Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΒΟΥΛΗ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο κύβος ερρίφθη καθώς την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου να στείλει στρατό στη Συρία ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν...
Ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι το σώμα "άναψε" το «πράσινο φως» στον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατό προς ενίσχυση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ίδιου
 
Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου "η απόφαση ήταν ομόφωνη με 162 ψήφους υπέρ. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο η ρωσική Αεροπορία εναντίον του ISIL κατόπιν αιτήματος του προέδρου Μ.Άσαντ.
 
"Στόχος της επιχείρησης είναι η στήριξη του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ στον αγώνα του εναντίον των ισλαμιστών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης διάρκειας και δεν θα αναφερθούν τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν. Θα ενημερώσουμε όλους τους εταίρους εντός της ημέρας"
 
Είναι η πρώτη επίσημη πλέον επέμβαση της Ρωσίας μακριά από τα σύνορα της χώρας από το 1989 όταν η πρόγονη μορφή του σημερινού ρωσικού κράτους, η Σοβιετική Ένωση αποχωρούσε οριστικά από το Αφγανιστάν.
 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου