Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Ο ΝΟΜΟΣ «ΒΟΡΙΔΗ» ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ! ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ! 4.500 ΝΕΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ… ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες από τη συνεργάτιδά μας Αλίκη Καλλή
Ένα σύνθημα, μια φωνή.
Ανάστατοι γονείς και δάσκαλοι με την κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας Vodafone, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως  7 πάνω από το σούπερ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ. Στις 28 Μαΐου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο σημείο αυτό,  όπου γονείς, ο σύλλογος εκπαιδευτικών  ΠΕΡΙΚΛΗΣ, περίοικοι αλλά και πολιτικά πρόσωπα απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση της κεραίας!  
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της Ελένης Μανολοπούλου η οποία κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δήλωσε: «Έχω παιδί με αυτοάνοσο νόσημα και έχουμε ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια. Αν δεν γίνει κάτι...

με την κεραία θα ανέβω η ίδια να την σπάσω και ας αντιμετωπίσω τη φυλάκιση. Από το μπαλκόνι μου βλέπω αυτή την κεραία, βρίσκεται στο ίδιο ύψος».  
Κάτοικοι και δημότες διαμαρτύρονται και ζητούν την απομάκρυνση της κεραίας δίπλα από τα σχολεία των παιδιών τους αλλά ποιος τους ακούει; Ο νόμος "Βορίδη" όπως καταγγέλθηκε στο ΔΣ φτιάχτηκε στα μέτρα των εταιρειών!
Παρόμοια θέση εξέφρασε εκπρόσωπος του συλλόγου “O Περικλής”: «Να φύγουν οι κεραίες! Θεωρούμε πως η νομοθεσία λειτουργεί προς όφελος των πολυεθνικών και των εταιριών. Οι εταιρίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους βάζουν παντού κεραίες, ενώ παράλληλα ο νόμος «Βορίδη» τις ευνοεί. Πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση άμεσα. Η συλλογή υπογραφών δεν λύνει το πρόβλημα. Οι κεραίες βλάπτουν την υγεία και η υγεία μας είναι πάνω από τα κέρδη».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη επισήμανε : «Είναι ένα μεγάλο ζήτημα το θέμα των κεραιών, όπου επικρατεί παρανομία και αναρχία στον τομέα αυτό. Η ιονίζουσα ακτινοβολία είναι βασικός παράγοντας ρύπανσης. Υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο αλλά και την πολιτική ηγεσία  να γίνει ένας νόμος ο οποίος να θεσπίζει όρια, όπως την ελάχιστη απόσταση, τη σήμανση στους χώρους που υπάρχουν κεραίες και να ελέγχεται και το πολεοδομικό κομμάτι. Έχει κατατεθεί ερώτηση για μια αντίστοιχη περίπτωση στο Μαρούσι, ενώ την Τετάρτη θα έχουμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Σπίρτζη».

ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο  που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου, αυτή τη φορά από τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργούν στους κατοίκους οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η δημοτική αρχή ζητάει:
1. Δημιουργία μητρώου κεραιών στο δήμο.
2. Αποστολή αιτημάτων προς την εθνική εταιρία ατομικής ενέργειας για μέτρηση της εκπεμπόμενης ενέργειας .
3. Αποστολή αιτημάτων προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση μετρητών σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
4. Διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή έγκριτων και εξειδικευμένων επιστημόνων, νομικών στα ζητήματα κινητής τηλεφωνίας με σκοπό της προστασία της υγείας από την εκπομπή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά και για τη σωστή χρήση των κινητών τηλεφώνων.
5. Διανομή ενημερωτικού εντύπου στους δημότες Παπάγου -  Χολαργού σχετικά με τη σωστή χρήση κινητών τηλεφώνων και την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
6. Με γνώμονα το καθήκον για την προστασία της υγείας των πολιτών μας και ιδιαίτερα τον παιδιών, να αποσταλεί άμεσα αίτημα στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο αδειοδότησης εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας ώστε το πλαίσιο αυτό να είναι σαφές και  σύμφωνα με τις παραδοχές των αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του οικείου δήμου πριν προχωρήσει η αδειοδότηση, καθώς και να απαγορευτεί η αδειοδότηση για εγκατάσταση σε  απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πλατείες κτλ.
7. Την παροχή νομικών συμβουλών και  δωρεάν από την νομική υπηρεσία του δήμου, προς όλους τους κατοίκους για άσκηση έννομων μέσων
8. Δημιουργία στον επίσημο ιστότοπο του δήμου, ειδικό λινκ με πλήρη στοιχεία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στο δήμο καθώς, και στο πεδίον24.gr  όπου πραγματοποιείται συνεχής ενημέρωση του κοινού για τα επίπεδα της ακτινοβολίας.
9. Πραγματοποίηση χαρτογράφησης των σημείων που υπάρχουν κεραίες στον δήμο και ο συγκεκριμένος χάρτης να αναρτηθεί στη σελίδα του δήμου.
«Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το θέμα και να προχωρήσουμε δικαστικά. Πρέπει να υπάρξει και να τηρηθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα», τόνισε από την πλευρά του ο  Γιώργος Ρεμούνδος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
43 κεραίες υπάρχουν στο δήμο σύμφωνα με πολύ πρόσφατα στοιχεία οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν.
«Σωστά αυτά τα οποία λέει ο δήμαρχος, αλλά δυστυχώς το νομικό πλαίσιο είναι ασθενικό, ο νόμος είναι στο πλευρό των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας χαρακτήρισε τις κεραίες πιθανά καρκινογόνες. Ο νόμος 2053 άφησε το περιθώριο δύο ετών, όσες κεραίες δεν τοποθετήθηκαν νομίμως εν τέλει να νομιμοποιηθούν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κώστας Τίγκας, καθώς  έκανε λόγο και για καμουφλαρισμένες κεραίες, πίσω από ηλιακούς θερμοσίφωνες, πινακίδες κτλ.. Επίσης  πρόσθεσε ότι «η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υπέβαλε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, παλαιότερα περνούσε από το δημοτικό συμβούλιο  για να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα η γνώμη του συμβουλίου, αλλά είχε εν τέλει  γνωμοδοτικό. Πρέπει η κοινωνία και ο δήμος σαν μια γροθιά να πάμε κόντρα στο νόμο».
 
από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν "πνίξει" τις πόλεις του Χολαργού-Παπάγου
Σύμφωνα με τον Περικλή Ζήκα, σε αναμονή για αδειοδότηση βρίσκονται αυτή τη στιγμή χιλιάδες κεραίες, για την ακρίβεια 4.500 χιλιάδες κεραιοσυστήματα. Οι εταιρίες κατευθύνονται πλέον στη λογική πύκνωσης των κεραιοσυστημάτων χαμηλότερης έντασης εκπομπής. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να προστεθούν κάποιες χιλιάδες ακόμη κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, τα όρια που ισχύουν στην υπάρχουσα νομοθεσία είναι αρκετά υψηλά και δεν δημιουργούν εμπόδια στις εταιρίες. Το 2012 ο τότε υπουργός Μάκης Βορίδης οριοθέτησε τον υπάρχοντα νόμο, ενώ ταυτόχρονα θέσπισε τη συγκρότηση του παρατηρητηρίου ελέγχου της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Επιπλέον ο Περικλής Ζήκας από την πλευρά του έθεσε το ερώτημα: «Λέτε να το είχε κάνει αυτό ο κύριος Βορίδης και να δημιουργούσε πρόβλημα στις εταιρίες την ώρα που έχει διαμορφώσει ολόκληρο πλαίσιο για τα συμφέροντα των εταιριών; Σε καμία περίπτωση».
Ο Γιάννης Κεχρής με τη σειρά του τόνισε  «Αρνούμαι να γίνω θεατής αυτού του θεάτρου της υποκρισίας. Ακολουθούμε ακόμη μια φορά την πεπατημένη ενός λαϊκισμού. Είχαμε πάρει αποφάσεις από το 2013 οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν». Ως απάντηση του στον Δήμαρχο για την απουσία του παλαιότερα, σε αντίστοιχο ζήτημα κεραίας σε Δ.Σ. του δήμου δήλωσε πως,  λόγω της ιατρικής του ιδιότητας και ως εκδότης επιστημονικού εντύπου έδωσε τη δική του μάχη για την ενημέρωση και προφύλαξη των πολιτών για το ζήτημα.

Ο Χάρης Κιουγιουμτζόπουλος υποστήριξε πως οι εταιρίες χρησιμοποιούν απαρχαιωμένο σύστημα κεραιών και ότι δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση η αντικατάστασή του. «Να γίνει αρχιτεκτονική μελέτη εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία. Να δοθεί αξία στο περιβάλλον», κατέληξε παρακινώντας τη δημοτική αρχή να διερευνήσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης με σκοπό την αντικατάσταση της υπάρχουσας τεχνολογίας και δημιουργίας ψηφιακού συνδέσμου στα διοικητικά όρια του δήμου..
Ο Δημήτρης Νικολάου ζήτησε να εξεταστεί η νομιμότητα των κεραιών. «Θα φέρω το θέμα στη Βουλή μέσω των Ανεξάρτητων Ελλήνων», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.
Με τη σειρά της η Χριστίνα Πολυκαλά υποστήριξε:  «Πρέπει να εμπιστευτούμε τους ειδικούς. Είναι γνωστό από παλιά ότι όσο απέχει η κεραία τόση μεγαλύτερη είναι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα. Πρέπει με ψυχραιμία να δούμε και να σκεφτούμε πως δίνοντας ένα κινητό στα παιδιά μας έχουμε βαθμό ευθύνης».  
Ο κύριος Καλιγέρης, κάτοικος Χολαργού επισήμανε πως θα πρέπει η τεχνική υπηρεσία και η νομική υπηρεσία να ελεγχθούν και να ζητήσουν αυτοψία. Επιπλέον τόνισε ότι « Στη Γαλλία τα όρια της ακτινοβολίας είναι εικοσαπλάσια από εκείνα της Ελλάδας».
Η κυρία Τζώρτζου εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»  γνωστοποίησε το ψήφισμα του συλλόγου με αιτήματα την απομάκρυνση της κεραίας, αλλά και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.  «Για να έχουμε κινητή τηλεφωνία, η λύση είναι τα συστήματα μικροκυψελών, πράγμα  δαπανηρό για τις εταιρίες.  Απαντάμε: η υγεία πάνω από τα κέρδη».
Ο σύλλογος Γυναικών Χολαργού – Παπάγου με επιστολή του στο Δ.Σ. δήλωσε την υποστήριξη και συμμετοχή του στον αγώνα για την απομάκρυνση των κεραιών.
«Θα πρωτοστατήσει στις δικαστικές προσφυγές η δημοτική αρχή», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος. Σύσσωμη  η δημοτική αρχή στηρίζει το δικαίωμα στην υγεία των πολιτών. Τα μέλη του Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" σε συνεργασία με γονείς και κατοίκους καλεί  τους πολίτες να υπογράψουν με σκοπό την συλλογή 5.000 υπογραφών για την άμεση κατάργηση του νόμου!


5 σχόλια:

  1. Ρε απατεώνες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οχι Αντιπολίτευση . Να μαζευτούμε όλοι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ Ζήκα και να πάμε έξω από το Μαξίμου να τους τα ψάλουμε αφού τόσο πολύ σας πήρε ο πόνος για τα προβλήματα της πόλης μας . Ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην Σερίφου και ο άλλος στην Φανερωμένης κοντά στο 4ο Δημοτικό είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τα παιδιά μας [καρκίνος] . Έχω την εντύπωση ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ Ζήκα ότι όταν έπεσε ο κεραυνός πριν μερικά χρόνια στον Υποσταθμό της ΔΕΗ στην Σερίφου και μας ρήμαξε όλους δεν πρέπει να πήρες είδηση .......Η κυρία Καφαντάρη ας μας πει για τις εκατοντάδες παράνομες κεραίες στον Υμηττό που κατέστρεψαν το περιβάλλον και την υγεία μας και κάνει το κορόιδο επειδή κυβέρνηση είναι ο Συριζα . Η υποκρισία των θολο αριστερών δεν έχει όρια . Εδώ πουλάνε κάναβη , χόρτο και μαριχουάνα με την ευγενική χορηγία του Συριζα στα σχολεία του Χολαργού και αυτοί μας κάνουν μαθήματα διαφορετικότητας , πως θα πηδάει ο ένας τον άλλο με την ανοχή συλλόγων και των ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΨΕΥΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ . ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε απατεώνες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οχι Αντιπολίτευση . Να μαζευτούμε όλοι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ Ζήκα και να πάμε έξω από το Μαξίμου να τους τα ψάλουμε αφού τόσο πολύ σας πήρε ο πόνος για τα προβλήματα της πόλης μας . Ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην Σερίφου και ο άλλος στην Φανερωμένης κοντά στο 4ο Δημοτικό είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τα παιδιά μας [καρκίνος] . Έχω την εντύπωση ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ Ζήκα ότι όταν έπεσε ο κεραυνός πριν μερικά χρόνια στον Υποσταθμό της ΔΕΗ στην Σερίφου και μας ρήμαξε όλους δεν πρέπει να πήρες είδηση .......Η κυρία Καφαντάρη ας μας πει για τις εκατοντάδες παράνομες κεραίες στον Υμηττό που κατέστρεψαν το περιβάλλον και την υγεία μας και κάνει το κορόιδο επειδή κυβέρνηση είναι ο Συριζα . Η υποκρισία των θολο αριστερών δεν έχει όρια . Εδώ πουλάνε κάναβη , χόρτο και μαριχουάνα με την ευγενική χορηγία του Συριζα στα σχολεία του Χολαργού και αυτοί μας κάνουν μαθήματα διαφορετικότητας , πως θα πηδάει ο ένας τον άλλο με την ανοχή συλλόγων και των ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΨΕΥΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ . ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ . ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΝΟΧΗ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΤΕΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα εδω κυριε που γραφετε παραπανω, ειναι η συγκεκριμενη κεραία και μονο αυτο.Επισης δεν κοστίζει κατι να υπάρχει ενα επίπεδο στο σχολιασμό.Ακομα και αν αυτα που λετε ειναι σωστα χανετε το δικιο σας με τον τροπο που εκφραζεστε.αν διαβασετε προσεκτικα και ψαξετε για το θεμα θα καταλαβετε ποσο απανθρωπος ειναι ο νομος βοριδη σχετικα με τις κεραιες.γι αυτο δεν λετε κατι,ετσι?εξάλλου μην ξεχναμε οτι τις κεραίες στον Υμηττό αλλες κυβερνησεις τις τοποθετησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει κάθε μορφή παρανομίας όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις . Γύρω από το 4ο Δημοτικό σχολείο υπάρχουν ΔΥΟ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ που σκορπίζουν ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. Ανάμεσα υπάρχει το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ και τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε θανατηφόρα ακτινοβολία . Απορώ αυτή η περίεργη επιτροπή απομάκρυνσης της κεραίας δεν καταλαβαίνει τον ΚΙΝΔΥΝΟ από τους υποσταθμούς όταν πριν από χρόνια ο κεραυνός στον υποσταθμό κατάστρεψε εκατοντάδες νοικοκυριά και η πολυκατοικία που είναι δίπλα παραλίγο να πάρει φωτιά . Μια γυναίκα η Λίζα Χ . είχε τυφλωθεί για 24 ώρες . Η φαρμακοποιός που έμενε εκεί είχε κάνει μια συγκλονιστική αφήγηση [ Νόμιζα ότι θα καιγόμουν ΖΩΝΤΑΝΗ όταν μια τεράστια λάμψη μπήκε στο σπίτι μου και κατάστρεψε τα πάντα] . Εάν αυτό δεν είναι ΘΕΜΑ τότε πιο είναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και είναι θέμα και αυτό και μάλιστα πολύ σοβαρό!το μόνο που ανέφερα είναι πως αυτό το ρεπορτάζ αναφέρεται σε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας,στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και στο ΔΣ που πραγματοποιηθηκε γι αυτό το λόγο! Παρακάλεσε απλώς να μην χάνουμε το επίπεδό μας όταν σχολιάζουμε! Δεν αντιλέγω στο ότι ολες οι κυβερνήσεις μεροληπτικά εις βάρος του πολίτη! Φυσικά και το κάνουν σχεδόν πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή