Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΟΡΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Από το «ευχαριστούμε τους μετανάστες που διάλεξαν ως τόπο διαμονής τους την Ελλάδα» (Παυλόπουλος), φτάσαμε στη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!!! Με απλή καταγγελία εναντίον Ελλήνων για σε βάρος τους ρατσιστική συμπεριφορά τούς δίνεται άδεια παραμονής! 
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Τραγικές διαστάσεις αναμένεται να λάβει τους αμέσως επόμενους μήνες η λαθρομετανάστευση στη χώρα μας. Ο πόλεμος στη Συρία, η γενοκτονία και ο διωγμός των Παλαιστινίων από τις πατρογονικές τους εστίες, το χάος που εκτυλίσσεται σε Ιράκ και Λιβύη, αλλά και η κόλαση πολέμου στην Ουκρανία, φέρνουν ορδές εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Την ίδια ώρα, το δουλεμπόριο προώθησης αλλοδαπών από την Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας προς τη χώρα μας λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα η Ελλάς να έχει καταστεί μια απέραντη δεξαμενή κατατρεγμένων  λαών από κάθε σημείο της γης!
Η ελληνική κυβέρνηση δεν παραμένει απλά αμέτοχη αλλά με τις ενέργειές της μπήγει το μαχαίρι στην πλάτη του ίδιου του έθνους. Από το «ευχαριστούμε τους μετανάστες που διάλεξαν ως τόπο διαμονής τους την Ελλάδα» που είχε πει ο Προκόπης Παυλόπουλος πριν από χρόνια, φτάσαμε στη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών εφόσον οι τελευταίοι καταγγέλλουν Έλληνες για ρατσιστική σε βάρος τους συμπεριφορά!!!
Με απλή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας (πριν την αποχώρηση του από το υπουργείο), ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 1453 (ο αριθμός συμπτωματικά είναι η ημερομηνία άλωσης της Πόλης) της 5/6/2014, όποιος λαθρομετανάστης καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του, έστω και λεκτική (!!!), καθώς και οι ουσιώδεις μάρτυρες που θα προτείνει ο καταγγέλλων λαθρομετανάστης, δικαιούνται αυτομάτως άδειας παραμονής ενός έτους μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης!!!
Οι κύριοι λοιπόν Δένδιας, Αθανασίου, Κεγκέρογλου και Γρηγοράκος, βάζουν ακόμη μια ταφόπλακα σε βάρος του ελληνισμού. Το έθνος και η χώρα μας κινδυνεύουν όσο ποτέ από τους λαθρομετανάστες. Χάνεται και η ομοιογένειά μας, στοιχείο που μας χαρακτήριζε τους Έλληνες σε όλη τη μακραίωνη πορεία τους θα χαθεί όμως και η εδαφική μας ακεραιότητα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Κόλμερ, ο στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος και ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης αναλύουν τους κινδύνους που εμφωλεύουν για τη χώρα μας από τη λαθρομετανάστευση.
Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ! 
Η βασική απειλή από την μετακίνηση των ανθρώπων, πιθανώς είναι αποτέλεσμα του Ισλαμικού πολιτικού εξτρεμισμού ως  και της δράσης τρομοκρατικών ομάδων
του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη
Αντισατράτηγου ε.α.
Η  λαθρομετανάστευση  ορίζεται ως  η συστηματική παράνομη/παράτυπη  είσοδος μεγάλου αριθμού μεταναστών,   η οποία ουσιαστικά  αρχίζει για την  Ελλάδα με την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων το 1989. Η καταλυτική επομένως ημερομηνία και αιτία φαίνεται να είναι, πρώτον, η κατάρρευση του ανατολικού συνασπισμού και δεύτερον, η δυναμική προώθηση από τη μόνη υπερδύναμη, μέσα στο νέο, ευνοϊκό γι' αυτήν διεθνές περιβάλλον, της πολιτικής τής παγκοσμιοποίησης ως στρατηγικής και οχήματος μιας επιδιωκόμενης διεθνούς ηγεμονίας, βασιζόμενης σ' ένα υπερνεοφιλελεύθερο διεθνές οικονομικό σύστημα.
Η λαθρομετανάστευση δεν αποτελεί μόνο έγκλημα, αλλά μεγίστη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύγχρονη μορφή δουλείας. Αποτελεί  δε την τρίτη σε μέγεθος παράνομη δραστηριότητα απόκτησης χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, χαρακτηρίζεται δε ως έγκλημα υψηλού κέρδους και χαμηλού κινδύνου.

Η φτώχεια και η ανεργία , οι φυσικές καταστροφές και οι ένοπλες συγκρούσεις θέτουν τους ανθρώπους σε καταστάσεις τρωτότητας , αποδυναμώνουν ή καταστρέφουν τις οικογενειακές δομές υποστήριξης , τους μηχανισμούς κοινωνικής πρόνοιας και αυτοάμυνας , που θα δρούσαν σε άλλες καταστάσεις ως ασπίδα κατά του δουλεμπορίου.

Η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, που στην ουσία πρόκειται για συστηματική εισβολή-εποικισμό με την ανοχή ή νωθρότητα τόσο των αρχών όσο και μεγάλης μερίδας πολιτών, πλέον με την σοβούσα οικονομική κρίση, καθίσταται βόμβα που ετοιμάζεται να εκραγεί και να προκαλέσει μείζονα εσωτερική αποσταθεροποίηση.

Η Τουρκία σταθερά τα τελευταία χρόνια παραμένει η βασική πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη και για ευνόητους λόγους κάθε συνεργασία θεωρείται εκ των προτέρων τουλάχιστον προβληματική . Η γείτων χώρα πρέπει να πιεσθεί σχετικά από τη διεθνή κοινότητα και δη από την ΕΕ. Η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ αναγκάζει τη χώρα μας να αντιμετωπίσει μοναχική και αδύναμη ένα τεράστιο πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης , ενώ δεν υπάρχουν μηχανισμοί πραγματικής Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Για να αντιληφθούμε την πραγματική διάσταση του φαινομένου αυτού,  να αναφέρουμε  συνοπτικά  τα παρακάτω εντυπωσιακά στοιχεία:   

Σύμφωνα με τον αναλυτή κ. Ιωάννη Μιχαλέτο, υπολογίζεται  ότι:
- 600.000 μετανάστες στην Ελλάδα είναι νόμιμοι.  Διαρκώς μειώνεται ο αριθμός των μεταναστών με νόμιμα έγγραφα, καθώς επαναπατρίζονται ή μεταναστεύουν σε άλλα κράτη. Υπολογίζεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, άνω του 25% των Αλβανών στο Νομό Αττικής έφυγε, όπως και το 30% των Ρουμάνων στο σύνολο της χώρας και άνω του 70% των Πολωνών και Ουκρανών μεταναστών.
 

- Η συντριπτική πλειονότητα των νομίμων και νομοταγών μεταναστών έχει μηνιαίο εισόδημα 600 - 1.200 ευρώ και είναι αυτοί που πλήττονται και θα πληγούν ακόμα περισσότερο από την πτώση της οικοδομής, της βιοτεχνικής παραγωγής και των μεταφορών. Το μέσο νοικοκυριό νομίμων μεταναστών έχει καταθέσεις στην Ελλάδα περί τα 10.000 Ευρώ ενώ το 80% δεν διαθέτουν δική τους στέγη.

-Σε ό,τι  αφορά τους λαθραίους, ο αριθμός είναι άγνωστος και γενικά μπορεί να υπολογιστεί σε 500.000, αν και μερικοί τους εκτιμούν σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Το 80% αυτών είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, ουδείς διαθέτει ιδιόκτητη οικία, ελάχιστες αποταμιεύσεις και σαφέστατα χαμηλά ημερομίσθια που βαίνουν μειούμενα λόγω της κρίσης.
 

-Πάνω από το 70% των φυλακισμένων στις Ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί, ενώ μπορεί να υπολογιστεί με σαφήνεια ότι το 70% της λεγόμενης "βαρείας εγκληματικότητας" (Ένοπλες ληστείες, ανθρωποκτονίες, βιασμοί, ναρκωτικά, τράφικινγκ) στην χώρα διαπράττεται από αλλοδαπούς.

Η οικονομική κατάρρευση του προϋπολογισμού και τη οικονομίας της χώρας επιταχύνεται και από την ανεξέλεγκτη έξοδο χρημάτων από τους λαθρομετανάστες προς τις πατρίδες τους, που υπολογίζεται σε 5 δις ετησίως. Άλλα 5 δις χάνονται από το ασφαλιστικό σύστημα ετησίως και άλλα 5 δις από την μη είσπραξη ΦΠΑ από τους μικροπωλητές αλλά και τα πάμπολλα καταστήματα μεταναστών που λειτουργούν αυθαίρετα, δίχως την παραμικρή άδεια. Επιπλέον πρέπει να συνυπολογιστούν οι δαπάνες υγείας, παιδείας και επιδομάτων που λαμβάνουν οι λαθρομετανάστες, έστω και αν φαίνεται περίεργο κάτι τέτοιο.
Μπορούμε να εκτιμήσουμε  τους συγκεκριμένους  λόγους  που διευκολύνουν μία τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ανελέητη λιτότητα που πλήττει και διαλύει την Ελληνική κοινωνία και είναι:

-Η γεωγραφική γειτνίαση της Ελλάδας με χώρες που «εξάγουν» ριζοσπαστικές ομάδες και ανέχονται την διακίνηση των εντός αυτών με προορισμό την Ευρώπη.  Την παρούσα περίοδο ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών εντός της Τουρκίας ξεπερνά τα 2 εκ. άτομα, δίχως να υπολογίζονται οι Σύριοι και λοιποί πρόσφυγες. Όλοι αυτοί θα μας «επισκεφτούν»  λίαν συντόμως.

-Η παράνομη μετανάστευση και τα... «ανοιχτά» σύνορα, σε συνδυασμό με πληθώρα "χρωματιστών οργανισμών"  και της  «εκδημοκρατικοποίησης» των αραβικών κρατών, με την ευγενική χορηγία των ΗΠΑ και των συμμάχων των. 

-Η μη διαφαινόμενη έξοδος από την οικονομική κρίση (τουλάχιστον στο...ορατό μέλλον)

-Η αυξανόμενη κοινότητα εξτρεμιστών-Ισλαμιστών, που αποτελεί ατομική βόμβα στα θεμέλια  της Ελλάδος, αλλά και των Ευρωπαϊκών κρατών, καθόσον δεν πρόκειται να ενταχθούν και να αφομοιωθούν.

-Τα υπάρχοντα εγχώρια τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά δίκτυα, ενεργά και εν «υπνώσει».

-Η διαφθορά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε επίπεδο όχι μόνο οικονομικής διαφθοράς, όσο σε αυτό της κοινωνικής εξαχρείωσης και της αρνησιπατρίας ως δομικού κοινωνικού στοιχείου.
 Η Ελλάδα λόγω των μνημονιακών  πολιτικών της  και σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες παραμέτρους, όπως της έλλειψης εθνικής πολιτικής και βούλησης από το πολιτικό προσωπικό, διατρέχει άμεσο κίνδυνο κοινωνικής αποσταθεροποίησης, μείωσης  του εθνικού και πατριωτικού φρονήματος, αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας και τέλος   και φυσικά απευκταίου, αλλαγής της εθνικής υπόστασης του Ελληνικού κράτους και του έθνους των Ελλήνων.


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο του Κωνσταντίνου Κόλμερ
δημοσιογράφου, συγγραφέα
Οι μεταναστεύοντες εις αναζήτησιν καλυτέρας τύχης από τρίτες χώρες χωρίζονται σε τρεις ομάδες:
·         Στους οικονομικούς μετανάστες της Ευρώπης
·         Στους «πολιτικούς φυγάδες» και
·         Στους απέλπιδας λαθρομετανάστες από τρίτες χώρες
Μεταναστευτική πολιτική στη χώρα μας δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ, όπως επίσης δεν υπάρχει πολιτική «ασύλου», που νομίζω ότι πρώτη η Ελλάς επενόησε. Οι πολιτικοί πρόσφυγες που επικαλούνται διωγμούς στην πατρίδα των, απορρίπτονται συλλήβδην, άνευ νουσιαστικής εξετάσεως των ισχυρισμών. Το μόνον γνωστό πολιτικό πρόσφυγα, τον Κούρδον ηγέτη Οτσαλάν παρέδωσε ο κ. Κ. Σημίτης στους Τούρκους, χωρίς ίχνος ανθρωπιστικής ή δημοκρατικής ευαισθησίας.
Η λαθρομετανάστευσις εξελίσσεται εις αυτοτελές πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας τελευταίως, λόγω της εκτεταμένης παραοικονομίας, καθώς οι μετανάστες εκτοπίζουν ελληνικά χέρια από θέσεις απασχολήσεως με τις χαμηλότερες αμοιβές που αποδέχονται. Ούτως συντηρούν ένα επιπλέον κύκλωμα παραεισοδήματος που δεν πληρώνει φόρους, εισφορές ΙΚΑ και το οποίον δεν ανιχνεύεται υπό του ΣΔΟΕ κ.λ.π.
Το 80% των συλλαμβανομένων κακοποιών στην χώρα προέρχεται από άλλην. Ασθένειες που είχαν εκλείψει στον τόπο μας μεταφέρονται υπό των λαθρομεταναστών στην χώρα μας χωρίς υγειονομικό έλεγχο. Το κοινωνικό και δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται εξαιτίας της λαθρομεταναστεύσεως. Η φυματίωσις επανεμφανίσθη στην χώρα μας και το AIDS κάνει θραύση στον περιθωριακό κόσμο, ενώ τα κρατικά μαιευτήρια γεμίζουν από αλλοδαπές εγκύους και δυσχεραίνουν τις ημεδαπές, οι οποίες εν μέσω κρίσεως επανέρχονται στα δημόσια μαιευτήρια. Στην πλατεία Θεάτρου των Αθηνών τα ναρκωτικά πωλούνται ελευθέρως εν μέση οδώ υπό μαύρων μεταναστών, ενώ εις μικράν απόστασιν από την Βουλή, στην οδό Ερμού, έγχρωμοι λαθρέμποροι, διακινούν την... «κινέζικη πραμάτεια»...
Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΞ
Πυκνώνουν τα περιστατικά αυτονομήσεως διαφόρων περιοχών και αλλαγής του μεταπολεμικού χάρτου της Ευρώπης διά μέσου της αλλοιώσεως του τοπικού πληθυσμού με την λαθρομετανάστευσιν.
·         Η διάλυσις της Γιουγκοσλαβίας, η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου και η συνέχισις της τουρκικής κατοχής της βορείου Κύπρου έγιναν με εθνοκάθαρσιν.
Στην χώρα μας, όπου επιπολάζει ο κονφορμισμός, δεν έπρεπε, χάριν της φθηνής οικιακής βοηθού, ν’ απολέσομε την μοναδική ομοιογενή πατρίδα στα Βαλκάνια. Μέχρι το 1974 το 98% του πληθυσμού της χώρας είχεν ελληνική συνείδησιν. Το ποσοστό αυτό μειούται έκτοτε ραγδαίως λόγω της μεταναστεύσεως. Έχει ήδη περιορισθεί κάτω του 80% και βαίνει μειούμενο λόγω της οικονομικής κρίσεως...
Η ελληνική πληθυσμιακή ομοιογένεια ενοχλεί τους διάφορους καλοθελητές, τύπου Ίγκλμπέργερ, Κοντολίζα Ράϊς, Μάθιου Νίμιτς, Χίλαρυ Κλίντον, τον Εκόνομιστ κ.λ.π. που αποκαλούν ανιστορήτως τα Σκόπια «Μακεδονία».
...Το κράτος πρέπει να δεπιδιώξει την δραστική μείωσιν όλων των μουσουλμάνων που διαβιούν στην χώρα διά λόγους πολιτικής ασφαλείας. Διά τους παραμένοντας ξένους δέον να εξετάζεται ο βαθμός αφομοιώσεως και προσαρμογής, που πρέπει ν’αποτελεί κριτήριον παραμονής στη χώρα.
...Ακόμη κι αν η Ελλάς ευδοκιμούσε μέσα στο ευρώ, η αναπόφευκτος λαθρομετανάστευσις θα έθετε θάττον ή βράδιον ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Οι πλείστοι των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι και σχεδόν αδύνατον ν’ αφομοιωθούν εις μίαν χριστιανική χώρα. Αργά ή γρήγορα θα συνιστούσαν μειονοτική κοινότητα (όρα Δυτική Θράκη) και θα ζητούσαν την αυτονομία των.
Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
H ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
·       καταιγιστικές εξελίξεις μέσα στα αμέσως προσεχή χρόνια

από τον dr. ΑΘΑΝΑΣΙΟ Ε.ΔΡΟΥΓΟ
Διεθνολόγος-Στρατιωτικός Αναλυτής

Η μεταναστευτική τάση  –παρά τις όποιες θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει διαχρονικά σε κάποιους τομείς- εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους οι οποίοι έχουν ενδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της παγκοσμιοποίησης, της μαζικής μετακίνησης πληθυσμών, των νέων τεχνολογιών, της επανάστασης στις μεταφορές και των κάθε λογής ασύμμετρων απειλών, ειδικά μετά τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα της 9/11.
  
Ας λάβουμε υπόψη ότι κοντά στην χώρα μας, λίαν σημαντικές και στρατηγικής αξίας περιοχές βρίσκονται σε συνεχή αναταραχή, ενώ δεν έχουμε δει ακόμα τα τελικά κεφάλαια αυτής της κρίσης για να εκτιμήσουμε και πιο πρακτικά την μετακίνηση των ανθρώπων. Μπορεί μέχρι στιγμής μετά την αλλαγή σε Αίγυπτο και Λιβύη να μην έχουνε μετακινηθεί προς την Ελλάδα πολλοί άνθρωποι, αλλά ας παρακολουθούμε τις δραματικές εξελίξεις, γιατί πολλά θα αλλάξουν και έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις μέσα στα αμέσως προσεχή χρόνια. Η χαοτική κατάσταση στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη, σε συνδυασμό με τη σφοδρή κρίση στην Ανατολική Ουκρανία αλλά και σε περιοχές της Αφρικής αλλάζουν καθημερινά τις παραμέτρους ασφάλειας και ανασφάλειας όλων των χωρών.
  
Στη χώρα μας η βασική και κύρια απειλή από την μετακίνηση των ανθρώπων, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του Ισλαμικού πολιτικού εξτρεμισμού ως  και της δράσης τρομοκρατικών ομάδων. Αρκετές ομάδες με δράση και εμπειρία ριζοσπαστική και φονταμεταλιστική βρίσκονται στο έδαφος μας. Πολλές από αυτές εμπλέκονται σε διακίνηση βρώμικου χρήματος-όπλων -ανθρώπων ενώ παράλληλα κρυπτόμενοι έχουν επαφές με κυκλώματα λαθρεμπόρων και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ενώ δεν έχουμε προβλήματα με επί δεκαετίες μετανάστες (πχ Πολωνούς-Φιλιππινεζους κα), παρατηρείται μια έντονη δράση κυρίως των Πακιστανών-Αφγανών και Κούρδων, ενώ και οι Αφρικανοί έχουν ενδυναμώσει αρκετές από τις παράνομες ενέργειες τους. Όσο η κατάσταση σε Συρία, Αφγανιστάν και Β.Αφρική θα χειροτερεύει, τότε οι νότιες Ευρωπαϊκές κοινωνίες και ειδικότερα η χώρα μας λόγω ευπαθών συνόρων θα έχει ακόμα πιο πολλά και δαιδαλώδη προβλήματα. Και όλα αυτά σε μία χρονική περίοδο που από πλευράς οικονομικής και εσωτερικής ασφάλειας βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικές καταστάσεις. Έξτρεμιστικά, αντικοινωνικά και παράνομα στοιχεία πιθανότατα να προσπαθήσουν να εμπλακούν και να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

Άρα  η βασικότερη εσωτερική απειλή για την Ελλάδα προέρχεται από το εκρηκτικό κοκτέιλ της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, της περιθωριοποίησης ατόμων, της διακίνησης όπλων και εκρηκτικών που οδηγούν το μίγμα του θρησκευτικού εξτρεμισμού, με την πάντοτε υφέρπουσα τρομοκρατία στις πιο ακραίες καταστάσεις. Και μπορεί μέχρι σήμερα να είμαστε τυχεροί, σε ότι αφορά την κλιμακωτή δράση ένοπλων Ισλαμικών και  άλλων εξτρεμιστικών ομάδων που προέρχονται από το εξωτερικό (στο ότι έχουμε αποφύγει δραματικά γεγονότα), αλλά δεν φαίνεται η απειλή να μειώνεται. Τουναντίον αυξάνεται.
Αν η οικονομική κατάσταση ήταν πιο σταθερή και η κοινωνία κινείτο σε πιο ελεγχόμενα πλαίσια, τότε ασυζητητί οι κίνδυνοι και οι απειλές θα είχαν μειωθεί. Αλλά τα πράγματα δυστυχώς κινούνται προς άλλες τάσεις και οι εξεγέρσεις, εξάρσεις και αντιπαραθέσεις εκ των πραγμάτων θα είναι οξύτατες. Άλλωστε, η τρομοκρατία και η δράση παράνομων ομάδων σε συνδυασμό με λαθρομετανάστευση αποτελεί πόλεμο 4ης γενιάς, ενώ αυτό που καθιστά τα πράγματα πιο δύσκολα είναι η αναβίωση ακραίων τάσεων του Ισλάμ και κυρίως των Σουνιτών και μάλιστα σε περιοχές που βρίθουν εντάσεων και ακροτήτων, οι οποίες δεν είναι μακριά από την Ελλάδα.
δημοσιεύτηκε στην "Ελεύθερη ΄Ωρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου