Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ!

Η κινδυνολογία στην οποία επικεντρώθηκε η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά και η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πώς ήταν ένα «δώρο» στον Αλέξη Τσίπρα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύεται στις δημοσκοπήσεις και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αυτοδυναμία ασχέτως αν τελικώς θα την πετύχει ή αν μπορεί να την διαχειριστεί.

Το γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ με βουλευτές και στελέχη να εκτοξεύουν βέλη κατά του Μεγάρου Μαξίμου και να καθιστούν την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά δεδομένη την επόμενη ημέρα των εκλογών. Εκείνο που αναμένουν είναι το μέγεθος της ήττας στις 25 Ιανουαρίου. Ήδη ορισμένοι ακονίζουν τα… μαχαίρια.
Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που εκφράστηκε προς το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά είναι πώς δεν επετράπη στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίζη και Σταύρο Παπασταύρου να είναι υποψήφιοι του κόμματος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αφού πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι χρεώνουν στα δύο αυτά πρόσωπα και στον Δημήτρη Σταμάτη επιλογές όχι ήττας, αλλά συντριβής στις εκλογές.
«Ο κόσμος κουράστηκε με την κινδυνολογία, το φόβο και τις απειλές πώς αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν τα ΑΤΜ και η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. Ήθελε από εμάς μία εναλλακτική πρόταση η οποία δυστυχώς δεν διατυπώθηκε», ανέφερε πηγή της Συγγρού στο defencenet.gr.
Και αυτό ενισχύεται από το ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορείς να μιλάς για σχοινί. Όταν υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, όταν τα επίπεδα της φτώχειας έχουν αυξηθεί δραματικά στην Ελλάδα και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα προς το ζην, τότε η κινδυνολογία δεν έχει καμία απολύτως επίδραση. Είναι αυτό που λέει ο λαός ο βρεγμένος τη βροχή δεν τι φοβάται.
Άλλες πηγές από τη ΝΔ, που βασίζονται και στα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία φθάνουν σχεδόν καθημερινό στο στρατηγείο της Συγγρού ανέφεραν πώς η τρέχουσα εβδομάδα ήταν η τελευταία ευκαιρία για το κόμμα να ανακάμψει και να μειώσει την «ψαλίδα» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά η διαφορά αυξήθηκε υπέρ τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το δεδομένο αυτό προκύπτει τόσο από μετρήσεις που γίνονται στην επαρχεία για λογαριασμό κάποιων βουλευτών οι οποίοι βέβαια δεν έχουν καμία τύχη, αλλά κυρίως από την χαοτική διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη Β’ Αθηνών. Εκεί έχει να γίνει η μεγάλη «σφαγή» για τα στελέχη του κυβερνώντος σήμερα κόμματος.
Και το χειρότερο, όπως αναφέρουν από τη ΝΔ είναι πώς η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως αναφέρουν αναλυτές τις τελευταίες ημέρες υπάρχει η τάση να ενισχύεται το πρώτο κόμμα.
Έτσι εξηγούν και την ρητορική του Αλέξη Τσίπρα για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση που το κόμμα συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξεως του 35% και είναι αυξημένο το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.
Η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικοινωνιακό όπλο, καθώς είναι αδύνατο να σταθεί υπό τις παρούσες συνθήκες ένα κόμμα με 151 ή 152 βουλευτές. Σε περίπτωση ωστόσο που μπουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τότε υπάρχει μία άνετη πλειοψηφία ή αν δεν μπουν και οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές το Μάρτιο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σαρώσει» και θα τελειώσει ορισμένα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι και η εγκληματική ευθύνη του Α. Σαμαρά, αφού με την τακτική του οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στην αυτοδυναμία με κινδύνους που ελοχεύει μια τέτοια εξέλιξη. Ένα κόμμα που διοικείται από το 3% και με πολλές συνιστώσες, εκ των οποίων πολλές εκφράζουν εξτρεμιστικές απόψεις, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου