Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! 4ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 3ΧΡΟΝΟΥ ΑΙΛΑΝ!

Δύο εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο του 3χρονου Αϊλάν και του 5χρονου αδελφού του Γκαλίπ, ακόμη ένα παιδί έχασε τη ζωή του στην...


προσπάθεια να ξεφύγει από τον πόλεμο στη Συρία.

Πρόκειται για ένα 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε την Παρασκευή σε παραλία του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο. 

Οι φωτογραφίες του νεκρού παιδιού κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω Twitter. Η βάρκα βούλιαξε -άγνωστο πώς- και η μικρή δεν κατάφερε να σωθεί. Το άψυχο κορμάκι της ξεβράστηκε στην ακτή, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, Τούρκοι λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, εκ των οποίων οκτώ παιδιά, που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.





Την περασμένη Τρίτη 22 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω.

Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 έχουν διασωθεί από την ακτοφυλακή.

Ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει δεχθεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους από την αρχή του συριακού εμφυλίου πολέμου, το 2011, και έχει δαπανήσει περίπου 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια (6,6 δις ευρώ).

Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα στην περιοχή της Αδριανούπολης (Εντιρνέ, βορειοδυτική Τουρκία) με την ελπίδα να φθάσουν οδικώς στην Ελλάδα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι τουρκικές Αρχές τούς απαγορεύουν την πρόσβαση στα σύνορα, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων.


zougla.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου