Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ...

Χολαργός , 19 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για τον καθαρισμό & αποψίλωση χώρων  πρασίνου

Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχθεί πολλά παράπονα από συμπολίτες μας για καθυστέρηση καθαρισμού και αποψίλωσης των χώρων πρασίνου του Δήμου μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι:

Μολονότι διαθέτουμε ελάχιστους Κηπουρούς και Εργάτες Καθαριότητας, τους τελευταίους μήνες δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους καθαρισμούς Σχολείων, Αθλητικών χώρων, Παιδικών Σταθμών, εγκαταστάσεις Προσκόπων και των δύο Κοιμητηρίων, ενώ παράλληλα, αφαιρέθηκε βλάστηση που εμπόδιζε  τις πινακίδες σήμανσης και έχουν κοπεί ριζοχώματα από δέντρα πεζοδρομίου.
Επίσης πραγματοποιήσαμε αποψιλώσεις και κοπή χόρτων κλάδεμα υψηλόκορμων δέντρων, καθώς και σε μουριές, ελιές, ακακίες, πεύκα κλπ.
Αναμφισβήτητα όμως, ειδικά φέτος, λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την υπερβολική βλάστηση των χόρτων.
Τον τελευταίο μήνα τα συνεργεία του Δήμου μας έχουν καθαρίσει όλες τις πλατείες και τους μεγάλους δρόμους, τόσον στον Παπάγου, όσο και στο Χολαργό.
Στις 26 Απριλίου 2015 o Δήμος μας συμμετείχε στην πανελλαδική εθελοντική δράση “Let’s do it Greece”.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσα από αυτή τη δράση, ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω του εθελοντισμού.
Στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες (ΔΑΠΑΧΟ), Πρόσκοποι, Μαθητές, εθελοντές συμπολίτες μας, αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου μας καθάρισαν και αποψίλωσαν τα χόρτα μέρους του μεγάλου Πάρκου Παπάγου και στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού το Άλσος έναντι του Δημαρχείου.

Επιπλέον:
α) Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης, στις 13/05/2015 προσλάβαμε 20 Εργάτες με δίμηνη σύμβαση. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς χρησιμοποιούνται καθημερινά για τον καθαρισμό και κοπή των χόρτων, σε πρασιές και κοινόχρηστους χώρους και οι υπόλοιποι στην Καθαριότητα και την αποκομιδή κλαδιών.
β) Ο Δήμος μας κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υπ΄αριθμ. 551/11-05-2015 απόφαση Δημάρχου, ανέθεσε στη μειοδότρια εταιρεία την αποψίλωση και καθαρισμό των χόρτων, κυρίως του περιαστικού πρασίνου, αλλά και του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, του Λόφου Τσακού, του Άλσους Ναυαρίνου κλπ. Η σύμβαση  υπογράφτηκε στις 15/05/2015 και εντός της εβδομάδας τα ιδιωτικά συνεργεία θα ξεκινήσουν εκτεταμένες αποψιλώσεις και καθαρισμούς με την εποπτεία των στελεχών της Δ/νσης ΠΕ.ΚΑ.ΠΡΑ.
γ) Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), θα συνδράμει και αυτός με  δικά του συνεργεία στον καθαρισμό κυρίως του Υμηττού.
δ) Σημαντική είναι όμως και η συμβολή των εθελοντών δασοπυροσβεστών (ΔΑΠΑΧΟ), οι οποίοι πριν 20 ημέρες ξεκίνησαν και καθαρίζουν διάφορους χώρους πρασίνου, όπως το μικρό άλσος Πίνδου Αργυροκάστρου, στο τέρμα της οδού Ζησιμοπούλου κλπ.



Θανάσης Αυγουρόπουλος
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,

Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

2 σχόλια:

  1. KALA NA PAUOYN OI PAPAGIVTES POY TA FIDIA .....TOYW TRVNEW UELANE ANYPARKTOYS PARTE TOYW KAI SKASTE ....TI NA SOY KANEI O AYGOYROPOYLOS???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνος που δουλεύει πραγματικά είναι ο Θανάσης....Όλοι οι υπόλοιποι είναι μόνο για φωτογραφίες με γκόμενες καθώς και για ....κλωτσιές πολλές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή