Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Η έρευνά μας συνεχίζεται για τα 3 μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν στον δήμο Παπάγου-Χολαργού. Ο λόγος στον επικεφαλής των 8Προτάσεων, Χάρη Κουγιουμτζόπουλο:

Απουσιάζατε ενσυνείδητα από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου εκδόθηκε ψήφισμα κατά της απόφασης της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά του ταμείου του δήμου. Ωστόσο εκδώσατε ανακοίνωση στην οποία λέτε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να συναινέσει και να δώσει τα αποθεματικά της; Είναι συνταγματική η ενέργεια της κυβέρνησης να δεσμεύσει τις καταθέσεις που αποτελούν κουμπαρά των δημοτών για τις ανάγκες του δήμου τους;

Κύριε Βραχιολίδη.
Απουσιάζαμε ενσυνείδητα όμως ανακοινώσαμε από ένα έκτακτο κομματικών παιχνιδιών δημοτικό συμβούλιο, όπου όπως αποδείχτηκε εκείνοι που πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, φώναζαν για την υποχρέωση της αυτοδιοίκησης να τηρεί τους νόμους του κράτους, τώρα μας προτρέπουν σε «ανυπακοή» και εκείνοι που φώναζαν πριν τις εκλογές «ούτε ένα ευρώ στους δανειστές» τώρα μας προτρέπουν να παραχωρήσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα.
Και επειδή καθημερινά γινόμαστε δέκτες συκοφαντιών και διαστρέβλωσης των όσων λέμε και όσων «δεν λέμε», θα θέλαμε να μας κοινοποιήσετε την ανακοίνωση που υποτίθεται ότι βγάλαμε, για να την δούμε κι εμείς.
Συνταγματική είναι σίγουρα η ακολουθία των ενεργειών που τήρησε η Κυβέρνηση, όσο και πολιτικά απαράδεκτη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το αστυνομικό τμήμα Παπάγου. Κάντε μου ένα σχόλιο.

Η ενημέρωση που μας έκανε ο Δήμαρχος μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Ανάλογες ανακοινώσεις εκδώσανε άλλωστε και πολλοί άλλοι δήμαρχοι.
Εμείς όμως δεν δαιμονοποιούμε τις συγχωνεύσεις. Αν η συγχώνευση σημαίνει μείωση του προσωπικού φρουράς και γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης των αστυνομικών τμημάτων και περισσότερες περιπολίες στους δρόμους είμαστε υπέρ. Αν πρόκειται για μείωση προσωπικού στην περιοχή μας είμαστε κατά.

Η κυβέρνηση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ζητήσει από τη δημοτική αρχή να φιλοξενήσει σε χώρο του δήμου, 50-100 μετανάστες που κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας. Πρέπει να αποδεχτεί αυτό το αίτημα;

Η Κυβέρνηση ζήτησε από όλους τους δήμους της Ελλάδας να βοηθήσουν για να αποσυμφορηθεί η εικόνα των νησιών μας που μας αφορά όλους ειδικά εν' όψη τουριστικής περιόδου.
Δεν μιλάμε όμως για μετανάστες, μιλάμε για πρόσφυγες. Οι μετανάστες είναι παράνομοι και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ούτε να φιλοξενηθούν σε δημοτικές δομές. Οι μετανάστες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εργασία και να διαθέτουν και διεύθυνση κατοικίας.
Για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση ζήτησε να διαθέσουν οι δήμοι τις δομές τους.
Δεν γνωρίζω καμία δομή του δήμου μας που να μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Επίσης για τους 50-100 πρόσφυγες που μας αναφέρετε, τους βρίσκουμε υπερβολικούς. Αν φιλοξενήσουν οι 325 δήμοι από 100 πρόσφυγες τότε μιλάμε για 32.500 πρόσφυγες που δεν υπάρχουν. Από την προσωπική ενημέρωση που είχα από την Αν. Υπουργό Μετανάστευσης κα Χριστοδουλοπούλου υπάρχει πρόβλημα για 2.700 πρόσφυγες. Αρα αυτό σημαίνει ότι κάθε δήμος καλείται να φιλοξενήσει 8 πρόσφυγες.
Για 8 πρόσφυγες νομίζω υπάρχει η δυνατότητα, ακόμη και εθελοντικής φιλοξενίας σε σπίτια συνδημοτών μας για έξι μήνες όπως ορίζει ο νόμος, όπως κάναμε και το 1994 με τα θύματα του πολέμου της Σερβίας. Εγώ πρώτος διαθέτω το σπίτι μου για έναν πρόσφυγα, εφόσον γίνει μια τέτοια κατανομή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου