Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΤΙΓΚΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: "ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΙΣ...ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ..."!

Σφοδρή επίθεση προς τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο ασκεί ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Κώστας Τίγκας με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χτες βράδυ, καταλογίζοντας πολλά σε βάρος του Δημάρχου. 
Διαβάστε την ανακοίνωση/δελτίο τύπου...


                                                              12 Μαρτίου 2015
                                                               
H Παραβατικότητα στο Δήμο μας
(Τοποθέτηση του Επικεφαλής της Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο)

Η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των τελευταίων δύο ετών έχει δημιουργήσει αυξημένες απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών. Αρκετά από αυτά τα μέτρα είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής, η οποία όμως δεν τα αξιολόγησε σωστά και γι’ αυτό δεν τα έχει εντάξει σε  υψηλή προτεραιότητα.

 Οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας καλούμαστε να συνεργασθούμε στην δημιουργία αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Ο συνδυασμός μας, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αμέσως μετά το τραγικό συμβάν στο άλσος του Χολαργού, σε μια περιοχή που εθεωρείτο γενικά ασφαλής, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ με όρους κοινής συνεργασίας υπέρ του συμφέροντος των δημοτών και  όχι με αντιπολιτευτική ή επικριτική διάθεση, κάνοντας μάλιστα  συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

 Αντί να αναλίσκεσθε στην στείρα λογική του αριθμού των υπογραφών που χρειάζονται για την σύγκλιση του ΔΣ και σε τέτοιου είδους δικολαβίστικες προσεγγίσεις, θα έπρεπε να έχετε προσκαλέσει τους επί κεφαλής των συνδυασμών μαζί με το συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας (στο βαθμό που έχει συγκροτηθεί) και εκπροσώπους της αστυνομίας την ίδια ημέρα του συμβάντος.

Θα έπρεπε, απόψε, να έχετε προσκαλέσει εκπροσώπους φορέων έχοντας προηγουμένως αποστείλει και κάποια ερωτηματολόγια ή σχετικά στοιχεία, ώστε να βοηθηθούμε όλοι μας στην συλλογή πληροφοριών και να κάνουμε πραγματικότητα τη λαϊκή συμμετοχή.

Επειδή η πρόβλεψη είναι υποχρέωση στην πολιτική, «σας ερωτώ»:

       Έχετε επιχειρήσει αξιοποιώντας τις δυνατότητές σας ως Δημοτική Αρχή να διοργανώσετε σεμινάρια, ημερίδες και συναφείς εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου μας; Με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση απειλών στα παιδιά, αλλά και την υποστήριξη και αντιμετώπιση τέτοιων δύσκολων καταστάσεων από τους δασκάλους και τους καθηγητές.

       Έχετε  συνεργασθεί με κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας, με συλλόγους γονέων, με τις επιτροπές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του Δήμου μας;

 Πριν λίγες εβδομάδες ήταν η ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και λίγο μετά ήλθε στη δημοσιότητα τραγικό περιστατικό παιδοφιλίας. Δεν έχετε ανησυχήσει, δεν σας προβλημάτισε, δεν σας άγγιξε;

        Διαθέτετε τεράστια ποσά για την ψυχαγωγία αποκλειστικά των μελών του ΚΑΠΗ. Ένα σεμινάριο για την προστασία των ηλικιωμένων μας, αυτών που ζουν μόνοι ή περνούν μόνοι τους πολλές ώρες δεν θα κόστιζε τίποτα.

       Στο σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας και πιο συγκεκριμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, υπάρχει μελέτη και πίστωση για την περίφραξη των δύο μεγάλων πάρκων; Είναι απόλυτα αναγκαίο να γίνει. Θα πρέπει τα δύο μεγάλα πάρκα να κλειδώνουν το βράδυ, σε ώρες που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Ακόμη  θα πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού αυτόνομο σε κάθε σχολείο.

      Υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση του φωτισμού, όπου χρειάζεται και δυστυχώς χρειάζεται σε πολλά σημεία. Πάτε να δείτε τι σκοτάδι υπάρχει κάτω από το VERDE, στον Άγιο Γεώργιο, στην Αργυροκάστρου στη Ναυαρίνου πέριξ του Ιερού ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στα μεγάλα πάρκα Παπάγου και Χολαργού, μα  και αλλού. Έχετε κάνει κάτι; Πώς σκέφτεστε;

      Έχουν ληφθεί μέτρα για την σφράγιση του ερειπωμένου σχολείου στο Χολαργό; Μη πείτε ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου. Για το θέμα αυτό υπήρξαν χιλιάδες δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο με φωτογραφίες. Είναι εστία περιθωριακών και άκρως επικίνδυνων ατόμων.

    Τί μέτρα έχετε λάβει για την ασφάλεια των σχολείων μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων; Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, περίπου. Πέρα από την έκφραση συμπάθειας μελών του συνδυασμού σας προς τους απολυμένους, σκεφθήκατε ότι θα έπρεπε να εκπονήσετε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο ή περιμένετε την όποια κυβέρνηση να δώσει λύση;  Το ίδιοι ισχύει και για τη δημοτική αστυνομία.

Ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ευτυχώς. Σκέπτεστε την πρόσληψη ιδιωτικής αστυνομίας για την προστασία σχολείων δημοτικών εγκαταστάσεων και ευπαθών περιοχών; Επισημαίνω τα αφύλακτα  δύο Δημαρχεία, τις διαρρήξεις στο ΔΟΠΑΠ δύο φορές, τη διάρρηξη στο γραφείο αλλοδαπών χωρίς ανησυχία της δημοτικής αρχής της οποίας και τότε ο σημερινός Δήμαρχος ήταν εξέχον μέλος.

Η επικινδυνότητα, που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία, στην περιουσία, σε απώλεια των προς το ζειν, σε οικονομική και κοινωνική διαταραχή, οδηγεί σε συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν ευπαθή μια κοινωνία. Στο δήμο μας, δυστυχώς, τα περιστατικά παραβατικότητας έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια. Κυρίως διαρρήξεις κατοικιών αλλά και επιθέσεις σε άτομα για αρπαγή χρημάτων. Δυστυχώς για σας δεν έχετε την πολυτέλεια να διαχειρισθείτε το πρόβλημα επικοινωνιακά, κατά την προσφιλή για σας μέθοδο.

Έπρεπε να έχετε ήδη επεξεργασθεί συγκεκριμένα σχέδια αντιμετώπισής του προβλήματος ασφάλειας. Ο δημότης πρέπει να γίνει το επίκεντρο της πολιτικής σας και η προστασία του άμεση προτεραιότητά σας. Οργανώστε υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης και ξεφύγετε, επί τέλους, από την παρωχημένη λογική της διαχείρισης των προβλημάτων μόνον από την παράταξή σας.  

          Προτείνουμε να :
         Συντάξουμε και δημοσιοποιήσουμε ψήφισμα, στο οποίο να διατρανώσουμε τη σθεναρή απόφασή μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης μας με συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν.
         Αποστείλουμε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αίτημα την αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας στην περιοχή μας.


9 σχόλια:

 1. Δεν υπάρχει Δήμαρχος κύριε Τίγκα . Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ω ΤΙΡΛΑΝΤΑ ΤΙΡΛΑΝΤΑ Ω !!!! ΤΙΡΛΑΝΤΑ ΤΙΡΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΖΑ ΟΛΟΙ!!!!ΠΑΠΑΣ ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ??ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΑΣ!!!!???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΤΙΓΚΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α Μ Ε Σ Ω Σ, ΕΝΑΣ ΓΥΦΤΟΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ, ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΡΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ......ΑΥΤΑ... ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ Ο Λ Η Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ( ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ....ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΛΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο/Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ .....ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΓΕΙΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΡΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ Ο ΛΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ.... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ .....ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει οτι υπάρχει πρόβλημα,όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά παντού.Μας ενδιαφέρει όμως η δική μας πόλη,αφού δεν είναι δυνατό να πάρουμε μέτρα για όλους.Δεν είμαστε η κυβέρνηση.Οι διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί και,δυστυχώς ούτε η αστυνομία διαθέτει επαρκή στελέχωση.Οπου υπάρχει οικονομικό πρόβλημα η παραβατικότητα αυξάνεται.Εμάς,ως δημότες,δεν μας ενδιαφέρει πώς λέγεται ο δήμαρχος ούτε πόσα χρόνια θα μείνει στην καρέκλα του.Μας ενδιαφέρει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και αυτό πρέπει να κάνει αν θέλει να συνεχίσει να εκλέγεται.

   Διαγραφή
 4. Οι διαρρήξεις σε σπίτια είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.Ο τοπικός τύπος δεν είναι δυνατό να γνωρίζει κάθε περιστατικό,αφού η αστυνομία δεν εκδίδει δελτία τύπου.Δυστυχώς ένα πτωχευμένο κράτος δεν είναι σε θέση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα.Σήμερα η αυτοδιοίκηση πρέπει να κινητοποιηθεί και να παρακολουθήσει τις ανάγκες των καιρών.Παρωχημένα μοντέλα και εκδηλώσεις προβολής δεν βοηθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προφανώ ο Λιας δεν θάναι εφ όρου ζωής απαντώντας στο προ προηγούμενο. Το να αναπτύσεις εκθεση ιδεών με ψευτοχιούμορ δεν βοηθάει. Ο Λιας μας εχει γραψει στα μύδια του και ασχολειται μονο με το φωτογραφιζεται με την Τσικρικωνη και την Αρβανιτη. Τεσερα χρονακια θα περασουν . Χειροτερα απο τον Νικολαου θα φαει στις επομενες εκλογες. Ο χειροτερος ο πιο αχρηστος ο πιο καβαλημενος δημαρχος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΣ5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΛΙΑ ΑΚΟΜΑ...

  ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΞΥΔΙ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΛΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ !!

  Ο ΔΕ ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΤΙΓΚΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΑ ΠΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΒΑΨΟΜΑΛΙΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή