Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΩΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ! ΣΠΕΥΔΕΙ Η ΕΥΠ!

Βρέθηκαν στο κινητό του φωτογραφίες και βίντεο με οπλισμό και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους - Δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό το Λιμενικό.

Στη σύλληψη ενός υπόπτου ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το....


Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν την Τρίτη άντρες του Λιμενικού στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν πρόσφυγα από τη Συρία ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος. Στις αρχές σήμανε συναγερμός μόλις εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του άντρα φωτογραφίες και βίντεο με οπλισμό και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους!

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και αναφορές που τονίζουν ότι πρόκειται για διακινητή και όχι για Σύρο πρόσφυγα. Για την ώρα ο ύποπτος κρατείται στο Λιμεναρχείου Καλύμνου, ενώ στο νησί έφτασε το βράδυ και κλιμάκιο της ΕΥΠ με αραβόφωνο μεταφραστή προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Πάντως, επειδή το γεγονός ότι έχει στο τηλέφωνό του βίντεο και εικόνες του Ισλαμικού Κράτους δεν μπορεί να αποδείξει πως ο Σύρος έχει στην πραγματικότητα σχέση με τους τζιχαντιστές, οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τώρα να ελέγξουν τις κινήσεις και τις κλήσεις που έκανε τις τελευταίες ώρες και ημέρες, σε μια προσπάθεια να βρουν με ποιον ή ποιους επικοινώνησε.

Πάντως, ανώτερες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ανέφεραν αργά το βράδυ της Τρίτης πως δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ακόμη ότι δύο διακινητές αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων και πως τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καλύμνου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου