Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΝΕΚΡΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ! ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Ρεβιέ στα ανατολικά της χώρας.

Μια ομάδα τζιχαντιστών που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει μια επίθεση ήταν ο στόχος της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου, στην πόλη Βερβιέ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα De Standaard.
Στο στόχαστρο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είχε μπει ένας παλιός φούρνος, στο κέντρο της πόλης αυτής. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL-TVI ανέφερε ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τρεις νέους οι οποίοι είχαν φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσουν στη Συρία αλλά επέστρεψαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα αυτή ήταν έτοιμη να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και αποφάσισαν να δράσουν άμεσα.
Παρόμοιες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη και στις Βρυξέλλες. Η Φρανσουάζ Σεπμάν, η δήμαρχος του Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, είπε ότι έγιναν έρευνες στην κοινότητα της οποίας προΐσταται, στα προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Σύμφωνα με το κανάλι RTL-TVI, η αστυνομία αναζητά επίσης έναν ένοπλο που εκτόξευσε απειλές και φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ στο μετρό των Βρυξελλών.
velgio-570
Στη Βερβιέ, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και εκρήξεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Η συνοικία αποκλείστηκε από την αστυνομία που κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.
«Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις», αφηγήθηκε μια γυναίκα. Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι άκουγε πυρά επί ένα δεκάλεπτο. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες «για μια επιχείρηση που σχετίζεται με την τρομοκρατία στη Βερβιέ».
velgio-nekroi-70
Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη αυτή με προορισμό τη Συρία. Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες ισλαμιστές έχουν εκτοξεύσει απειλές μέσω του διαδικτύου στο Βέλγιο όπου οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στη Γαλλία, σχετιζόταν με έναν λαθρέμπορο όπλων που κατοικεί στο Βέλγιο.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου