Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!

Θρίλερ επικρατεί στις Βρυξέλλες με τον εντοπισμό ενός εκ των δραστών...


των χθεσινών επιθέσεων, του Ναζίμ Λαχραουί, καθώς αρχικά η ηλεκτρονική έκδοση της DH μετέδωσε ότι ο βομβιστής συνελήφθη σήμερα στην περιοχή Άντερλεχτ, ωστόσο οι βελγικές Αρχές διέψευσαν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Εν συνεχεία, τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, που δημοσίευσαν την πληροφορία της σύλληψης του καταζητούμενου για τις πολύνεκρες επιθέσεις των Βρυξελλών, διευκρίνισαν ότι ο συλληφθείς ύποπτος δεν είναι τελικά ο Ναζίμ Λαχραουί, που είναι επίσης καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

                                                                                 Σύμφωνα με τη «Libre Belgique», ο συλληφθείς είναι άλλο πρόσωπο, ενώ η «Derniere Heure», που πρώτη δημοσίευσε την πληροφορία, διευκρινίζει ότι ο κρατούμενος από την περιοχή του Άντερλεχτ ταυτοποιήθηκε εσφαλμένα.



Aποκαλύψεις από την εισαγγελία του Βελγίου
Ο Λαχραουί είναι ο τρίτος άνθρωπος (με το καπέλο) στη φωτογραφία με τους δύο καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Αυτό αποκάλυψε ο Βέλγος εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοινώνοντας ότι ο μεγαλύτερος εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Τον εν λόγω μηχανισμό μετέφερε ο Ναζίμ Λαχραουί, ο άνδρας που προτίμησε να το σκάσει και να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, άγνωστο γιατί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκρηκτικά περιείχαν νιτρικό αμμώνιο.



Το DNA του 25χρονου Λαχραουί, του τρίτου από τους δράστες του χτυπήματος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους μακελάρηδες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Tαξίδεψε, μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Λαχραουί γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1991 και ζούσε στο Σάαρμπεκ, επίσης προάστιο των Βρυξελλών. Τον Σεπτέμβριο είχε περάσει από έλεγχο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα με ψεύτικη ταυτότητα που είχε το όνομα Soufiane Kayal, ενώ μαζί του βρίσκονταν και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά και ο Mohamed Belkaïd, ένας 35χρονος Αλγερινός, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στη συνοικία Forest των Βρυξελλών.

Επιπλέον, με την ίδια ψεύτικη ταυτότητα ο Λαχραουί είχε νοικιάσει το σπίτι στο Auvelais, όπου έγινε η προετοιμασία για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που έφεραν εντός του αεροδρομίου Zaventem.



Ο άνδρας αυτός θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 270.

Οι βέλγικες Αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι αδελφοί Μπακράουι είναι δύο εκ των καμικάζι που προκάλεσαν το χθεσινό μακελειό στις Βρυξελλες. Ο ένας εξ αυτών έδρασε στο αεροδρόμιο κι ο άλλος στη στάση του μετρό στο Μαλμπέκ. Ως εκ τούτου το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποιος είναι ο δεύτερος εικονιζόμενος άνδρας (με τα μαύρα ρούχα και το γάντι) στο αεροδρόμιο της πόλης.

Επίσης, ανέφεραν ότι σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι των καμικάζι στις Βρυξέλλες βρέθηκε ένας υπολογιστής, στον οποίο ο ένας εκ των αδελφών είχε γράψει τη διαθήκη του σημειώνοντας πως είναι φοβισμένος και απελπισμένος. 

«Οι έρευνες θα συνεχιστούν» τόνισαν οι Αρχές, διευκρινίζοντας ότι οι νεκροί ειναι 31 και οι τραυματίες 270, εκ των οποίων πολλοί φέρουν βαριά τραύματα. 

Foreign Office: Ο κίνδυνος τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Σήμερα το Foreign Office δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του χάρτη με τις περιοχές στις οποίες θεωρείται ότι υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει τέσσερις βαθμίδες για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος. 

Στον χάρτη, που έφτιαξε η «Telegraph» με βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Foreign Office, οι βαθμίδες αυτές καταγράφονται με βαθύ κόκκινο (υψηλή), κόκκινο (γενική απειλή), πορτοκαλί (υποβόσκουσα απειλή) και κίτρινο (χαμηλή).



Πενθεί το Βέλγιο

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, στη μνήμη των θυμάτων των χθεσινών αιματηρών επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου, στο κέντρο των Βρυξελλών, οι οποίοι έσπασαν τη νεκρική σιγή, μετά το λεπτό που αφιερώθηκε στη μνήμη των θυμάτων στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος), φωνάζοντας «Ζήτω το Βέλγιο» και χειροκροτώντας, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, Φίλιππος και Ματθίλδη, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετείχαν στην εκδήλωση αυτή που έγινε στην έδρα της Κομισιόν, στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών.

Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, Άρναουντ Φάιστ, ανακοίνωσε ότι ο αερολιμένας θα παραμείνει κλειστός και την Πέμπτη.

«Δεν θα υπάρχουν εμπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αύριο (Πέμπτη) 24 Μαρτίου» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter o Φάιστ.

Παράλληλα, η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαιώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ του Βελγίου και της Πορτογαλίας που θα γινόταν την Τρίτη 29 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

«Για λόγους ασφαλείας και προληπτικά, οι δημοτικές αρχές των Βρυξελλών ζήτησαν από την URBSFA (τη βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) να ματαιώσει το ματς Βέλγιο-Πορτογαλία της 29ης Μαρτίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου