Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ. ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΝΟΠΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης της Νιγηρίας, της Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με μια ηχητική καταγραφή η οποία αναρτήθηκε σε...

ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρεται ότι είναι μια ομιλία του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους.
«Σας ανακοινώνουμε την καλή είδηση της επέκτασης του χαλιφάτου στη δυτική Αφρική καθώς ο χαλίφης, αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης των αδελφών μας της σουνιτικής οργάνωσης για το κήρυγμα και τον ιερό πόλεμο», χρησιμοποιώντας μια ονομασία της Μπόκο Χαράμ στα αραβικά, η οποία δήλωσε πίστη στην εξτρεμιστική οργάνωση στις αρχές του Μαρτίου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην καταγραφή αυτή, που διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά, ο Αντνάνι καλεί τους μουσουλμάνους «να πάνε στη Δυτική Αφρική για να ενωθούν με τους αδελφούς μας μαχητές εκεί».
Η Μπόκο Χαράμ, η οποία υπολογίζεται ότι διαθέτει πολλές χιλιάδες μαχητές, έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές, ακόμη και σε γειτονικά κράτη.
Το ΙΚ, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της συριακής και της ιρακινής επικράτειας, έχει ανακηρύξει την ίδρυση ενός «χαλιφάτου» στα εδάφη του.
Ένας διεθνής συνασπισμός που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήττει από τον Αύγουστο τους τζιχαντιστές στο Ιράκ. Ένας συνασπισμός χωρών της δυτικής Αφρικής διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της Μπόκο Χαράμ.
enikos.gr

1 σχόλιο:

  1. Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική οργάνωση

    https://alialyunani.wordpress.com/2014/05/15/%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BA%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή