Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΚΠΗΠΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
"Η μόνη πλέον υπερδύναμη είναι η Ρωσία και ο Μ.Ομπάμα παρέδωσε το σκήπτρο του ισχυρότερου ηγέτη στον Β.Πούτιν και αυτός με μεγάλη....


προθυμία το σήκωσε" και "η Ρωσία θα καταρρίψει ένα αμερικανικό drone γιατί ξέρει ότι μπορεί και δεν θα κάνουμε τίποτα γι'αυτό" αναφέρει σε άρθρα της η Νew York Post, εμφανίζοντας τα δείγματα ηττοπάθειας που κατατρέχουν τις ΗΠΑ μετά την ρωσική επέμβαση στην Συρία. 

Η Μόσχα από το 1990 που άρχισε η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης είχε να πραγματοποιήσει μια τόσο αυτοκρατορική προβολή ισχύος στα παγκόσμια γεωπολιτικά δρώμενα, και έχει προκαλέσει ένα σοκ στους Αμερικανούς και μια θραύση της εικόνας που οι ίδιοι είχαν για τον εαυτό τους ότι χωρίς την δική τους άδεια τίποτε δεν γίνεται και στις πέντε ηπέιρους. 

Το χειρότερο όμως για τις ΗΠΑ δεν είναι η δική τους ηττοπάθεια αλλά το γεγονός ότι την αδυναμία τους την είδαν πλέον και όλες οι χώρες του πλανήτη, και γνωρίζουν ότι υπάρχει το αντίπαλο δέος. 

Κατά την ΝΥ Ροst o Μ.Ομπάμα μίλησε στην Γενική Συνέλευση τυο ΟΗΕ για την "διεθνή τάξη" και ότι αυτή θα επικρατήσει στο μέλλον την ίδια στιγμή που ο Ρώσος προεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε την δημιουργίας ενός ευρύτατου διεθνούς συνασπισμού για να πολεμήσει την ISIS στη Συρία και στο Ιράκ. 

"Και ποιος θα ηγείται αυτού του συνασπισμού; Μα ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος" σχολιάζει η εφημερίδα. 

Kαι συνεχίζει δείχνοντας το πόσο σοκαρίστικαν όλοι στις ΗΠΑ από την αποφασιστικότητα του Β.Πούτιν και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να επέμβουν στην Συρία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η ρωσική πολεμική μηχανή παραμένει ακόμα πολύ ισχυρή με άμεσες προοπτικές στα επόμενα τρια χρόνια να γίνει κατά πολύ ισχυρότερη: 


"Το νεό στρατηγικό στοίχημα του Β.Πούτιν ίσως να είναι η διαταγή κατάρριψης ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω από την Συρία. Εάν είμαστε τυχεροί θα είναι μη επανδρωμένο για να κάνει την δήλωσή του. Αλλά μπορεί να είναι και επανδρωμένο, καθώς ο Β.Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι ο Μ.Ομπάμα δεν θα απαντήσει στρατιωτικά, γιατί θα αποδεχθεί την ρωσική εξήγηση ότι η κατάρριψη ήταν μια παρεξήγηση. Γιατί ο Β.Πούτιν να πάρει τέτοιο ρίσκο; 

Γιατί βλέπει ότι είναι μικρό. Γιατί θέλει τις ΗΠΑ εκτός της περιοχής και την Ρωσία μέσα. Γιατί η απουσία αμερικανικής στρατιωτικής απάντησης θα διαβαστεί παγκοσμίως σαν μια αμερικανική ήτα και υποχώρηση και μια ρωσική νίκη. 

Γιατί καταλαβαίνει ότι η απουσία αντιποίνων θα συντρίψει το αμερικανικό ηθικό, και γιατί απολαμβάνει να ταπεινώνει τον Αμερικανό πρόεδρο, και επειδή ο Β.Πούτιν δεν είναι κολεγιόπαιδας και δεν ξέρει από καλούς τρόπους στο τραπέζι, οι δυτικές ελίτ συνεχίζουν,ακόμα και τώρα να υποτιμούν την εφυία του,και το στρατηγικό του όραμα, και την αποφασιστικότητά του." 

Ο αμερικανικός Τύπος δίνει το στίγμα του μεγαλύτερου φόβου που διακατέχει το βαθύ αμερικανικό κράτος. Ότι θα φανούν στον κόσμο "μαλακοί" και δεν θα τους υπολογίζουν πλέον όπως πριν. 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου