Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (;). ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 50 ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ...ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

Ο Τσίπρας μίλησε στον Κλίντον για...κάτω από το τραπέζι λεφτά που δίνονται στην Ελλάδα για να πλουτίσουν οι διεφθαρμένοι! Μόνο, που στην περίπτωση που καταγράφει το ρεπορτάζ του Σωτήρη Σκουλούδη (zougla.gr) πρόκειται για καταγγελλόμενη διαφθορά την οποία καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι προκειμένου να....
πλουτίσουν όσων τα οικόπεδα απαλλοτριωθούν στην Πελοπόννησο έναντι εξωφρενικών αντικειμενικών αξιών! Προφανώς, αν όλα αυτά ισχύουν, εκτός από από τους προαναφερόμενους θα κερδίσουν μεγάλα ποσά και όσοι σχεδίασαν την κομπίνα (βλέπε μίζες...). 
Διαβάζουμε το ρεπορτάζ του Σωτήρη Σκουλούδη για να καταλάβουμε ποια διαφθορά υπάρχει ακόμη στη χώρα:

Οργή και απόγνωση έχει προκληθεί σε ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοίκους διαφόρων περιοχών της Πελοποννήσου, οι οποίοι είδαν τις αντικειμενικές αξίες των περιουσιών τους να… εκτοξεύονται σε παράλογα επίπεδα, ακόμα και 20 φορές πιο ψηλά από την πραγματική, εμπορική τους αξία! Και φυσικά, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν επί των περιουσιών τους ή για τη μεταβίβασή τους ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ποσό που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην αξία τους.
Ορισμένοι πλουτίζουν με βάση ακίνητα ελάχιστης πραγματικής αξίας, και αντιστρόφως άλλοι έχουν να καταβάλλουν μια περιουσία για εκτάσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, παραμένουν εντελώς αναξιοποίητεςΌπως καταγγέλλουν, η υπερτιμολόγηση αυτή έγινε προκειμένου να καταβληθούν υπέρογκες αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων των οποίων οι περιουσίες απαλλοτριώθηκαν από το Δημόσιο για την κατασκευή οδικών αξόνων, με συνέπεια να επιβαρύνεται το Δημόσιο με τεράστια ποσά, καθώς και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα αγροτεμάχια δεν απαλλοτριώνονται. 

Μια υπόθεση με οσμή τεράστιου σκανδάλου, όπου ορισμένοι πλουτίζουν με βάση ακίνητα ελάχιστης πραγματικής αξίας, και αντιστρόφως άλλοι έχουν να καταβάλουν μια περιουσία για εκτάσεις που σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν εντελώς αναξιοποίητες. 

Ο Γ.Ρ. και η αδερφή του είναι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου με πραγματική αξία που δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ (τιμή προ κρίσης) και τους επιβλήθηκε φόρος… 46.000 ευρώ! Οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή και άλλα κυβερνητικά όργανα), στην οποία καταγγέλλουν «κακουργηματική απάτη κατά του Δημοσίου και κατά 500.000 φορολογουμένων».

Διαβάστε τη μήνυση που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:












Στο κόκκινο πλαίσιο, η μεγάλη διαφορά μεταξύ της δηλωμένης αξίας του ακινήτου και της εκτίμησης των αρμοδίων, που είχε ως συνέπεια την επιβολή τεράστιου φόρου για... ένα κομμάτι αναξιοποίητης γης...



Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου