Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗ FRONTEX! ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝ Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Η Ελλάς παρακάμπτεται με συνοπτικές διαδικσίες και τα σύνορα της χώρας θα ελέγχονται από τη Frontex! Εκπληκτικό και τραγικά αληθινό! Και μάλιστα χωρίς τη συγκατάθεση της χώρας μας! Οσονούπω, χωρίς τη συγκατάθεση του Τσίπρα, η ΕΕ θα αποφασίσει να παραδώσει τον έλεγχο....

του Αιγαίου στους Τούρκους!!!
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει τη είδηση και το thetoc.gr, το κοινό αίτημα από Βερολίνο και Παρίσι για διεύρυνση της εντολής της Frontenx όσον αφορά στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε με κινητοποίηση μονάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη και χωρίς να υπάρχει προηγουμένως αίτημα μιας χώρας και συναίνεση των άλλων μελών της ΕΕ, επιβεβαίωσε σήμερα η Κομισιόν.   
Την κοινή επιστολή από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας επιβεβαίωσε η αρμόδια εκπρόσωπος της Ε.Ε Νατάσα Μπερτό.  
Στην επιστολή αναφέρεται  μεταξύ άλλων ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πρέπει η FRONTEX να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη».
Ως τώρα, τέτοια κινητοποίηση ήταν δυνατή μόνο εφόσον ένα κράτος-μέλος το ζητούσε και τα άλλα κράτη-μέλη συμφωνούσαν.

Την αποκάλυψη για τη συγκεκριμένη επιστολή έκανε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Γαλλία και Γερμανία επιδιώκουν η FRONTEX «να μπορεί γρήγορα να κληθεί στη βάση μίας αξιολόγησης κινδύνου που θα γίνεται από την ίδια την FRONTEX, σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου