Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

Νέα "κύματα" λαθρομεταναστών και προσφύγων μας ετοιμάζει η Τουρκία αυτή τη φορά από τα χερσαία σύνορα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, και οι θάλασσιες διαδρομές θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα πολύνεκρα θανατηφόρα ναυάγια που τις καθιστούν απαγορευτικές...
Σε επιφυλακή βρίσκονται στρατός, αστυνομία και Περιφέρεια στον Έβρο, για να ελέγξουν το πιθανό κύμα λαθρομεταναστών και προσφύγων που ενδέχεται να επιχειρήσουν να μπουν στην Ελλάδα διασχίζοντας τα σύνορα με την Τουρκία.
 
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, μιλώντας στον «Ξάνθη FM100»: «είμαστε σε ακραία επιφυλακή γιατί εκτιμούμε ότι η έλευση του χειμώνα και των ακραίων καιρικών φαινομένων θα σταματήσει τις μετακινήσεις προς τα νησιά και θα έχουμε μεγάλες πιέσεις στον Έβρο, και αυτό μας ανησυχεί».
 
Ο περιφερειάρχης διευκρινίζει πως η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν αποτελεί, φυσικά, προορισμό των μεταναστών μιας και αυτοί κατευθύνονται στην Βόρεια Ευρώπη και τις εκεί χώρες.
 
Ωστόσο, εκτιμά πως η απόφαση της Γερμανίας να μην δέχεται μετανάστες και ο φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αλλάζει πλήρως το τοπίο, όπως αναφέρει το thrakitoday.
 
«Παρακολουθώ στενά το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και το σίγουρο είναι πως τα μέτρα πρέπει να ενταθούν. Ο φράχτης είχε γείρει και από την πληροφόρηση που έχω ανασηκώθηκε σχεδόν σε όλα του τα σημεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Γιώργος Παυλίδης.
 
Για να προσθέσει πως "εκεί ο Έβρος δεχόταν τις μεγαλύτερες πιέσεις γιατί είναι χερσαίο το έδαφος στην περιοχή του φράχτη και με την ύπαρξη αυτού δεν είναι εφικτό το να περάσεις". 
 
Εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία πέρασαν τη νύχτα στην ύπαιθρο κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, όπου τους σταμάτησε η αστυνομία αναφέρει το Business Insider.
 
Σωροί σκουπιδιών και αυτοσχέδιες τέντες υπήρχαν κατά μήκος του δρόμου κοντά στην πόλη Edirne, 17 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας τοποθέτησαν ακόμα και κάγκελα για να αποτρέψουν την πρόσβαση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ακινητοποίησαν και τα λεωφορεία που έρχονταν από την Κωνσταντινούπουλη στην Edirne.
 
Αφού πέρασαν μία κρύα νύχτα κάτω από τα αστέρια και καθώς με το φως της ημέρας η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, πολλές οικογένειες οδηγήθηκαν πίσω στην Κωνσταντινούπουλη, όμως αρκετοί μετανάστες επέμεναν να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα με κάθε τρόπο.
 
«Είμαι νέος, είμαι δυνατός, αν καταφέρω να φτάσω στην Ευρώπη μπορεί να έχω μία καλύτερη ζωή, έχουμε εκπαίδευση και δεν υπάρχει τίποτα για εμάς εδώ στην Τουρκία» ανέφερε ο 25χρονος Saleh από το Χαλέπι της Συρίας, που είναι ηλεκτρονικός μηχανικός.
 
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες στη Συρία και το Ιράκ, αλλά η έλλειψη δουλειών και η προσδοκία για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη κάνει πολλούς να θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα, και στο πέρασμά τους βρίσκεται η Ελλάδα.
 
Ο R.T.Erdogan κατηγορεί για την προσφυγική κρίση τον Bashar Al Assad και όχι το μερικώς ελεγχόμενο από τον ίδιο, ΙSIL.
 
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο κορμάκια παιδιών και γυναίκες να ξεβράζονται στις ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου χωρίς να έχουν καμία βοήθεια» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μία ομιλία του στην Άγκυρα, αλλά να επιτρέπει επί σειρά ετών τον ανεφοδιασμό των ισλαμιστών οι οποίοι σκοτώνουν και διαμελίζουν χιλιάδες αμάχους στη Συρία και καταστρέφουν την ανθρώπινη Ιστορία, αυτό δεν τον ενόχλησε καθόλου.
 
«Η λύση για αυτή την κρίση είναι να ρίξουμε το τυραννικό καθεστώς της Συρίας» αποφάνθηκε ο Erdogan, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τον πραγματικό του στόχο και γιατί γίνονται όλα αυτά.
 
Οι λαθρομετανάστες τελευταία προτιμούν τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας, λόγω των πολλών θανάτων στη θάλασσα. Μόνο την Τρίτη χάθηκαν 22 ανθρώπινες ζωές, όταν η υπερφορτωμένη βάρκα που επέβαιναν, ανατράπηκε.
 
 
V1
V2
V3

V4V5
Aνησυχία όμως υπάρχει και για το ποιοι είναι οι "προσφυγες" αληθινοί και μη που εισέρχονται στην χώρα μας. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δέιτε ένα μικρό παιδί να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση του "κοψίματατος του λαιμού" και ενώ βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος καθώς το βίντεο προέρχεται από την Ουγγαρία.
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου