Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ «ΧΘΕΣ». ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΝΤ1


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΟ «ΤΥΡΑΚΙ» ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, είπε τα εξής, παρεμβαίνοντας στην σημερινή (02.06.2014) τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1:

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Κουίκ  τι δείχνετε στον φακό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σας δείξω το προεκλογικό υλικό στη Θράκη, στην τουρκική γλώσσα. Και επειδή μιλάμε ότι πήγε ο κ. Τσίπρας επάνω και του έβγαλαν το προεκλογικό υλικό σε ελληνικά και τουρκικά, εδώ πέρα έχουμε προεκλογικό υλικό (υποψηφίων που στήριξε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια) με αμιγώς τουρκική γλώσσα. Με την Κομοτηνή να λέγεται Γκιουμουλτζίνε κλπ.

Και ρωτώ, γιατί εμένα με απασχολεί πολύ αυτό το θέμα: Θα αποφασίσει η κυβέρνηση να ανοίξει επιτέλους αναπτυξιακή πολιτική για την περιοχή αυτή, στην οποία μουσουλμάνοι - χριστιανοί, μεγάλωσαν γενιές και γενιές μαζί;

Είναι η ανάπτυξη όλης της ΑΜ-Θ περιοχής. Είναι το να πέσουν χρήματα στις περιοχές αυτές, από τη Δράμα, την Καβάλα και στους τρεις νομούς της Θράκης, για να μην μπορεί το Προξενείο να παρεμβαίνει.

Συν του ότι, κ. Παπαδάκη, το Προξενείο πρέπει να μπει στα αυστηρά διπλωματικά του όρια. Να μην συναλλάσσεται με Έλληνες πολίτες, αλλά με όσους Τούρκους πολίτες έρχονται ή ενδεχομένως κατοικούν εκεί.

Αυτά, λοιπόν, τα λέω με κραυγή αγωνίας.

Πάμε παρακάτω:

Άκουσα δύο πράγματα και θα ήθελα να παρέμβω:

1. Το θέμα του γάλακτος. Κύριε Παπαδάκη, είμαι πεπεισμένος ότι το γάλα μπήκε σε μια κουβέντα απίστευτη στην οποία «τσίμπησαν» και τα Μέσα Ενημέρωσης, είτε κατευθυνόμενα είτε από αφέλεια, για να σκεπαστούν σε όλο εκείνο το πολυνομοσχέδιο, άλλα πράγματα. Το γάλα ήταν «τυράκι» που μπήκε μπροστά.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το λέγαμε εμείς εδώ

Τ. ΚΟΥΙΚ: «Ψαρώσαμε» με το γάλα και από κάτω έβραζε το καζάνι με άλλα γάλατα «γαργάλατα»...

2. Για το θέμα της φοροδιαφυγής: Δεν βρισκόμαστε πλέον στην Ελλάδα των φοροδιαφυγόντων. Αυτοί που φοροδιέφυγαν, φοροδιέφυγαν. Τους ξέρουμε. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Λονδίνου κλπ.

Τώρα έχουμε τους μη δυνάμενους να φοροδοτήσουν και εκεί είναι το μέγα ζήτημα. Εάν αυτό δεν αντιμετωπιστεί, δυστυχώς θα μεγαλώνει αυτό που αποκαλούμε «μη σύλληψη της φορολογίας για τα κρατικά ταμεία». Δεν μπορεί να «περπατήσει» άλλο με τις αλλεπάλληλες φορολογίες, οι οποίες έχουν τσακίσει καταρχήν τη μεσαία ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους μικρομεσαίους.

Ακόμα και ο κ. Γιακουμάτος, ο οποίος αισθάνθηκε στην πλάτη του, λόγω της αδελφής του σε εκείνη την περίπτωση, το τι συμβαίνει, βγαίνει τώρα και φωνάζει και ωρύεται. Αλλά τρία χρόνια, από τότε που δημοσιογραφούσα το έλεγα κ Παπαδάκη. Ωρυόμουν ότι δεν μπορείς με 24 και με 48 δόσεις, τώρα πια, να βγάλεις τον Έλληνα από την αγκαλιά είτε του νεκροταφείου, γιατί θα πάει να αυτοκτονήσει από φιλότιμο, είτε μέσα από τη φυλακή.

Τελειώνω, κ. Παπαδάκη, λέγοντας το εξής: Όταν επισκέφθηκα, πριν από αρκετό καιρό, αρμόδιο υψηλό παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών και του είπα κάντε 100, κάντε 120 τις δόσεις ή αποφασίστε το 20% από αυτό που εισπράττει ο καθένας που χρωστάει, να πηγαίνει στην εφορία, για να μπορέσει να εξοφλήσει σιγά - σιγά, ξέρετε τι μου απάντησε; «Δεν μου επιτρέπει ο Τόμσεν, γιατί ο Τόμσεν θεωρεί ότι αυτό είναι φοροδιαφυγή».

Θέλω να πω ότι αν δεν αποφασίσουν να κάνουν γενναίες δόσεις, 100, 120, 150 δόσεις, «μάζευε και ας είναι ρώγες» έλεγε εμένα η γιαγιά μου και εδώ πέρα δεν μαζεύουν ρώγες, μαζεύουν πτώματα από τα μπαλκόνια.
Αυτοί που δεν μπορούν να φοροδοτήσουν είναι οι μικρομεσαίοι σε διαβεβαιώ, γιατί αυτοί που τα έχουν, τα έχουν έξω. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν πλέον ούτε την ασφάλεια να πληρώσουν και λένε «μας κόβετε σας παρακαλώ στα δύο, να πληρώνουμε χώρια τις συντάξεις μας και χώρια τα ιατρικά». Μιλάμε για δεκάδες, εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να πάμε στο τελευταίο θέμα, Προεδρία της Δημοκρατίας. Επιδίωξη είναι να μαζευτεί ο μαγικός αριθμός 180 βουλευτών που αυτό θα σήμαινε αυτομάτως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να πάμε σε εκλογές. Κύριε Κουίκ εδώ είστε, αποτελείτε και λίγο το «χρυσό μήλο» ή «το μήλο της έριδος», επειδή έχουν αρχίσει κάποιες αποχωρήσεις, κάποιες δηλώσεις περίεργες που γίνονται, όπως της κ. Ραχήλ Μακρή.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Εγώ διάβασα δημοσιεύματα ότι ο Τέρενς πάει στη Νέα Δημοκρατία.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Αυτό είναι το γνωστό παραμύθι το οποίο γράφεται συνέχεια. Ελπίζω το «Ποντίκι» να μην μπει σε αυτή την διαδικασία.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Δεν έχει μπει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η κ. Μακρή είπε ότι «λογοδοτώ στους ψηφοφόρους και όχι στον Πρόεδρο του Κόμματος»

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τώρα με βάζετε σε άλλα ζητήματα, σε άλλο θέμα.

Ακούστε: Επειδή έχω έναν θεσμικό ρόλο, ως εκπρόσωπος του Κινήματος, σε καμία περίπτωση δεν θα σχολιάσω το τι λέει μια συνάδελφος. Από εκεί και πέρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία φαντάζομαι ότι θα γίνει Τετάρτη το πρωί, θα τεθούν τα ζητήματα, τα οποία πρέπει να τεθούν, και βεβαίως οι πρωτοβουλίες από τον Πρόεδρο.

Δεύτερον, σε ό, τι αφορά την  Προεδρία της Δημοκρατίας: Από τον περασμένο Οκτώβριο, από την Ζάκυνθο, είχε ζητήσει ο κ. Καμμένος εκλογές εδώ και τώρα. Μάλιστα έλεγε «χθες» να γίνουν εκλογές.

Δεν έχει αλλάξει κάτι, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι οι εκλογές μπορούν να δώσουν μια νέα διέξοδο σε αυτό το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός.

Και θα πω και κάτι, η επίσημη δήλωση την οποία κάναμε προχθές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Δεν θα γίνουμε Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά του 1994, ο οποίος αφού πρώτα γκρέμισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993, μετά από λίγους μήνες δεν θέλησε να επανορθώσει, στήριξε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ψήφο στον Στεφανόπουλο και από εκεί και πέρα άρχισε το δράμα του ελληνικού λαού, με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε από Ανδρέα Παπανδρέου και κατέληξε σε Σημίτη με ό, τι αυτό σημαίνει. Λοιπόν, εμείς θέλουμε εκλογές χθες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, λέτε με την καινούργια σύνθεση της Βουλής η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι με την παρούσα ;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Νομίζω ότι είμαι σαφής.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, συμφωνείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το κομμάτι.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλω να συμφωνώ σε τίποτα. Έτσι για να ακριβολογώ.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακριβώς το ίδιο πράγμα με εσάς το είπε όμως και ο κ. Λαφαζάνης.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, δεν με ενδιαφέρει, το λέει ή δεν το λέει, δεν το λαμβάνω υπόψη κ. Παπαδάκη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εγώ, όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να το λάβω υπόψη.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Εσείς κ .Παπαδάκη να το λάβετε υπόψη, αλλά εμένα ποσώς με ενδιαφέρει το τι λέει και το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα με ενδιαφέρει το τι κάνουμε εμείς. Να σας πω γιατί; Χαίρομαι, για παράδειγμα, που εσείς δεν έχετε κάτω από τις κάμερες σας τηλεοράσεις για να βλέπετε το τι κάνουν τα αντίπαλα κανάλια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, με τίποτα.


Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιατί εσείς πιστεύετε αυτό που κάνετε. Αυτό κάνουμε και εμείς. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι.

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ - ΚΟΥΪΖ

    ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ;

    1) ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

    2) ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ

    3) ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    4) ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

    5) ΕΝΑΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ

    6) ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

    7) ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ

    8) ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ

    9) ΔΥΟ ΤΡΕΝΑ

    10) ΘΕΛΕΙ ΤΣΙΣΑ

    11) ΜΑΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή