Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΙΔΟΥ...


Πέρασαν τρία χρόνια, από την στιγμή όπου 15000 οικογένειες είδαν σε μία νύχτα να χάνονται οι κόποι μιας ζωής. Το PSI+ αποτέλεσε για αυτές τις οικογένειες τον δήμιό τους, και άλλαξε για πάντα την ζωή τους. Οι εμπνευστές του PSI+, χωρίς ίχνος υπευθυνότητας, δεν δίστασαν σε μια...

βραδιά να εξανεμίσουν το αποκούμπι τόσων οικογενειών. Οι ομολογιούχοι αποταμιευτές από εκείνη την στιγμή, έγιναν ίσως οι μοναδικοί πολίτες, χωρίς πατρίδα. Αφού η ίδια η πατρίδα τους φέρθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο, λες και οι ομολογιούχοι δεν σήκωναν και σηκώνουν τα ίδια βάρη, όπως όλος ο Ελληνικός λαός, τα χρόνια της κρίσης που περνάμε.
Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας αυτής, όπως ο κ. Σαμαράς, χωρίς ίχνος ντροπής, τους αποκαλούσαν πατριώτες επειδή εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στην πατρίδα τους, και υπόσχονταν σύντομη αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Αντ’ αυτού είδαμε να διορίζουν ως υπουργό Οικονομικών τον κ. Χαρδούβελη ο οποίος για να εξασφαλίσει τα χρήματά του τα φυγάδευσε στο εξωτερικό. Ο κ. Βενιζέλος την ημέρα που ψηφίστηκε ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος (ναι κύριοι του ΣΤΕ), για να καταφέρει να πείσει τους βουλευτές να τον ψηφίσουν, έλεγε ψέματα πως κανείς ομολογιούχος δεν θα μετανιώσει που εμπιστεύτηκε το Ελληνικό κράτος. Τον Σεπτέμβριο του 2013 μας είπε ο κ. Βενιζέλος ότι το κράτος έχει την ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία.  Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι οι υπεύθυνοι της καταστροφής όχι μόνο δεν σκέφτονταν καν την αποκατάσταση, αλλά επιπλέον ενέπαιζαν την κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων.
Η ανάγκη για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, αλλά και παράλληλα η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Ελληνικού κράτους από τους ίδιους τους πολίτες του, οδήγησαν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρίσκονταν στην θέση της αντιπολίτευσης, να επεξεργαστεί και να καταθέσει στην Βουλή μία τροπολογία που θα αποκαθιστά μερικώς αυτήν την αδικία. Η κατάθεσή της έγινε τον Νοέμβριο του 2014, μαζί με τροπολογίες ανάλογου περιεχομένου από τα κόμματα της ΔΗΜΑΡ των ΑΝΕΛ και της ΧΑ. Η κυβέρνηση Σαμαρά βέβαια δεν τις έθεσε σε ψηφοφορία από το σώμα της Βουλής, λέγοντας απλά πως το θέμα είναι ανοικτό γι’ αυτήν. Σε δύο μήνες ο Ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του τους έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αναδεικνύοντας ως κυβέρνηση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον βρισκόμαστε μπροστά στην λύση, για τους περισσότερους ομολογιούχους, αφού η κ. Βαλαβάνη έσπευσε από το βήμα της βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις, να επαναεπιβεβαιώσει την δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πλέον, για ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας.
Πιστεύουμε πως η ομαλότητα στην οικονομική ζωή της χώρας θα επανέλθει, μόνο όταν το κράτος αποκαταστήσει αυτές τις 15.000 οικογένειες, και αποδείξει έμπρακτα πως είναι ένα κράτος δικαίου, δείχνοντας ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να το εμπιστευθούν. Για τις οικογένειες αυτές η ζημιά έγινε, είναι μεγάλη και είναι ανεπανόρθωτη. Το μόνο που περιμένουν είναι η ηθική ικανοποίηση ότι το Ελληνικό κράτος αναγνώρισε την ζημία που έχουν υποστεί, με την έμπρακτη αποκατάστασή της.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ 

1 σχόλιο: