα δώσει η νέα δημοτική αρχή προς όφελος του Δήμου μας και των κατοίκων του.
Εκτιμούμε ότι το καλοκαίρι, θα είναι ένα πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα, διότι  εδώ και μερικές μέρες εγκρίθηκε και υπογράφηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Ελλάδα.
Είναι γνωστό ότι η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα πρέπει να προλάβουμε να καταθέσουμε τις προτάσεις για το Δήμο μας, πριν ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός Στρατηγικός Σχεδιασμός της Αττικής και των Τομεακών Προγραμμάτων.

Ξεκινώντας λοιπόν θα θέλαμε να συμβάλουμε κι εμείς, καταθέτοντας προτάσεις από την εμπειρία μας, και τις γνώσεις μας. 
Για τούτο θα προτείνουμε τα εξής:
 1) Να αναδείξουμε άμεσα ένα πεδίο Εξυπνης Εξειδίκευσης για το δήμο μας, μέσα από την απαιτούμενη δημόσια διαβούλευση και να την κοινοποιήσουμε τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στις νέες δημοτικές αρχές των όμορων δήμων, πριν ξεκινήσει ο σχεδιασμός τους.
 2) Να έρθουμε άμεσα σε επαφή με τις διαχειριστικές αρχές των Τομεακών Προγραμμάτων έτσι ώστε να ενημερωθούμε για τους σχεδιασμούς και τους προσανατολισμούς τους, εν όψη του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και να τους κοινοποιήσουμε τα σχέδιά μας ως δήμος.
3) Να απευθυνθούμε άμεσα για συνεργασία  σε έμπειρο, σύγχρονων αντιλήψεων και εξειδικευμένων γνώσεων, Γενικό Γραμματέα δήμου, ώστε να του δοθεί ο χρόνος να κατανοήσει τις ανάγκες και τις δομές του δήμου μας, πριν ξεκινήσει η νέα διοίκηση.  
4) Να ενημερώσουμε άμεσα συλλόγους και τοπικές επιχειρήσεις για την αναγκαιότητα της διαχειριστικής επάρκειας, έτσι ώστε να ενσωματωθούν στους σχεδιασμούς του Δήμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης.
5) Να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας με γραφείο αναπτυξιακών προγραμμάτων στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να αποκτήσουμε την δυνατότητα άμεσης ευρωπαϊκής δικτύωσης και άμεσης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.
 6) Να συνεργαστούμε με εταιρεία αξιολόγησης των εργαζομένων και των δομών του δήμου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί εργασιακή ασφάλεια σ’ αυτούς και ταυτόχρονα να προλάβουμε με τεκμηρίωση, τυχόν μείωση προσωπικού που ενδεχομένως να προκύψει μέσα στο καλοκαίρι.
7) Να δημιουργήσουμε άτυπο συμβούλιο παρατάξεων προκειμένου να οργανώσουμε εγκαίρως ένα πλαίσιο κοινής προσπάθειας, για την επιτυχία της δημοτικής αρχής.

1 σχόλιο: