Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "52,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ..."

"52,3 εκατομμύρια ευρώ, έχασε η δημοτική αρχή από προγράμματα του ΕΣΠΑ στον ένα χρόνο της θητείας της", σύμφωνα με όσα είπε στο ετήσιο απολογισμό της παράταξης "Συνεργασία για τις 8Προτάσεις" ο επικεφαλής κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.
Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος παρουσίασε ένα – ένα τα....

προγράμματα «PROGRESS», “Υγεία για την Ανάπτυξη 2014-2020”, «Erasmus+», «Δημιουργική Ευρώπη», «HORIZON 2020» «COSME», «Life, 2014-2020», «Ευρώπη για τους πολίτες», «Δικαιώματα και Ιθαγένεια, 2014-2020», «ΠΕΠ Αττικής» «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  και «INTEREG MED», με τους προϋπολογισμούς τους και τα ποσά που θα μπορούσε να αντλήσει ο δήμος μας ανά έργο και με τα οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις για σχολεία, πεζοδρόμια, καθαριότητα, παιδικές χαρές και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ιστορική αναδρομή που έκανε ο επικεφαλής της «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις», για την προσπάθεια της παράταξης να βοηθήσει και να ενημερώσει την δημοτική αρχή για να μη χαθούν τα χρήματα που μπορούσε να αντλήσει.

Αμέσως μετά τις εκλογές, στις 4 Ιουνίου 2014 δημοσίευσε επιστολή που πρότεινε στον δήμαρχο να επισκεφθεί τις διαχειριστικές αρχές για να ενημερωθεί, στις 4 Ιουλίου 2014 πρότεινε την δημιουργία άτυπου συμβουλίου παρατάξεων για να βοηθήσουν όλοι μαζί με τις γνώσεις τους να μην χαθούν τα χρήματα, στις 20 Αυγούστου δημοσίευσε τις απαραίτητες μελέτες που χρειάζονταν να γίνουν για να πάρει ο δήμος τα χρήματα και στις 21 Σεπτεμβρίου πρότεινε ενημερωτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι η δημοτική αρχή έχει άγνοια των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είπε ο κ. Κουγιουμτζόπουλος, όπως το είχαν προβλέψει, η δημοτική αρχή έφερε για το 2016 το μικρότερο πρόγραμμα έργων και μελετών της τελευταίας τριακονταετίας, στερώντας από τους δημότες 52,3 εκατομμύρια ευρώ, υπηρεσίες και υποδομές που δικαιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία.

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ !!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ 55 ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΕΙ. Ο ΔΕ ΜΑΛΗΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ. ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ !!! ΧΑΧΑΧΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκριβώς όπως τα λέει ο Κουγιουμτζόπουλος είναι.Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει και δεν θέλει να μάθει.Οσο περνά ο καιρός αυτή η αδυναμία της θα φαίνεται όλο καο πιο πολύ,μόνο που θα την πληρώσουν οι δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή