Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ OI ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

Εμείς προτείνουμε να συλληφθούν άμεσα. Ο Σαμαράς που δεν θέλει να αφήσει την καρέκλα της ΝΔ πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του. Πώς σέρνανε με χειροπέδες τον Λάκη Γαβαλά, τον Μάκη Κουρή, τον Κωστόπουλο κι ένα σωρό άλλους για χρέη; Γιατί δεν συλαμβάνουν τους Σαμαρά-Βενιζέλο δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. 
Διαβάστε το ρεπορτάζ του defencenet.gr τι ζήτησαν βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ: 
Το ζήτημα των χρεών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έφεραν με...

ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, ζητώντας παράλληλα το αυτονόητο: Να δεσμευθούν οι περιουσίες των προέδρων και νομικά υπευθύνων των κομμάτων, Ε.Βενιζέλου και Α.Σαμαρά αντίστοιχα.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να εισπράξει τα 200 εκατ. ευρώ, που χρωστάνε στην Εθνική Τράπεζα και στην πρώην Αγροτική τα δύο κόμματα.
Και ζητούν σε περίπτωση μη κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεων των δύο κομμάτων, να δεσμευτούν οι περιουσίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου ως εχέγγυο αποπληρωμής, δεδομένου ότι είναι νομικά υπύθυνοι για τις δανειοληψίες που έκαναν τα κόμματά τους έστω και αν δεν έγιναν όλες επί ημερών τους.
Xαρακτηρίζουν ως «προκλητικό γεγονός», υπενθυμίζοντας ότι «οι αρχηγοί των δύο κομμάτων τύγχαναν μεγάλων προνομίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, απελάμβανε τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς, κατεδέχετο ως πρωθυπουργός να εισπράττει επίδομα «κίνησης» 170 ευρώ, για κάθε μέρα παρουσίας του, στο εξωτερικό».
Στο κείμενό τους καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιο είναι το ακριβές ποσό που χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες, με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους
Παράλληλα, θέτουν θέμα δήμευσης των περιουσιών του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ώστε να μην χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες την κακοδιαχείριση των αρχηγών των κομμάτων της ανθρωπιστικής καταστροφής.
Βάσει του νέου νόμου, οι πρόεδροι και οι διευθυνοντες σύμβουλοι που αναλαμβάνουν έχουν ευθύνη και για τις προγενέστερες δανειοδοτήσεις. Έτσι, πήγαν φυλακή εκατοντάδες άνθρωποι την τελευταία τριετία.
Γιατί όχι και οι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου