Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΜΙΑ "ΓΚΡΙ" ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ...

Χολαργός , 15 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Κουγιουμτζόπουλο,
περί ανάληψης ευθυνών  προστασίας του περιβάλλοντος και της αισθητικής της πόλης, κατά την προεκλογική περίοδο

 Για ακόμα μια φορά ο κ. Κουγιουμτζόπουλος προσπαθεί να βρει τρόπο για να μην ψηφίσει θετικά σε εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, παραθέτοντας ανεδαφικές και μη εφαρμόσιμες προτάσεις.

Για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού στις 08/01/2015, με εκπροσώπους των κομμάτων «Νέα Δημοκρατία», «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών», «Ποτάμι», «ΣΥΡΙΖΑ» και «ΛΑΟΣ», (δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων «ΠΑΣΟΚ», «ΚΚΕ», «Χρυσή Αυγή», «ΑΝΕΛ» και «ΔΗΜΑΡ»).
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, την οποία ψήφισαν θετικά οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής:
1) Να μην τοποθετηθούν πανό ή αεροπανό στην πόλη.
2) Να μη γίνει ρίψη φέιγ-βολάν.
3) Να μη γίνει αφισοκόλληση με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε χώρο, πλην των πλαισίων που θα τοποθετήσουν τα κόμματα σε συγκεκριμένους χώρους.
4) Να μη γραφούν συνθήματα με σπρέι σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου.
5) Να μπορούν τα κόμματα να τοποθετήσουν μέχρι οκτώ (8) πλαίσια διαστάσεων όχι μεγαλύτερων των 2Χ2 μέτρων, ανά Δημοτική Κοινότητα, και μέχρι ένα (1) περίπτερο σε κάθε Δημοτική Κοινότητα (ειδικά για τα περίπτερα, πριν την τοποθέτησή τους, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν γραπτό αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου).

6) Να επιτραπεί η τοποθέτηση ομπρελών στις πλατείες του Δήμου και στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου κατά τις ημέρες λειτουργίας τους.
7) Να εφαρμοστούν τα αναφερόμενα στην αρ.πρωτ.14473/11-4-2012 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Η Δημοτική Αρχή με αυτή την εισήγηση δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον της ρύπανσης της πόλης μας με αφίσες και πανό. Από τη πλευρά μας θα πράξουμε τα μέγιστα, για να διατηρήσουμε καθαρό τον Δήμο μας, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε.
            Αντί λοιπόν ο κ. Κουγιουμτζόπουλος να ψηφίσει θετικά σε αυτή την εισήγηση, πρότεινε την επιβολή προστίμων, πρότεινε δηλαδή  μόνο  εισπρακτικά μέσα και δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την απομάκρυνση αφισών και πανό, που ενδεχομένως θα τοποθετήσουν τα κόμματα.
            “Κύριε Κουγιουμτζόπουλε, υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσει κάποιος σε έναν υψηλό στόχο. Η καλή πρόθεση είναι ένας από τους βασικότερους. Το ίδιο και κάποιες αρχές, όπως το να ακούει και να σέβεται τη γνώμη των άλλων. Το λάθος είναι να πιστεύει πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος και πως είναι ο μόνος που τον γνωρίζει.     
Σας προσκαλώ λοιπόν να ακολουθήσετε το βηματισμό της Νέας Δημοτικής Αρχής και να μην παραμείνετε μια «γκρι» μειοψηφία που σε όλες τις προτάσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής ψάχνετε τρόπο να διαφωνήσετε”.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου